Vegan Raspberry Almondbutter Truffles for Easter!

Innlegget inneholder sponsede produkter, men er ikke betalt.

Nå er det snart påske, og jeg har for alvor begynt å glede meg. Jeg tror faktisk jeg liker påske bedre enn jeg liker jul.. det har med påskeeggene å gjøre.

Jeg tror aldri jeg kommer til å bli lei av å lage påskeegg til venner og familie, og plukke ut favorittene til hver enkelt.

I år har jeg også laget en ny vri på de nydelige mandelsmør trøflene jeg laget til jul, denne gangen med innslag av bringebær! Til ære for påsken har jeg også formet dem som påskeeg, eller jeg har prøvd.. de ble kanskje ikke så vakre som jeg hadde planer om! Men de er smakfulle, rike på sunt fett, og kun søtet med naturlig søtning i form av mørk lønnesirup.

Søte, klissete. chewy og like gode som tursnacks som de er til sofakosen.

Åja, og de er veganske! Så de passer perfekt om du har noen du vil gjøre litt stas på, som ikke tåler melk for eksempel. Eller som styrer unna animalske produkter generelt.

Her har jeg brukt hvit sjokolade laget av rismelk, men jeg tror også det hadde blitt kjempegodt med mørk sjokolade eller melkesjokolade! Eller hva med å rulle eggene i kokos? Mulighetene er mange!

Om du lager noe fra bloggen til påsken, og legger ut på Instagram har jeg kjempelyst å se! Tag meg med @TheVanillaMonologues og #thevanillamonologues, sånn at jeg får se alt det nydelige dere lager!

Men over til oppskriften.

Du trenger ( til ca. 12 trøfler) / Ingredients ( Yields about 12 trufles) :

100 gram usaltet mandelsmør / 100 grams almondbutter, no salt

1 ss mandelmel / 1 tablespoon almondmeal

2 ss mørk lønnesirup / 2 tablespoons dark maple syrup

1/2 ts vaniljeekstrakt / 1/2 teaspoon vanilla extract

1 ts frysetørket bringebærpulver / 1 teaspoons freezedried raspberry powder

-----------------

100 gram hvit sjokolade av rismelk / 100 grams white chocolate,  I use ricemilk based chocolate

2 ts frysetørket bringebærpulver til pynt, jeg brukte denne fra Mill & Mortar / 2 teaspoons freezedried raspberry powder for dusting

 

Du gjør:

Knus en håndfull frysetørkede bringebær til støv, og sett til side.

Pisk sammen mandelsmør og vanilje.

Pisk inn lønnesirupen, og rør så inn mandelmelet.

Mål opp 1 ts av de knuste frysetørkede bringebærene og rør godt inn i deigen.

Om deigen din er litt for løs til å formes kan du enten tilsette litt mer mandelmel eller sette deigen i kjøleskapet noen minutter, da vil den tykne og bli fastere.

Form flate egg av deigen, og legg på et bakepapir.

Sett eggene i kjøleskapet i ca. 1 time, eller natten over, før du setter i gang med å dyppe dem i sjokolade.

Brekk opp sjokoladen i mindre biter.

Smelt sjokoladen i microbølgeovn på lav varme, kun 15 sekunder om gangen. Rør godt etter hver gang.

Dypp eggene i sjokoladen og sett tilbake på bakepapiret. Du kan eventuelt dyppe dem flere ganger, om du ønsker et tykkere lag sjokolade, eller ikke blir fornøyd med hvordan de blir seende ut.

Dryss over bringebærstøv til pynt.

Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Oppbevar i kjøleskapet, gjerne i en boks med lokk.

 

English Instructions:

Pulverise a handfull of freezedried raspberries, set aside.

Whisk together the almondbutter and the vanilla extract.

Whisk in the maple syrup, and stirr in the almond meal, together with the pulverised raspberries.

Roll your dough into little flat eggs and place on a cookiesheet.

Place the sheet in the fridge while you melt the chocolate.

Break up your chocolate and place in a heatproof bowl.

Melt in the microwave on low heat, 15 seconds at a time. Stirr well after each round. Make sure not to burn.

Dip the eggs in the chocolate and place back on the cookiesheet.

Sprinkle with raspberry dust for decoration.

Place in the fridge until the chocolate is set.

Keep in fridge, preferably in an airtight container.



 

#påske #egg #påskeegg #konfekt #vegansk #veggis #sjokolade #mandelmel #naturligsøtet

2 kommentarer

Henriette Celin

15.03.2016 kl.18:52

Så søte de var! og virker kjempe deilige ^^

TheVanillaMonologues.

16.03.2016 kl.00:01

Henriette Celin: Tusen takk! :-)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits