Ultimate Chocolate Cake!




 

Det her m vre min absolutte favoritt sjokoladekake, og siden vi n gr inn i Mai-mned, som tross alt er kakemneden over alle kakemneder s tenkte jeg at det ville passe dele den med dere akkurat n! Dette er en oppskrift jeg har laget mange ganger, og den er utarbeidet av den dyktige Manuela fra Passion 4 Baking! Originalen finner du HER

Her fr du en supersaftig mrk sjokoladekake med pisket ganache, og masse friske jordbr p toppen. Nam!

Utrolig mektig, utrolig godt og helt perfekt for en sjokoladeelsker. (det er tross alt en halv kg sjokolade i den frostingen!) Nettopp derfor har jeg gitt denne kaken navnet Ultimate Chocolate Cake!

Now go get your chocolate on!



 

Supersaftig Sjokoladekake ( 24 cm ) :

310 gram siktet hvetemel, gjerne kologisk

1 ts bakepulver

1 ts natron

200 gram smr (bruker du usaltet smr s tilsetter du 1/2 ts salt i deigen)

270 gram hvitt sukker

3 egg, str. L

1 dl bakekakao, mrk ustet

2 dl kokende vann

1 ts vanilla bean paste eller 1 ts vaniljeekstrakt og 1/2 ts vaniljepulver

200 gram lettrmme

Ganache frosting:

500 gram Dronningsjokolade

150 gram meierismr

1 dl kremflte

 

Instruksjoner

Sjokoladekake:

Sikt sammen mel, bakepulver, og natron, og sett til side.

Miks smr og sukker med en elektrisk mikser i fem minutter, til blandingen blir hvit.

Tilsett eggene i smrblandingen, ett og ett, og rr sammen.

Ha i melblandingen og rr til en ganske klumpfri kakedeig.

Varm vannet og bland sammen med kakaoen. Avkjl litt og bland i resten av deigen.

Pisk inn vaniljeekstrakt, og rr inn rmmen.

Smr formen du vil bruke med smr og mel.

Stek midt i ovnen p 175 grader, i ca. 60 minutter, eller til en prvepinne kommer ut uten deig.

La avkjle i formen i rundt 10 minutter fr du tar ut av formen og lar avkjle p rist til kaken er fullstendig kald/romtemperert.

Sett gjerne kaken i kjleskapet mens du lager ganache, eller enda bedre, pakk kaken inn i plastfolie og la den hvile i kjleskapet over natten. Da blir den enda saftigere og lettere dele i to og pynte.

Ganache Frosting:

Brekk opp sjokoladen i mindre biter og ha i en kjele sammen med flten og smret.

Om du vil kan du ogs gjre dette over vannbad eller i mikroblgeovn.

Smelt sammen p lav varme og rr godt og ofte.

Nr du har en helt jevn rre setter du kjelen til side og lar avkjle til blandingen er fast, men fyelig.

Sett gjerne i kjleskap i 10-30 minutter, til du fr en konsistens som er tykk, men myk nok til piske.

Pisk ganachen i ca. 5-7 minutter, til den lysner, blir luftigere og ker i volum.

Montring:

Del kaken i to, bre pisket ganache utover den ene delen og legg den andre delen over.

Ha resten av kremen p toppen av kaken, bre den utover, og fr den ned rundt kanten av kaken for dekke sidene.

Rens og del friske jordbr og pynt kaken som du vil. Bringebr er ogs veldig godt til denne kaken!



 

 

#kake #maikake #17mai #sjokolade #sjokoladekake #ganache #krem #matblogg #kakeblogg #dessertblogg #kake #dessert #kakefest #matbloggsentralen #jordbr #sommer

 

6 kommentarer

Sharone

04.05.2017 kl.15:32

Den ser kjempegod ut! :)
Sharone: Tusen takk! :-)

Bella

04.05.2017 kl.16:30

h vad gott, mste testa!

http://nouw.com/bellss
Bella: Hpe den faller i smak! :-D

Lilli

04.05.2017 kl.21:32

Det s veldig godt ut! (:
Lilli: Takk for det :-)

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

30, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits