BolleSnurrer med fersken - og aprikosmarmelade og mandler!



Vi har alle forskjellige ting vi fler vi er gode p, og kanskje enda mer ting vi fler vi ikke er gode p! For meg er en av de tingene jeg ikke fler jeg er god p gjrbakst. S det er noe jeg gjerne unngr lage.. men det gjr jo ikke akkurat at jeg blir bedre p det! S da tenkte jeg at jeg skulle hoppe i det og sette en gjrdeig eller ti, kanskje jeg til og med etterhvert kan fle at jeg er skikkelig god p det? Vi prver!

Jeg hadde lyst lage noe kanelsnurr-aktig, bare uten det klassiske kanelfyllet, og kanskje med noe litt mer fruktig. Valget falt p aprikosmarmelade, og i og med at mandler er utrolig godt sammen med stenfrukter s tenkte jeg, hvorfor ikke? Ekstra gode blir mandlene nr de fr litt farge i ovnen, s da passet det perfekt str litt skivede mandler over bollene fr steking. 


 

Har du lyst kose deg ekstra mye s kan du str litt mrke sjokoladebiter over aprikosmarmeladen fr du deler opp bollene og steker dem. Nam!

Grunnoppskriften jeg har brukt er DENNE fra krem.no, med et par bittesm forandringer, jeg ville tro denne deigen passer til det meste av st gjrbakst, s her er det bare bruke fantasien som jeg har gjort her med aprikosmarmeladen.

Et lite notat angende deigen: den blir utrolig myk og luftig, som ogs resulterer i veldig myke og luftige boller, men det betyr ogs at du m vre litt bestemt nr du jobber med den. For eksempel kan det hende at du m pakke den litt ekstra godt sammen nr du ruller inn fyllet, og bruk en skarp kniv nr du skjrer av emner til bollene slik at de blir minst mulig squished og bevarer mest mulig av fyllet p innsiden.

Synes du det blir litt vel mye av fyllet som tyter ut, s er det bare spre det over toppen av bollene fr steking.

Ingredienser

Ca. 15 store boller

Bolledeig:

500 gram hvetemel

100 gram hvitt sukker

25 gram fersk gjr for st gjrbakst

3 dl melk, romtemperert

75 gram smr, kuttet i biter, romtemperert

1 ts kardemomme

1 ts kanel

1/4 ts vaniljepulver

1 egg

1 egg eller litt melk/vann til pensling, romtemperert

Fyll:

380 gram fersken- og aprikosmarmelade ( Jeg brukte Lerum)

1/2 ts vaniljepulver

1/2 ts kanel

1 neve skivede mandler, til str p toppen

 

Du gjr

Fyll:

Ha marmeladen i en bolle og tilsett kanel og vanilje.

Rr godt, og sett til side. Den m gjerne st i romtemperatur, men bruk lokk eller dekk over med plastfilm om den skal st lenge fr bruk.

Bolledeig:

Ml opp mel, sukker, kardemomme, kanel og vanilje og bland lett sammen.

Smuldre i gjren.

Tilsett melk og ett egg, og elt sammen i ca. 6 minutter med kjkkenmaskin.

Tilsett smret og elt i 6 minutter til.

Dekk bollen med plastfilm og sett til heve et lunt sted, minst en time, eller til deigen har doblet i strrelse.

Kjevle ut deigen og spre fyllet over.

Rull sammen til en plse og del i emner som du setter p en bakepapirkledd bakeplate og dekker med plastfilm. La bollene etterheve i ca. 30-50 minutter.

Pensle med egg og str over skivede mandler. Stek s bollene midt i ovnen i ca.10 minutter p 220 grader.

4 kommentarer

lisarorvik

18.02.2016 kl.14:19

Dette a helt nydelig ut ;)

TheVanillaMonologues.

18.02.2016 kl.20:17

lisarorvik: Tusen takk! :) De slo skikkelig ann her :)

Henriette Celin

18.02.2016 kl.18:55

, du er s flink! og inspirerer meg veldig til bake oftere, hehe. Denne m lagres og prves en gang<3

TheVanillaMonologues.

18.02.2016 kl.20:18

Henriette Celin: S utrolig hyggelig hre, tusen takk! :) Ja, prv den, de ble kjempegode!

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits