Min konfirmasjonskake- den beste kaken jeg noen gang hadde smakt! ( 4 lags sjokoladekake med kirsebær og ganache )

Dette innlegget hadde jeg egentlig tenkt å skrive for flere uker siden, men det har vært lettere hektisk her hjemme, så bloggen har blitt satt litt til side. Jeg har blant annet vært så heldig å bli kontaktet av Redink som booker jobber for Coop Extra, og har påtatt meg noen oppdrag for dem. Her er det første oppdraget, som gikk ut på å utvikle en oppskrift på sunne kjeks med bær, og ta tilhørende bilder. Jeg må ærlig innrømme at jeg er litt stolt! :)

Men nå er det sommerferie på denne jenta, så da kan det hende det dukker opp et innlegg innimellom her på bloggen! Her er iallefall historien om min konfirmasjonskake, den beste kaken jeg hadde smakt.

For 14 år siden i år ble jeg konfirmert. Ikke kirkelig selvfølgelig,  jeg er heller ikke døpt, men borgerlig. Seremonien tok sted i Sandvika rådhus, og jeg husker ikke stort av den om jeg skal være ærlig! Jeg husker nesten ikke selskapet etterpå heller, så stressa var jeg, men det jeg husker er kaken!

Dette er faktisk den første kaken jeg har et helt klart og tydelig minne av. Jeg og mamma laget den sammen dagen før selskapet,  og da dagen var overstått fikk jeg lov og gå hjem og slappe av mens de andre ryddet opp.

Bare meg og kaken.


 

Jeg endte opp i sofaen foran TVen med pysj, kake og en gaffel, og jeg husker at jeg syntes det var den beste delen av hele dagen. Skjønn det den som kan.

Her har jeg laget en oppdatert versjon av min kjære konfirmasjonskake. Saftig sjokoladekake i flere lag, kirsebær syltetøy og sjokoladekrem mellom lagene, og sjokoladekrem og hvit sjokoladeganache på toppen. Bare at jeg farget min ganache rosa. Ellers likner den faktisk ganske mye på den vi laget for 14 år siden!

Håper du liker den like mye som jeg gjorde!

Ps. Dette er min første gang med en typisk "drip-cake" og jeg har helt tydelig noe å lære når det kommer til ganache, for min ble skrukkete av å stå i kjøleskapet! Noen som kan opplyse en stakkars hjemmebaker om hva jeg har gjort galt?


 

Devil's Food Sjokoladekake ( 20cm x2 ) :

200 gram smør

270 gram hvitt sukker

3 egg, str. L

1 dl bakekakao, mørk usøtet

2 dl kokende vann

310 gram siktet hvetemel, gjerne økologisk

1 ts bakepulver

1 ts natron

200 gram lettrømme

Sjokoladesmørkrem:

450 gram smør

550 gram melis

50 gram bakekakao

2 ts vaniljeekstrakt

Fyll:

ca. 300 gram kirsebærsyltetøy

Hvit sjokolade ganache:

100 gram hvit kokesjokolade

1/2 dl kremfløte

 

Instruksjoner

Kakebunn:

Pisk smør og sukker med en elektrisk mikser i ca. fem minutter, til blandingen blir hvit og luftig.

Sikt sammen mel, bakepulver, natron, salt og vaniljesukker og sett til side.

Tilsett eggene i smørblandingen, og rør godt.

Ha i melblandingen og rør godt.

Varm vannet og bland sammen med kakaoen. Avkjøl litt og bland i resten av deigen.

Rør inn rømmen.

Smør formene du vil bruke med smør og mel. Jeg brukte to former á 19 cm.

Stek midt i ovnen på 175 grader, i ca. 50 minutter, eller til en prøvepinne kommer ut uten deig.

La avkjøle i formen i rundt 10 minutter før du tar ut av formen og lar avkjøle på rist til kaken er fullstendig kald/romtemperert.

Sett gjerne kakene i kjøleskapet mens du lager kremene, da blir de fastere og lettere å dele.

Du kan også lage kakebunnene dagen før, pakke dem inn i plastfilm og la dem hvile i kjøleskapet over natten.

Ganache:

Brekk sjokolade i biter og smelt sammen med fløte over lav varme. Tilsett matfarge om ønskelig, og la avkjøle til romtemperatur.

Sjokoladesmørkrem:

Ha romtemperert smør i en stor miksebolle, og miks glatt.

Ha i melis, kakaopulver, og vanilje, og miks til en jevn, tykk frosting.

Skrap gjerne ned sidene av mikserbollen en gang eller to mens du mikser så er du sikker på at du får med all that good stuff som har en tendens til å gjemme seg i bunnen av bollen. Spesielt om du bruker en kjøkkenmaskin!

Synes du frostingen er for løs til å pynte med så kan du sette den i kjøleskapet til den oppnår ønsket konsistens. Er den for tykk kan du tilsette 1-2 ss melk.

Montéring:

Skjer hver kakebunn i to tynnere bunner.

Legg en bunn på det fatet du skal servere på, og bre 1/3 av kirsebærsyltetøyet.

Fortsett til du har brukt opp alle kakebunnene, mye av kremen og alt kirsebærsyltetøyet..

Bre et tynt lag av smørkremen rundt kaken, og sett i kjøleskapet i minst en time. Dette for at kaken skal sette seg, bli fastere og for at du ikke skal få smuler i det ytterste laget med krem, når du pynter kaken ferdig.

Ta kaken ut av kjøleskapet og dekk med et tykt lag smørkrem både rundt og på toppen av kaken.

Ha over lett avkjølt ganache og bre det utover til den såvidt renner over kanten. Pynt med kirsebær.

Oppbevar kaken i kjøleskapet til servering.

 

#sjokoladekake #konfirmasjon #festkake #konfirmasjonskake #kirsebær #moreller #kake #dessert #dessertblogg #kakeblogg #matblogg

2 kommentarer

Henriette Celin

16.06.2016 kl.14:51

Wow, så fin den var! også så god den hørtes ut ^^

TheVanillaMonologues.

17.06.2016 kl.01:13

Henriette Celin: Tusen takk! :-)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits