Pasjonsfrukt- og Granateplesnurrer!


Gjrdeigeksperimentet fortsetter, og denne gangen har jeg tatt utgangspunktet i en annen deig, nemlig DENNE fra Mat P Bordet. Den har en helt annen fremgangsmte enn noen annen grunndeig jeg har sett, og jeg hadde en id om at det var nettopp fremgangsmten som her kom til gjre deigen optimal for kjevling og forming!

Vi kan vel si det snn at jeg enda ikke akkurat har teknikken inne enda, s de ble ikke de vakreste bollene, men de ble veldig gode! Spesielt med granateple glasur og litt ekstra granateple fr. Det er forresten saften fra frene som gir glasuren den nydelige rosa fargen!


I denne oppskriften bruker jeg noe som heter pasjonsfrukt curd. Det er en slags kremet marmelade laget av pasjonsfruktjuice, smr, egg og sukker. Jeg legger ved link til oppskriften p den lenger ned i innlegget, s om du nsker lage din egen curd, trykk deg inn p den!

Nr det kommer til deigen s skal den hvile 1-2 timer i kjleskapet rett etter den er eltet sammen, fr den formes, og deles opp i emner, som s skal hvile 30-60 minutter fr steking. Den kan ogs hvile s mye som over natten fr forming.

Min deig hvilte en time i kjleskapet fr forming, og s en time til etter jeg hadde laget snurrene.

 

Ingredienser

Ca. 12-14 store boller

Bolledeig:

400 gram hvetemel

1/2 ts kanel

1/2 ts kardemomme

60 gram hvitt sukker

2 dl kald melk, jeg brukte lettmelk

20 gram fersk gjr

1 egg

100 gram smr, kaldt

Fyll:

150 gram pasjonsfrukt curd*

180 gram granateple kjerner

Glasur:

250 gram melis

3-4 ss granateple saft

 

Instruksjoner

Bolledeig:

Rr ut gjren i den kalde melken.

Pisk s inn egget.

I en stor bolle blander du mel, kanel, kardemomme og sukker.

Ha melkeblandingen i melblandingen og elt til en smidig deig.

Skjr smret i mindre biter, og elt inn til en litt klissete deig.

Samle deigen, du kan bruke litt mel, og legg den i en plastpose, eller en bakebolle med lokk.

Sett i kjleskapet i 1-2 timer. Min sto i 1 time.

Kjevle ut deigen til en stor avlang firkant og smr over halvparten av pasjonsfrukt curden.

Brett to av sidene inn mot midten, og kjevle over s fyllet festes og deigen henger sammen igjen.

Smr over resten av pasjonsfruktcurden, str over granateple frene og brett inn p samme mte som sist. Kjevle igjen.

Skjr striper av deigen, tvinn dem, og knyt dem. For en bedre forklaring med steg for steg bilder, g inn p linken lengre opp i innlegget.

Sett bollene p ett brett kledd med bakepapir, 6 boller per brett,dekk over med plastfilm eller et hndkle og sett til etterheve p et lunt sted i en time.

Stek midt i ovnen p 180 grader, i ca. 20-25 minutter, til bollene er gylne og faste.

Glasur:

Om du nsker glasur kan du rre ut 250 gram melis med 3-4 ss granateple saft. Du kan ogs bruke appelsinjuice eller annen fruktjuice, men vil da ikke f samme farge som p bildene.

Justr mengde melis og saft til nsket tykkelse p glasuren, og ringle over bollene nr de er kalde.

Oppbevar bollene i en luftett boks, eller pakket i plastfolie. De kan godt st p kjkkenbenken, men jeg innbiller meg at de holder seg lenger i kjleskapet.

*Har du ikke lyst lage din egen pasjonsfrukt curd kan du godt kjpe curd p butikken. Det er noe store matvarebutikker har begynt ta inn i det siste. Prv gjerne med en sitron curd, og bland ut med 1 ts vaniljefr! Eventuelt kan du bruke en marmelade med tropiske smaker som mango, kokos, lime eller ananas. Det passer godt til granateple frene.



 

#gjrbakst #snurrer #boller #granateple #pasjonsfrukt #matblogg #dessertblogg #mat #dessert #bakst #vanilje

6 kommentarer

eliseholmen

25.02.2016 kl.15:32

Dette s utrolig godt ut!

TheVanillaMonologues.

25.02.2016 kl.23:18

eliseholmen: Tusen takk :)

Aleksandra

25.02.2016 kl.15:58

Dette ser veldig fristende ut! Takk for at du deler oppskriften, dette skal absolutt prves! Ha en flott dag videre :)

TheVanillaMonologues.

25.02.2016 kl.23:18

Aleksandra: Hper du blir fristet nok til at du tester dem ut! :) Ha en god kveld!

Henriette Celin

25.02.2016 kl.19:12

Wow, dette M jeg prve! frister s mye at jeg m se om jeg ikke fr gjort det snart allerede ;3

TheVanillaMonologues.

25.02.2016 kl.23:17

Henriette Celin: Det hper jeg du gjr! De var kjempegode :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits