Vanilla Fudge stuffed Chocolate Cookies!


 

Noen av ingrediensene i denne oppskriften er sponset, men innlegget er ikke betalt.

Jeg har vrt s heldig motta en svr boks med vaniljefudge fra de hyggelige menneskene hos Candy People Norway!

Vaniljefudge har vrt ett av favorittgodteriene mine siden jeg var liten, og jeg hadde lyst se om jeg kunne bruke dem i bakst ogs. Det kunne jeg s absolutt, og disse sjokoladekjeksene er spr og gode, med en st hemmelighet, de er nemlig fylt med vaniljefudge som blir helt myk under steking!

Topp dem med en superenkel fudge -saus med kun to ingredienser, og storkos deg!

Ikke bare er de supergode, men de er ogs praktiske lage til nr du skal ha gjester. De skal nemlig hvile i kjleskapet natten over etter at de er blitt formet, men fr de stekes, s alt du trenger gjre p selve dagen du skal ha gjester er putte dem i ovnen. Enkelt og greit!

Jeg syntes de var s festive at jeg ble helt i julestemning, kanskje du ogs har lyst gjre plass p kakefatet ditt til disse i julen?



Ingredienser ( ca. 15 cookies ) :

175 gram hvetemel

2 ss bakekakao

1/2 ts salt

1/2 ts bakepulver 

1/2 ts natron 

100 gram usaltet smr

125 gram brunt sukker 

40 gram hvitt sukker 

2 store egg 

1 ts vaniljeekstrakt

15 vaniljefudge karameller

Karamellsaus til pynt:

12 vaniljefudge

1/2 dl kremflte

Instruksjoner:

Cookie deig:

Sikt sammen mel, bakekakao, salt, bakepulver og natron, og sett til side.

Smelt smret og la avkjle noen minutter.

I en stor bolle rrer du sammen brunt og hvitt sukker.

Pisk s inn det smeltede smret.

Pisk inn ett og ett egg, og ha s i vaniljeekstrakten.

Tilsett melblandingen og rr godt til du har en klissete jevn deig.

Dekk til med plastfolie og sett i kjleskapet i 1- 1 1/2 time. Deigen vil vre veldig ls s dette er for at deigen skal vre enklere forme rundt fudgen.

Ta 1-2 ss deig og pakk rundt en bit vaniljefudge. Rull til en kule og sett p en tallerken dekket med bakepair, dekk til med plastfilm.

La kulene hvile i kjleskapet over natten! De skal hvile s lenge for f riktig konsistens nr de steker. Dette gjr blant annet at deigen og fudgen smelter likt, slik at du slipper at kjeksen flyter ut mens fudgen blir stende som en klump i midten.

Plasser p en stekeplate dekket med bakepapir, 6-8 emner per plate.

Stek p 175 grader i 15 minutter, og avkjl p stekeplaten, eller p rist. Kjeksene vil vre litt for myke til flyttes de frste minuttene etter at de har kommet ut av ovnen, s vr tlmodig.

Karamellsaus til pynt:

Ha kremflte og vaniljefudge i en kjele og smelt sammen p lav til medium varme, mens du rrer godt hele tiden. Bruk en slikkepott som tler varme.

Ringle over avkjlte kjeks.

Oppbevar i lufttett boks eller plastpose i romtemperatur ( eller i kjleskap om du har det veldig varmt inne).

 

 

#vaniljefudge #karameller #cookies #sjokoladekjeks #sjokoladecookies #julebakst #julekaker #matbloggsentralen #matblogg #dessertblogg #kakeblogg

4 kommentarer

lisarorvik

16.11.2016 kl.15:52

Dette s godt ut :)

TheVanillaMonologues.

16.11.2016 kl.19:41

lisarorvik: S hyggelig at du synes det, hper du tester dem ut! :)

Lilli

16.11.2016 kl.23:36

Det s veldig godt ut! :)

TheVanillaMonologues.

19.11.2016 kl.15:12

Lilli: S gy at du synes det :)

Skriv en ny kommentar

TheVanillaMonologues.

TheVanillaMonologues.

29, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto og produkttester av dagligvarer. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits