Black Forest Brownies med Moreller og Chocolate Cream Cheese Frosting!


 

En av tingene jeg liker best med disse browniene er at jeg slipper å piske smør og sukker hvitt før jeg tilsetter resten av ingrediensene. Det er egentlig ikke piskingen som er problemet, men det å vente til smøret er romtemperert før jeg kan gjøre det! Når jeg vil ha brownies så kan jeg ikke vente i 3 timer på at smøret skal mykne... jeg har egentlig aldri tålmodighet til å vente 3 timer på at smør skal mykne! Så da er det en ekstra bonus at jeg her bare kan smelte smøret og blåse i hele piskingen. 

Men hva er Black Forest? Det er navnet på en kake som vanligvis legges i lag med sjokoladebunn, pisket krem og kirsebær. Ofte dekkes også kaken med sjokoladespon før servering. Her har jeg laget min egen lille versjon i brownie-form, med store saftige biter av moreller bakt inn i deigen. Browniene toppes med en sjokolade kremost frosting, og friske moreller. Nam!



Det er også kjekt at jeg her bruker ingredienser som jeg vanligvis har stående. Bortsett fra morellene, men de kan du faktisk kjøpe frossne, og har du dem i fryseren så er det bare å ta dem frem og la dem stå på kjøkkenbenken mens du lager resten av røren, og så er det bare å grovhakke og hive dem oppi til slutt. Enkelt og greit!

Ingredienser (nok til én 7 cm dyp brownieform á 20x20 cm)

Brownies:

200 gram smør

160 gram hvitt sukker

140 gram brunt sukker

240 gram hvetemel

80 gram bakekakao

1 ts bakepulver

3 egg, str. M-L

2 ss vaniljeekstrakt

150 gram moreller/kirsebær, uten stein

Chocolate Cream Cheese Frosting:

175 gram meierismør, romtemperert

100 gram Original Philadelphia Ost, romtemperert ( ikke Light!)

50 gram melis

200 gram Dronningsjokolade

100 gram moreller/kirsebær, grovhakket

 

Fremgangsmåte

Brownies:

Smelt smøret i en liten kjele og sett til side.

Rør sammen hvitt sukker, brunt sukker, hvetemel, bakekakao og bakepulver i en stor bolle og sett til side.

Rør det smeltede smøret inn i melblandingen, bruk gjerne en håndmixer. Røren kommer til å være tørr.

Tilsett eggene ett og ett, og rør inn vaniljen. Nå skal du ha en lett fuktig og elastisk deig .

Kle pannen med bakepapir og smør den lett med formfett eller smør.

Fordél røren i formen og stek midt i ovnen på 200 grader, i ca. 25-30 minutter.

Avkjøl i formen.

Frosting:

Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt over vannbad, eller i en mikrobølgeovn, sett til side.

Ha smøret i en medium stor bolle, og pisk til det lysner.

Tilsett så kremosten og pisk til en jevn blanding.

Tilsett melis og pisk til en klumpfri blanding.

Tilsett så den smeltede sjokoladen og vanilje ekstraktet, og pisk til en luftig krem. Skrap ned sidene av bollen for å være sikker på å få med alt.

Bre over avkjølte brownies, og strø over grovhakkede moreller/kirsebær.

Synes du kremen din er litt daff mikser du et par minutter på ekstra høy hastighet. Merk deg at kremen vil bli helt fast i kjøleskap.



 

 

#blackforrest #brownies #kirsebær #moreller #frosting #bakeblogg #matblogg #dessertblogg #kake #sjokoladekake

6 kommentarer

HelloMyNameIsTonje

11.08.2016 kl.14:58

Mm, det så superdigg ut!

TheVanillaMonologues.

11.08.2016 kl.21:58

HelloMyNameIsTonje: Tusen takk :) Kan anbefales!

Henriette Celin

11.08.2016 kl.19:15

Dette så super godt ut!

TheVanillaMonologues.

11.08.2016 kl.21:59

Henriette Celin: Så hyggelig å høre :)

Ninni Roald

12.08.2016 kl.01:38

Var formen virkelig 15x15cm?

TheVanillaMonologues.

28.08.2016 kl.22:40

Ninni Roald: Hei! Nei formen var 20x20, det var jeg som skrev feil først!

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits