Vegansk Mocha Iskaffe på Pinne! / Vegan Mocha Iced Coffee Popsicles!

English instructions at the bottom!

Ah det har vært helt nydelig vær i det siste! Varmt og solfylt, og milde kvelder.

Men med varmen kommer også lysten på is.. og i mitt tilfelle iskaffe! Og enda mer is.

Og da jeg fikk idéen til disse iskaffe-ispinnene så tenkte jeg at dette må jo være den enkleste oppskriften jeg har kommet med. Den inneholder nemlig kun 3 ingredienser, og kan lett endres på til å passe akkurat dine behov og preferanser. Dessuten kan du røre sammen blandingen rett i et litermål og så helle over i ispinne-former. Det blir nesten ikke enklere.

Her har jeg brukt soyamelk med sjokoladesmak for å lage en mocha-ispinne, jeg er nemlig en sucker for soya ismocha, og bestiller alltid det når jeg er på café. 

Her kan du egentlig bruke hvilken som helst melk; rismelk, mandelmelk, havremelk, med eller uten smak alt ettersom hvordan iskaffe - is du ønsker. Du kan selvfølgelig også bruke kumelk om du ønsker det, men jeg har somregel plantemelk i kjøleskapet. Det holder seg mye lenger, og for meg som sjeldent bruker melk til noe annet enn bakst er det helt perfekt.

Har du lyst å gjøre disse ispinnene enda bedre kan du ringle over smeltet mørk sjokolade når de er helt frossne!

 

Ingredienser ( ca. 5 ispinner ) / Ingredients ( about 5 popsicles )

5 dl soyamelk med sjokoladesmak / 500 mls chocolate soymilk ( or any other flavoured milk you prefer)

1 ts espresso pulver / 1 teaspoon espresso powder

1 ts vanilje ekstrakt / 1 teaspoon vanilla extract ( real vanilla bean is great)

50 gram mørk sjokolade til dekor, gjerne av rismelk eller Enjoy Life Foods chocolate chips / 50 grams dark chocolate for decorating ( Enjoy Life Chocolate chips og ricemilk chocolate is what I usually go for)

 

Instruksjoner:

Mål opp melken i et litermål.

Tilsett espresso pulver og vanilje ekstrakt og rør med en visp til du har en jevn røre hvor espresso pulveret er oppløst.

Fordél i ispinne-former og frys over natten.

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad, og avkjøl litt.

Ha i en frysepose og klipp ett lite hull i det ene hjørnet. Klem ut striper over de frossne ispinnene og sett tilbake i fryseren et par minutter for å stivne.

Oppbevar i fryseren i en boks kledd med bakepapir.

English instructions:

Poor your milk into a large measuring cup.

Add espresso powder and vanilla extract and stirr until espresso powder is completely dissolved.

Pour into desired popsicle moulds and freeze over night.

Melt your chocolate and chill slightly.

Pour into a ziplock bag and cut a small hole in one of the bottom corners.

Pipe stripes of chocolate onto the frozen pops and freeze for a couple of minutes to set.

Keep in the fridge in an airtight container, lined with parchment paper.

 

#ispinner #is #vegansk #vegan #sommer #iskaffe #bakeblogg #kakeblogg #dessert #matblogg

 

2 kommentarer

Henriette Celin

13.05.2016 kl.17:42

Så utrolig gode de så ut! Skikkelig lekre ble de og (:

TheVanillaMonologues.

13.05.2016 kl.21:07

Henriette Celin: Så hyggelig, tusen takk :) De var innmari gode å ha i varmen!

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits