Ultimate Chocolate Cake!




 

Det her må være min absolutte favoritt sjokoladekake, og siden vi nå går inn i Mai-måned, som tross alt er kakemåneden over alle kakemåneder så tenkte jeg at det ville passe å dele den med dere akkurat nå! Dette er en oppskrift jeg har laget mange ganger, og den er utarbeidet av den dyktige Manuela fra Passion 4 Baking! Originalen finner du HER

Her får du en supersaftig mørk sjokoladekake med pisket ganache, og masse friske jordbær på toppen. Nam!

Utrolig mektig, utrolig godt og helt perfekt for en sjokoladeelsker. (det er tross alt en halv kg sjokolade i den frostingen!) Nettopp derfor har jeg gitt denne kaken navnet Ultimate Chocolate Cake!

Now go get your chocolate on!



 

Supersaftig Sjokoladekake ( 24 cm ) :

310 gram siktet hvetemel, gjerne økologisk

1 ts bakepulver

1 ts natron

200 gram smør (bruker du usaltet smør så tilsetter du 1/2 ts salt i deigen)

270 gram hvitt sukker

3 egg, str. L

1 dl bakekakao, mørk usøtet

2 dl kokende vann

1 ts vanilla bean paste eller 1 ts vaniljeekstrakt og 1/2 ts vaniljepulver

200 gram lettrømme

Ganache frosting:

500 gram Dronningsjokolade

150 gram meierismør

1 dl kremfløte

 

Instruksjoner

Sjokoladekake:

Sikt sammen mel, bakepulver, og natron, og sett til side.

Miks smør og sukker med en elektrisk mikser i fem minutter, til blandingen blir hvit.

Tilsett eggene i smørblandingen, ett og ett, og rør sammen.

Ha i melblandingen og rør til en ganske klumpfri kakedeig.

Varm vannet og bland sammen med kakaoen. Avkjøl litt og bland i resten av deigen.

Pisk inn vaniljeekstrakt, og rør inn rømmen.

Smør formen du vil bruke med smør og mel.

Stek midt i ovnen på 175 grader, i ca. 60 minutter, eller til en prøvepinne kommer ut uten deig.

La avkjøle i formen i rundt 10 minutter før du tar ut av formen og lar avkjøle på rist til kaken er fullstendig kald/romtemperert.

Sett gjerne kaken i kjøleskapet mens du lager ganache, eller enda bedre, pakk kaken inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet over natten. Da blir den enda saftigere og lettere å dele i to og pynte.

Ganache Frosting:

Brekk opp sjokoladen i mindre biter og ha i en kjele sammen med fløten og smøret.

Om du vil kan du også gjøre dette over vannbad eller i mikrobølgeovn.

Smelt sammen på lav varme og rør godt og ofte.

Når du har en helt jevn røre setter du kjelen til side og lar avkjøle til blandingen er fast, men føyelig.

Sett gjerne i kjøleskap i 10-30 minutter, til du får en konsistens som er tykk, men myk nok til å piske.

Pisk ganachen i ca. 5-7 minutter, til den lysner, blir luftigere og øker i volum.

Montéring:

Del kaken i to, bre pisket ganache utover den ene delen og legg den andre delen over.

Ha resten av kremen på toppen av kaken, bre den utover, og før den ned rundt kanten av kaken for å dekke sidene.

Rens og del friske jordbær og pynt kaken som du vil. Bringebær er også veldig godt til denne kaken!



 

 

#kake #maikake #17mai #sjokolade #sjokoladekake #ganache #krem #matblogg #kakeblogg #dessertblogg #kake #dessert #kakefest #matbloggsentralen #jordbær #sommer

 

6 kommentarer

Sharone

04.05.2017 kl.15:32

Den ser kjempegod ut! :)
Sharone: Tusen takk! :-)

Bella

04.05.2017 kl.16:30

Åh vad gott, måste testa!

http://nouw.com/bellss
Bella: Håpe den faller i smak! :-D

Lilli

04.05.2017 kl.21:32

Det så veldig godt ut! (:
Lilli: Takk for det :-)

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

30, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits