Det florerer av blåbæroppskrifter for tiden, og det er ikke rart, skogen er nemlig full av de mørke bærene med den nostalgiske smaken akkurat nå!
Jeg fikk lyst å lage en sukkerfri variant, og blåbærmuffins har jeg alltid syntes at er godt!
Disse ble søte, men ikke for søte, saftige, litt syrlige, stappfulle av blåbær og med hint av kanel og vanilje. Veldig godt, og ganske så enkelt å lage.
Du ser kanskje at jeg har brukt amerikanske blåbær, og ikke norske skogsblåbær. Det er fordi jeg rett og slett ikke orket å dra ut og plukke, men har du skogsblåbær for hånden kan jeg absolutt anbefale å bruke dem til disse blåbærmuffinsene!
Ingredienser (ca. 15 muffins) :
200 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
150 gram smør
60 gram Sukrin Gold
45 gram Fibersirup Gold
2 egg, str. L
100 gram gresk yoghurt naturelle
2 ts vaniljeekstrakt
150 gram blåbær + 1 ss mel
Instruksjoner:
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og kanel, og sett til side.
Pisk sammen romtemperert smør og søtning, til det er luftig, og lyst.
Pisk inn ett og ett egg.
Rør inn gresk yoghurt og vaniljeekstrakt.
Ha det våte i det tørre og miks til en klumpfri røre.
Vend blåbærene i 1 ss mel (dette for at de ikke skal synke til bunnen av røren) , og vend dem så inn i røren med en slikkepott.
Fordél røren i en muffinspanne kledd med muffinsformer i papir. Fyll formene nesten helt opp. Putt gjerne noen ekstra blåbær på toppen av hver muffins.
Stek på 180 grader, i ca. 25 minutter, til muffinsene er gylne og faste.
Når du kan teste med en pinne, og den kommer ut uten deig, er muffinsene ferdige.
Avkjøl på rist.
#blåbær #muffins #blåbærmuffins #sukkerfrimuffins #sukkerfribakst #matblogg #bakeblogg #dessertblogg
De så utrolig gode ut ^^
Henriette Celin: De fikk veldig god respons her hjemme! 🙂 du må gjerne teste dem ut!
SV: Så bra da 😀 skal vurdere det 😉