Det er noe med sommerbringebær som bare lukter så innmari innbydende! Du kan putte dem i iskrem, muffins, spise dem med vaniljesaus.
ELLER så kan du gjøre som jeg har gjort og putte dem i store deilige amerikanske cookies, med sjokoladebiter og skivede mandler. Det høres kanskje litt rart ut med ferske bringebær i cookies, men jeg kan garantere deg at du kommer til å bli positivt overrasket om du gir dem en sjanse.
Jeg fikk idéen til disse herlighetene da jeg laget en sunnere versjon på oppdrag fra Coop Extra nylig. Og siden det ble så godt, så tenkte jeg at det MÅ jo bli ekstra godt i en versjon med masse smør og sukker and all that good stuff! Og sannelig fikk jeg rett!
Myke inni og crispy rundt kanten, disse cookiene er perfekt til en kopp kaffe, et glass melk, eller som en søt overraskelse i picnic kurven. Nam!
Ingredienser ( ca. 20 store cookies ) :
350 gram hvetemel
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts natron
200 gram usaltet smør
250 gram brunt sukker
75 gram hvitt sukker
2 store egg
2 ts vaniljeekstrakt
150 gram ferske bringebær
150 gram grovhakket mørk sjokolade
1 stor håndfull skivede mandler
Instruksjoner:
Sikt sammen mel, salt, bakepulver og natron, og sett til side.
Smelt smøret og la avkjøle noen minutter.
I en stor bolle rører du sammen brunt og hvitt sukker, og pisker inn det smeltede smøret.
Pisk inn ett og ett egg, og ha så i vaniljeekstrakten.
Tilsett melblandingen og rør godt til du har en klissete jevn deig.
Bruk en stødig slikkepott og rør inn bringebær, sjokolade og mandler.
Dekk til deigen med plastfolie og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
Bruk deigen rett fra kjøleskapet og lag emner på en stekeplate kledd med bakepapir, ca. 2 ss per emne. Sett emnene godt fra hverandre, de vil spre seg utover mens de steker.
Stek midt i ovnen på 175 grader, i 15-20 minutter, og avkjøl på rist. Kjeksene vil virke myke når du tar dem ut av ovnen, men vil fort bli fastere når de avkjøles.
Eventuelt kan du la deigen hvile i kjøleskapet over natten og steke som henvist ovenfor.
#cookies #kjeks #bringebær #sjokolade #sommer #sommerbakst #matblogg #dessertblogg #bakeblogg #matbloggsentralen
Å, de så farlig gode ut 😀
Henriette Celin: Tusen takk for det! Jeg syns de ble veldig gode 🙂