Kirsebæryoghurt ispinner med sjokoladefyll! / Chocolate stuffed Cherry Yoghurt Popsicles!

English instructions at the bottom!

Jeg fortsetter is-paraden, og denne gangen har jeg laget en enkel hverdags-is med nydelig kirsebærsmak som kan nytes av både store og små. Den er laget på kirsebær yoghurt, og tilsatt litt vanilje for sødme. Og den er like vel bittelitt fancy, for den har fått et fyll av mørk sjokolade, men den kan du jo alltids sløyfe om du vil. ( Selv om det er veldig godt!)

Jeg ville lage en veldig enkel is, som like vel var smakfull og god, men som ikke tok allverden av utstyr og ingredienser. Den ble derfor ikke superkremete sånn som for eksempel disse jordbær-ispinnene, men lar du dem stå ute i noen minutter før du spiser blir de ganske så gode like vel! Eventuelt kan du blande inn litt pisket fløte eller søtet kondensert melk før du heller i formene. Prøv deg frem og se hva du liker best!



Ingredienser til ca. 5 ispinner / Ingredients for about 5 popsicles :

1 stor boks kirsebær yoghurt ( 500 gram ) / 1 large can cherry flavoured yoghurt ( 500 grams )

1 ts vaniljeekstrakt / 1 teaspoon vanilla extract

1/2 ts vaniljepulver / 1/2 teaspoon real vanillabean powder

100 gram mørk sjokolade, smeltet / 100 grams semi-sweet chocolate, melted

Valgfritt: 1 håndfull moreller, grovhakket / Optional: 1 handfull pitted sweet cherries, roughly chopped

 

Instruksjoner:

Ha yoghurt, vaniljeekstrakt og vaniljepulver i en bolle, rør godt sammen. ( Eventuelt kan du godt røre det sammen rett i boksen om det er plass til det).

Ha i hakkede moreller/kirsebær om ønskelig, og rør inn.

Fyll iskremformene halvveis fulle, og sett i fryseren i ca. 15 minutter, til laget blir fastere.

Legg et lag med smeltet sjokolade, og fyll på med kirsebæryoghurt. Stikk en ispinne i hver form og frys over natten.

La ispinnene stå i romtemperatur i ca. 5-10 minutter for å mykne litt før servering.

Oppbevar i lukket plastboks eller zip-lock pose i fryseren.

 

English instructions:

In a medium bowl, mix together yoghurt, vanilla extract and vanilla powder.

Add the chopped sweet cherries and stirr.

Fill your icecream molds half full and place in the freezer to set for 15 minutes.

Remove from freezer, and pour a layer of melted chocolate over the set yoghurt mixture.

Pour over the rest of the yoghurt mixture, insert a popsicle stick and freeze over night.

Let sit in room temperature for about 5-10 minutes to slightly soften before serving.

Keep in a plastic box, or a zip-lock bag, in the freezer.

Looking for a slightly more indulgent treat, that's oh so creamy, but still fruity and refreshing? Try my Creamy Strawberry Vanillabean Pops!

 

#iskrem #ispinner #sommer #norsksommer #kirsebær #moreller #yoghurtis #matblogg #bakeblogg #dessertblogg

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits