Eplekake med lønnesirup!



Jepp, det er eplesesong! Og det første som dukker opp i hodet mitt når høsten såviiiidt har begynt å sige inn, og eplene begynner å modne på trærne, det er eplekake. Denne gangen har jeg laget en utrolig saftig variant, med lønnesirup og lokale epler. Nam!

Det som er så fint med denne oppskriften er at den er lett å tilpasse! Du kan sløyfe mandlene, eller bytte dem ut med andre typer nøtter. Jeg hadde faktisk tenkt å bruke pecan nøtter til denne oppskriften, siden de er så gode sammen med lønnesirup, men det var ikke en eneste pecan nøtt å oppdrive i butikken!

Du kan legge til tørket frukt, eller til og med sjokolade! Og du kan la være å pensle med mørk lønnesirup etter steking om du syns det blir stress ( selv om jeg anbefaler at du gjør det, for det er utrolig godt! ). 



Bruk det du har for hånden, og det du liker best. Eplekake er nesten alltid godt uansett! Spesielt om du serverer den lunken, med en kule vaniljeis... 

 

Ingredienser til en springform på ca. 20 cm.

Deig:

150 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1/4 ts salt

1 ts kanel

200 gram usaltet smør

100 gram hvitt sukker

1 dl mørk lønnesirup

1 ts vaniljeekstrakt

3 egg, str. M-L

Fyll:

2 epler, str. M

1 ss hvetemel

1 ts kanel

Topping:

2 epler, str. M

50 gram hvitt sukker

1 ss kanel

1 håndfull skivede mandler

1/2 dl mørk lønnesirup til pensling av ferdigstekt kake

 

Instruksjoner

Kle bunnen av en springform med bakepapir, og smør den lett. Smør og mel sidene av formen, og sett den til side mens du lager deigen.

Obs! Formen jeg bruker er ganske dyp. Som en generell regel så bør du ikke fylle formen helt opp, men la det være litt plass til at kaken hever under steking. Du må gjerne bruke en større form, om du ser at en på 20 cm blir for liten. Følg med når du steker kaken, og test den med en kakepinne underveis, så unngår du at kaken blir for lite eller for mye stekt, avhengig av hvordan form du bruker.

Deig:

Sikt sammen hvetemel, bakepulver, salt og kanel. Sett til side.

Pisk sammen romtemperert smør og sukker til det blir hvitt og luftig.

Ha i lønnesirup, og vaniljeekstrakt, og pisk på høy hastighet til blandingen igjen er lys og luftig.

Rør inn eggene ett og ett. 

Tilsett melblandingen i to omganger, rør til en jevn deig.

Fyll:

Skrell eplene og skjær i mindre biter.

Vend eplene i 1 ss mel, dette for at de ikke skal synke til bunnen av kaken, og kanel.

Ha eplebitene over i kakedeigen, og vend forsiktig inn med en slikkepott.

Ha deigen over i springformen.

Topping:

Skjær eplene i skiver, og vend dem i sukker og kanel.

Strø skivene over kaken, eller legg dem i mønster.

Ha til slutt over de skivede mandlene.

Stek kaken på 180 grader, i ca. 60 minutter.

Ta kaken ut av ovnen og pensle over lønnesirup mens den fremdeles er varm.

La kaken avkjøle ca. 10 minutter i formen, og deretter på rist.

 

 

#eplekake #epler #kake #helg #høst #matblogg #dessertblogg #dessert #bakst #mat

4 kommentarer

Simona Juseviciute

02.09.2016 kl.18:38

namnam! Ser godt ut, må prøve å lage den en dag :)

TheVanillaMonologues.

02.09.2016 kl.18:42

Simona Juseviciute: Det kan absolutt anbefales! :)

Henriette Celin

02.09.2016 kl.19:22

Å, så nydelig <3

TheVanillaMonologues.

02.09.2016 kl.21:26

Henriette Celin: Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits