Black Cherry Chocolate Shortbread Cookies!



English instructions at the bottom!

Innlegget inneholder sponsede produkter, men er ikke betalt.

Jeg tror jeg har sagt det fr, men det er nesten litt ironisk at jeg begynte blogge om bakst. Jeg hater nemlig f ting p hendene, og da spesielt mel. Det er derfor jeg sjeldent lager noe jeg enten m elte eller kjevle. Og ogs derfor jeg alltid lager bolledeiger og snt med kjkkenmaskina.

Men n har jeg alts kjevlet!

Det var s mye bilder p Instagram av pepperkaker og folk som kjevlet og stakk ut kjeks at jeg nesten ble litt misunnelig. Det s s koselig ut! Men i og med at jeg ikke er s begeistret for pepperkaker, og egentlig bare syns det er gy stikke ut former og pynte, s smalt jeg sammen en oppskrift p shortbread, en kjeks som har mye av de samme bakeegenskapene som pepperkaker. Da kunne jeg nemlig stikke ut i fine former og pynte s mye jeg ville, i tillegg til at jeg fikk en kjeks jeg faktisk hadde lyst spise. Win-win!

Pepperkake-smaken byttet jeg ut med sjokolade og svarte kirsebr, noe som gir en rund og st smak, med hint av frukt. Nam! Og det er enkelt variere smakene siden jeg bruker fruktsyltety i selve deigen. Jeg brukte DETTE syltetyet fra St. Dalfour, et merke som ikke benytter seg av kunstige tilsetningsstoffer, fargestoffer eller konserveringsmidler. Det er heller ikke tilsatt noe ekstra sukker i syltetyet, det er stet med fruktsaft. Merket er importert av Oluf Lorentzen.

Synes du det er ekstra godt med frukt i kjeksene s kan du faktisk ogs kjpe kirsebr p glass og hakke opp litt ekstra til ha i deigen.

Denne deigen sprer seg ikke nr den stekes, men puffer bittelitt opp, ikke mye.

Til stikke ut former av deigen kan du bruke pepperkakeformer, scones-utstikkere eller enkelt og greit et glass! Som pynt kan du bruke alt du ville brukt til pepperkaker, eller gjre som jeg har gjort her, smelte litt mrk sjokolade og ringle over. Det er aldri feil med mer sjokolade. Eventuelt kan du ogs rulle deigen til en plse fr du legger den i kjleskapet, og bare skjre av skiver nr den skal stekes.

Den fine bake-hyssingen er forresten fra Honey Oakog kommer i flere farger!

Du trenger / You need:

200 gram romtemperert smr / 200 grams unsalted butter at room temperature

100 gram melis / 100 grams icing sugar

300 gram mel / 300 grams plain flour

2 ss bakekakao / 2 tablespoons unsweetened cocoa powder

1/2 ts kanel / 1/2 teaspoon cinnamon

1 eggeplomme str. M-L / 1 eggyolk size. M-L

4 ssBlack Cherry syltety ( St. Dalfour) / 4 tablespoons black cherry jam

1 ts vaniljeekstrakt / 1 teaspoon vanilla extract

Du gjr:

Pisk sammen smr og melis.

Sikt sammen mel, kanel og bakekakao.

Rr lett sammen med smrblandingen.

Tilsett eggeplommen og rr godt.

Rr inn syltetyet og vaniljen.

Ha deigen over p en bakeplate og form til en haug som du trykker litt flat. Eventuelt form til en plse.

Pakk inn i plastfilm og legg den i kjleskapet.

La deigen hvile i kjleskapet i minst 1 time.

Ta deigen ut av kjleskapet og kjevle deigen p en melet overflate, til deigen er noen cm tykk. Trykk ut former, og legg p en bakepapirkledd stekeplate.

Eventuelt skjr skiver av plsen som du ruller til kuler og trykker lett flate.

Stek p 180 grader i ca. 9 -12 minutter, avhengig av tykkelse.

Lager du mange om gangen s anbefaler jeg putte de ferdig utstikkede kjeksene i kjleskapet mens du steker, og bare ta ut de som skal stekes. Slik srger du for at deigen ikke blir for varm, og at alle kjeksene blir stekt likt. Det er veldig lett for denne deigen bli for myk/ varm pga. mengden smr.

Avkjl helt p rist fr du pynter kjeksene med det du mtte nske. For eksempel melisglasur, non stop, kakestr, eller som jeg har gjort her, med smeltet sjokolade. Jeg bruker en sprytepose med en tip med veldig lite hull for f tynne fine linjer av glasur, men du kan ogs bruke et kremmerhus av papir om du vet hvordan du lager det. Det gjr nemlig ikke jeg, s jeg bruker alltid de plastikkposene til glasur! Jeg pleier ogs sttte den hnden jeg bruker til pynte p enten bordkanten eller med den andre hnden for f s jevne striper som mulig.

Oppbevares i lufttett boks, i romtemperatur.

English instructions:

In a large mixingbowl, beat together the butter and the icing sugar, untill the mixture has no lumps. Scrape down sides as needed.

In a medium sized bowl, sift together flour, cocoa powder and cinnamon.

Fold the flour mixture into the butter mixture, until just combined.

Add the eggyolk.

Add the vanilla and the jam, mixing until well combined.

If planning to use gingerbread cookie cutters to shape your cookies, shape your dough into a disk and wrap in clingfilm. If planning on making simple "slice and bake" cookies, shape into a log and wrap in clingfilm.

Place the dough in the fridge for atleast 1 hour.

When ready to bake, remove the dough from the fridge and roll out your dough on a floured surface, a couple of centimeters thick. Cut out shapes with your cookie cutter and place on an oven tray covered in parchment paper. For the cookie dough log, just slice off little disks and place on an oven tray covered in parchment paper.

If the dough seems to soften too much, or get too warm, just pop it back into the fridge until it has set. This assures your cookies will all bake the same, and spread as little as possible. This is also safe to do with cookies that have already been shaped, but not yet been baked.

Put your oventray on the middle rack, and bake at 180 degrees celsius, or 356 degrees Fahrenheit for 9-12 minutes depending on thickness.

Allow cookies to cool completely on a wire rack before decorating.

You may decorate as gingerbread cookies, with royal icing and gummy candies. You can also do as I did, and melt some semi-sweet chocolate for decorating, to get that extra chocolatey goodness going. To get those pretty, thin lines, I use a piping bag fitted with a very narrow tip, and suppert my hand while piping to keep it steady and even.

#shortbread #smkaker #smkjeks #sjokolade #julebakst #bakeblogg #matblogg #dessertblogg #dessert #bakst #jul #christmas #juleinspo

6 kommentarer

Aleksandra

03.12.2015 kl.15:53

Gud s fine de var! Jeg har planer om bake pepperkaker denne helgen, men skal absolutt prve disse neste helg :) Har forresten en liten konkurranse p bloggen min hvor du kan vinne sjampo og balsam fra Bed Head. Artig om du vil vre med!

TheVanillaMonologues.

03.12.2015 kl.16:09

Aleksandra: Tusen takk :) Hper du liker dem! Jeg skal sjekke ut konkurransen :)

Henriette Celin

03.12.2015 kl.18:00

Noe s flott og godt!

TheVanillaMonologues.

03.12.2015 kl.23:37

Bergensergenser: Tusen takk! Jeg sendte dem faktisk med pappaen min p jobb, og de forsvant med en gang. Et godt tegn! :)

Anne Asalia Gundersen

04.12.2015 kl.11:07

Kjempefine! Nam nam 😊

TheVanillaMonologues.

04.12.2015 kl.16:11

Anne Asalia Gundersen: Tusen takk :-)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits