Vanilla Fudge stuffed Chocolate Cookies!


 

Noen av ingrediensene i denne oppskriften er sponset, men innlegget er ikke betalt.

Jeg har vært så heldig å motta en svær boks med vaniljefudge fra de hyggelige menneskene hos Candy People Norway!

Vaniljefudge har vært ett av favorittgodteriene mine siden jeg var liten, og jeg hadde lyst å se om jeg kunne bruke dem i bakst også. Det kunne jeg så absolutt, og disse sjokoladekjeksene er sprø og gode, med en søt hemmelighet, de er nemlig fylt med vaniljefudge som blir helt myk under steking!

Topp dem med en superenkel fudge -saus med kun to ingredienser, og storkos deg!

Ikke bare er de supergode, men de er også praktiske å lage til når du skal ha gjester. De skal nemlig hvile i kjøleskapet natten over etter at de er blitt formet, men før de stekes, så alt du trenger å gjøre på selve dagen du skal ha gjester er å putte dem i ovnen. Enkelt og greit!

Jeg syntes de var så festive at jeg ble helt i julestemning, kanskje du også har lyst å gjøre plass på kakefatet ditt til disse i julen?



Ingredienser ( ca. 15 cookies ) :

175 gram hvetemel

2 ss bakekakao

1/2 ts salt

1/2 ts bakepulver 

1/2 ts natron 

100 gram usaltet smør

125 gram brunt sukker 

40 gram hvitt sukker 

2 store egg 

1 ts vaniljeekstrakt

15 vaniljefudge karameller

Karamellsaus til pynt:

12 vaniljefudge

1/2 dl kremfløte

Instruksjoner:

Cookie deig:

Sikt sammen mel, bakekakao, salt, bakepulver og natron, og sett til side.

Smelt smøret og la avkjøle noen minutter.

I en stor bolle rører du sammen brunt og hvitt sukker.

Pisk så inn det smeltede smøret.

Pisk inn ett og ett egg, og ha så i vaniljeekstrakten.

Tilsett melblandingen og rør godt til du har en klissete jevn deig.

Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i 1- 1 1/2 time. Deigen vil være veldig løs så dette er for at deigen skal være enklere å forme rundt fudgen.

Ta 1-2 ss deig og pakk rundt en bit vaniljefudge. Rull til en kule og sett på en tallerken dekket med bakepair, dekk til med plastfilm.

La kulene hvile i kjøleskapet over natten! De skal hvile så lenge for å få riktig konsistens når de steker. Dette gjør blant annet at deigen og fudgen smelter likt, slik at du slipper at kjeksen flyter ut mens fudgen blir stående som en klump i midten.

Plasser på en stekeplate dekket med bakepapir, 6-8 emner per plate.

Stek på 175 grader i 15 minutter, og avkjøl på stekeplaten, eller på rist. Kjeksene vil være litt for myke til å flyttes de første minuttene etter at de har kommet ut av ovnen, så vær tålmodig.

Karamellsaus til pynt:

Ha kremfløte og vaniljefudge i en kjele og smelt sammen på lav til medium varme, mens du rører godt hele tiden. Bruk en slikkepott som tåler varme.

Ringle over avkjølte kjeks.

Oppbevar i lufttett boks eller plastpose i romtemperatur ( eller i kjøleskap om du har det veldig varmt inne).

 

 

#vaniljefudge #karameller #cookies #sjokoladekjeks #sjokoladecookies #julebakst #julekaker #matbloggsentralen #matblogg #dessertblogg #kakeblogg

4 kommentarer

lisarorvik

16.11.2016 kl.15:52

Dette så godt ut :)

TheVanillaMonologues.

16.11.2016 kl.19:41

lisarorvik: Så hyggelig at du synes det, håper du tester dem ut! :)

Lilli

16.11.2016 kl.23:36

Det så veldig godt ut! :)

TheVanillaMonologues.

19.11.2016 kl.15:12

Lilli: Så gøy at du synes det :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits