Espresso Vanilla Almondbutter Valentines Hearts!



English instructions at the bottom!

Det sies at veien til en manns hjerte går gjennom magen, men jeg er ganske sikker på at det gjelder for kvinner også! Og siden både Morsdag ( 12. februar) og Valentines Day ( 14. februar) er like rundt hjørnet så er det den perfekte anledningen til å legge inn litt kjøkkentid, og vise de du er ekstra glad i at du setter pris på dem. Med sjokolade selvfølgelig!

Helst i form av disse sykt gode konfektene med mandelsmørfyll smakssatt med både ekte vanilje ( to typer til og med!), og espresso. En herlig fyldig konfekt, som faktisk kun er søtet med mørk lønnesirup, og som ikke bare er skikkelig god, men også helt vegansk og derfor perfekt for de som ikke tåler egg eller melk. Den er dessuten også glutenfri, så denne oppskriften kan så godt som alle kose seg med! 

PS. Husk å lag noen ekstra til deg selv, for disse vil forsvinne fort!

 

Du trenger ( til ca. 20 trøfler) / Ingredients ( Yields about 20 trufles) :

170 gram mandelsmør (ristet mandelsmør er ekstra godt) / 170 grams almondbutter, no salt (roasted almondbutter is especially delicious)

1,5 ss mandelmel / 1,5 tablespoon almondmeal

3 ss mørk lønnesirup / 3 tablespoons dark maple syrup

1 ts vaniljeekstrakt / 1 teaspoon vanilla extract

0,25 ts vaniljepulver / 0,25 teaspoon vanilla powder

1 ts espresso pulver / 1 teaspoon espresso powder

---

200 gram melkesjokolade av rismelk  / 200 grams vegan milk chocolate, I use ricemilk based chocolat

100 gram hvit rismelksjokolade (her har jeg brukt en med hvit sjokolade og nugatt) / 100 grams white vegan chocolate (I used a white vegan chocolate with nougat)

 

Du gjør:

I en liten bolle visper du sammen espressopulver, vaniljepulver, vaniljeekstrakt og lønnesirup.

I en større bolle bruker du en stødig slikkepott, eller en stor skje, til å vende sammen mandelsmør og mandelmel.

Rør så espressoblandingen inn i mandelsmørmiksen til du får en jevn røre. (Røren vil fort tykne og bli til en myk deig, det er helt ok!)

Brekk opp sjokoladen i mindre biter.

Smelt sjokoladen i microbølgeovn på lav varme, kun 15 sekunder om gangen. Rør godt etter hver gang.

Fyll hvert rom i formen litt over halvfull med smeltet sjokolade.

Ta litt deig og form til en kule og dytt den ned i rommet med sjokolade slik at du får sjokolade opp på sidene av rommet, og deig i midten. Glatt over toppen slik at fyllet er helt omsluttet av sjokolade.

Her har jeg brukt hjerteformer av silikon, i anledning Valentine's Day, men du kan bruke hvilke former du vil.

Sett formen i kjøleskapet et par timer, eller over natten, og trykk ut den ferdige konfekten på et fat når du er klar til å servere!

Personlig liker jeg å servere dem romtempererte, men rett fra kjøleskapet går også bra.

Oppbevar trøflene i kjøleskapet, gjerne i en boks med lokk.

 

English Instructions:

In a small bowl, whisk together espresso powder, vanilla powder, vanilla extract and maple syrup.

In a larger bowl, stirr together almondbutter and almond flour. Use a heavy duty spatula or a stirdy spoon.

Stirr together the almondbutter mix and the espresso mix, until a smoothe dough forms. The dough will thicken pretty quickly.

Break up your chocolate and place in a heatproof bowl.

Melt in the microwave on low heat, 15 seconds at a time. Stirr well after each round. Make sure not to burn.

Fill your molds with melted chocolate, about 3/4 full.

Roll a bit of doug into a ball, shape it like a heart and press it down into the chocolate, making sure to leave room for the chocolate to create a full shell around the filling.

Smoothe over with more chocolate if needed, and place in the fridge to set. About an hour, or over night if possible.

Unmold your chocolates, and serve. I like them at room temperature, but straight from the fridge is fine.

Keep in the fridge in an airtight container.



#valentinesday #valentindagen #morsdag #konfekt #vegansk #sjokolade #glutenfri #melkefri #laktosefri #allergivennlig #hjemmelaget #matblogg #kakeblogg #dessertblogg #dessert #matbloggsentralen

4 kommentarer

finnebalansenilivet

09.02.2017 kl.16:36

Wow, de ser helt nydelige ut :D
finnebalansenilivet: Tusen takk! Jeg kan absolutt anbefale de her altså :)

Ariel

09.02.2017 kl.16:42

Nam! Må prøve dette! Og er sant som du sier, veien til mitt hjerte er definitivt gjennom magen! :P
Ariel: Haha samme her, definitivt gjennom magen! :)

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

29, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits