Chocolate chunk Brownies with White chocolate Lemon Zest Cream Cheese Frosting!

Forrige helg fikk jeg middagsbesk av en god venninne, og da tenkte jeg at jeg hadde lyst lage noe skikkelig godt til henne, som vi kunne spise til dessert. Meeeen s var jeg ogs ganske sliten og orket ikke lage middag en gang, s da ble det nydelig take out fra min favoritt indiske restaurant ( Aroma p Bekkestua), og til dessert laget jeg denne enkle og smakfulle brownien.

Det som er s supert med denne er at den ser s innbydende og mumsig ut, og like vel er den superenkel lage, og etterlater ikke kjkkenet helt bomba i prosessen. Den er i grunn ganske perfekt til venninnekvelder, kaffebesk, eller nr du har lyst kose deg med noe skikkelig godt, som ikke tar en evighet og masse innsats lage. 

Den mrke brownien blir spekket med masse store sjokoladebiter, og dekket med en st og syrlig frosting med bde hvit sjokolade, kremost og sitron! Nam! S kan du pynte det hele med hvilke frukter og br du vil, og avslutte med et dryss sjokoladespon. Fest i munnen!

Du trenger jo heller ikke kline til med den kremen her heller, det hadde ogs vrt godt med bare pisket krem for eksempel. Det er det som er s fint med brownies, de er et blankt lerret for smakstilsetninger; ntter, trket frukt, sjokoladebiter, krem, fancy frosting, melis, hva n enn du mtte ha lyst p.

 

Ingredienser:

100 gram smr, med salt

2 egg

110 gram hvetemel

150 gram hvitt sukker

4 ss bakekakao

1 ts vaniljepulver

1/2 ts bakepulver

55 gram grovhakket sjokolade, gjerne mrk

 

White Chocolate Cream Cheese Frosting:

175 gram hvit sjokolade

150 gram smr

200 kremost

1 ts sitronskall, revet

1 ss sitronsaft

150 gram melis

 

Instruksjoner

Brownies:

Smelt smr og sett til side.

Sikt sammen hvetemel, sukker, bakekakao, vaniljepulver og bakepulver i en stor bolle.

Ha smret i melblandingen og rr et par ganger. Det trenger ikke blandes helt inn.

Ha i ett og ett egg og rr godt til du har en deig som er jevn og fin.

Hakk opp sjokolade og rr dette inn til sist.

Stek p 200 grader i forvarmet ovn, i ca. 20 minutter.

Bruk en tynn kniv eller en trepinne til teste kaken underveis. Du vil at den skal vre nesten ferdig, men fremdeles litt klissete. Eventuelt kan du lage den ekstra klissete om du liker det best, ved redusere steketiden med 5-10 minutter.

Avkjl i formen.

White Chocolate Cream Cheese Frosting:

Hakk opp den hvite sjokoladen, og smelt over vannbad eller i mikroblgeovn p lav varme. Rr ofte s den ikke brenner seg. Sett til side.

Ha romtemperert smr i en bolle og miks med en elektrisk hndvisp eller kjkkenmaskin til smret er hvitt.

Ha i romtemperert kremost og miks til en klumpfri blanding.

Tilsett melis og miks jevn.

Tilsett sjokoladen og miks jevn.

Vask en stor sitron og trk godt av.

Finriv skallet og tilsett til frostingen sammen med sitronsaften.

Miks godt og bre over kalde brownies.

Synes du frostingen er for ls kan du sette den i kjleskapet en halv til en time, da vil den tykne og bli fastere, men den vil ikke bli helt hard.

 

#brownies #creamcheesefrosting #frosting #krem #fest #17mai #venninnekveld #dessert #matblogg #dessertblogg #kake

6 kommentarer

Maren

28.04.2016 kl.17:40

Ser nydelig ut:)

TheVanillaMonologues.

29.04.2016 kl.22:04

Maren: Tusen takk :)

Henriette Celin

28.04.2016 kl.17:40

Du er s kreativ og flink! denne s kjempe lekker ut :3

TheVanillaMonologues.

29.04.2016 kl.22:03

Henriette Celin: Veldig hyggelig hre, tusen takk :)

Pernille

28.04.2016 kl.17:51

For en lekker kake. Den s utrolig god ut :) nsker deg en fin kveld!

TheVanillaMonologues.

29.04.2016 kl.22:03

Pernille: Tusen takk for det! :) Og i like mte :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits