Saftige eplemuffins med varmende krydder og kanel- creamcheese frosting!

Disse nydelige eplemuffinsene har vært "in the making" ganske lenge.

Jeg prøvde dem faktisk først ut som cookies, men ble ikke fornøyd med det som kom ut av ovnen, så jeg tenkte jeg heller skulle gjøre dem om til muffins. Så var det bare å finne riktig mengdeforhold mellom brunt og hvitt sukker, og finne den beste fremgangsmåten for myke, saftige og smakfulle muffins med masse godt høstkrydder og en kick ass creamcheese frosting med kanel. Det tok bare to forsøk, men de som kjenner meg vet at det er sånn ca. 1 1/2 forsøk for mye. Hilsen lille frøken utålmodig.

Jeg endte faktisk opp med å tilsette litt lettrømme i deigen for å gjøre disse muffinsene ekstra saftige. Og kanelen får besøk av sin gode venn ingefær for å heve smaksopplevelsen ett ekstra hakk. Også syrlige norske epler da, det er tross alt høst (snart vinter), og det hadde nesten vært litt synd å ikke benytte seg av alle de nydelige eplene som bugner over i både hager og butikker.

Disse muffinsene holder seg saftige i flere dager om du oppbevarer dem i en luftett boks eller plastpose, og er perfekte til en kopp varm kaffe eller te!

Ingredienser ( ca. 15 medium store muffins)

Muffinsrøre:

175 gram hvetemel

1/2 ts bakepulver 

1/2 ts natron 

1 ts kanel

1/8 ts ingefær, malt

100 gram usaltet smør

70 gram brunt sukker (både lyst brunt og mørkt brunt sukker fungerer, jeg har brukt lyst brunt her)

70 gram hvitt sukker 

2 store egg 

1 ts vaniljeekstrakt

2 ss lettrømme

100 gram eple, grovhakket

Kanel- Creamcheese Frosting:

55 gram usaltet smør

200 gram Philadelphia ost

165 gram melis

2 ts kanel

1 ts vanilla bean paste ( eller vaniljeekstrakt)

 

Instruksjoner

Muffins:

Grovhakk eple, og legg over på et par ark tørkerull. Det er viktig at eplebitene ikke er for våte når de skal vendes inn i røren.

Sikt sammen mel,bakepulver, natron og kanel, og sett til side.

I en stor bolle pisker du smør, brunt sukker og hvitt sukker til det lysner og blir luftig.

Pisk inn eggene ett og ett, og rør inn rømmen.

Tilsett vanilje.

Tilsett melblandingen litt og litt, og rør godt til du har en klissete jevn deig.

Bruk en god slikkepott og rør inn hakket eple.

Fyll muffinsformer litt over halvveis opp i hver form.

Stek på 175 grader i 20-25 minutter, og avkjøl på rist.

Oppbevar i luftett boks eller plastpose i romtemperatur ( eller i kjøleskap om du har det veldig varmt inne).

Kanel -Creamcheese Frosting:

Bruk romtempererte ingredienser, og pisk først smøret hvitt i en stor bolle.

Ha i kremost og pisk sammen med smøret.

Tilsett vanilje og kanel, og pisk inn.

Sikt over melis (for å unngå klumper), og rør inn til en tykk glatt krem.

Kremen vil være ganske myk, men vil tykne noe og bli litt fastere i kjøleskap.

Oppbevar i lukket boks i kjøleskapet.



 

#høst #høstbakst #muffins #eplemuffins #kanel #matblogg #bakeblogg #dessertblogg #kake #bakst 

4 kommentarer

Pernille

26.10.2016 kl.17:11

Mmm, det hørtes veldig godt ut :)

TheVanillaMonologues.

30.10.2016 kl.22:35

Pernille: Tusen takk for det :) De er veldig gode og høstlige :)

Andrea Ramstad Aatlo

02.11.2016 kl.21:01

De så skikkelig gode og fine ut!

TheVanillaMonologues.

02.11.2016 kl.21:04

Andrea Ramstad Aatlo: Tusen takk for det! :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits