Vegan Chocolate Mocha Cheesecake

Jeg har eksperimentert litt p kjkkenet i det siste, jeg ville teste ut oppskrifter jeg har sett p lenge, og selvflgelig legge til min egen vri.

Jeg driver fremdeles og jobber med noen av oppskriftene, jeg vil liksom ikke helt gi meg fr jeg synes de er akkurat riktige. Og s pirkete som jeg er s kan det ta litt tid! Men en av eksperimentene som faktisk ble ganske god er denne veganske ostekaken, hvor fyllet lages med blant annet cashewntter. Synes du ogs at det hres litt rart ut? Det syntes iallefall jeg da jeg frst ble kjent med denne teknikken for lage vegansk ostekakefyll, helt uten ost! Men hei hvorfor ikke. Kan du putte rmme i sjokoladekakedeig kan du vel putte cashewntter i ostekake!

Denne kaken blir fast, men kremete, med masse smak av sjokolade, og et hint av kaffe! Kremen og jordbrene p toppen balanserer ut den mektige sjokoladen, og frisker opp smaksopplevelsen. Nam!

Her har jeg tatt utgangspunkt i denne oppskriften fra Minimalist Baker. Hun er utrolig flink p veganske oppskrifter, og om du er p jakt etter skikkelig vegansk kosemat s anbefaler jeg absolutt at du tar en titt p den bloggen! Jeg har laget en Oreo bunn til denne ostekaken, originalen bruker egentlig en bunn laget av dadler, men jeg er ikke s begeistret for det. Jeg har ogs lagt til en god dose vanilje og espresso pulver, og forandret litt p fremgangsmten.

Husk forresten p sile fyllet ordentlig, da unngr du klumper, og fyllet blir silkemykt!

Hper du liker den!

Ingredienser / Ingredients

1 hy kake 20 cm / 1 tall cake 20 cm in diameter

Bunn / Biscuit Base

200 gram Oreos, hele / 200 grams Oreos, whole 

80 gram vegansk smr / 80 grams vegan butter

Fyll/ Cheesecake filling:

215 gram r cashew ntter / 215 grams raw cashews

200 gram vegansk sjokolade, smeltet / 200 grams vegan dark chocolate, melted

60 gram kokosolje, smeltet / 60 grams coconut oil, melted

400 gram kokosmelk original, ikke light / 400 grams ( 1 can ) full fat coconut milk

1/2 dl sitronsaft / 1/4 cup lemonjuice

1/2 dl mrk lnnesirup / 1/4 cup dark maple syrup

40-50 gram sukker / 40-50 grams white sugar

2 ts vaniljeekstrakt / 2 teaspoons vanilla extract

1 ts espresso pulver / 1 teaspoon espresso powder

Pynt/ Toppings:

vegansk kremflte / vegan whipped cream, such as coconut whip or soy whip

friske br / fresh berries, such as strawberries

 

Fremgangsmte

Oreo bunn:

Kle en springform med stekepapir, bde sider og bunn.

Knus kjeksene i en kjkkenmaskin.

Smelt smret og bland sammen med kjeks smulene.

Trykk massen ut i bunnen av kakeformen, og sett i kjleskapet mens du lager fyllet.

Ostekake fyll:

Ha cashewnttene i en bolle og dekk med kokende vann. La st i 1 time. Alternativt kan du dekke nttene med kaldt vann og la dem trekke i 6-7 timer.

Sil godt av nttene og ha dem i en kjkkenmaskin, eller en kraftfull blender.

Kjr nttene til de er i sm biter, og tilsett s resten av ingrediensene.

Begynn gjerne med litt mindre sukker og smak til etterhvert til du nr nsket sdme.

Sil blandingen og hell den s over Oreo-bunnen.

Sett i kjleskap over natten.

Fr servering fjerner du forsiktig springformen, og drar av papiret.

Pynt med vegansk kremflte og gjerne friske br.

Oppbevar i kjleskap.

English instructions

Biscuit base.

Line a cake tin with parchment paper, both bottom and sides. Set aside.

Place Oreos in a blender, and pulse until finely crushed.

Melt butter, and combine with the crushed Oreos.

Transfer Oreo and butter mixture to the cake tin, and press down lightly to form an even crust.

Place in the fridge while you make the filling.

Cheesecake filling:

Soak raw cashews in boiling hot water for 1 hour.

Drain cashews, discard the liquid, and place them in the blender with the melted chocolate, melted coconut oil, coconut milk, maple syrup and lemon juice. Blend until smoothe and combined.

Add espresso powder and vanilla extract, and add sugar to taste. Begin with half the sugar, then adjust until desired sweetnes.

Blend until smoothe.

Strain your filling to eliminate any grains or lumps, then poor over biscuit base and place in the fridge over night to set.

Decorate with vegan whipped cream of choice, and fresh berries before serving.

Keeps in the fridge for atleast 2 or 3 days, but I do recommend that you don't decorate with whipped cream and berries until just before serving.

 

#ostekake #vegansk #veganskbakst #allergivennlig #melkefri #matblogg #kakeblogg #dessert #kake

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits