Herlig Jordbæris med ovnsbakte jordbær og ekte vanilje! (Uten iskremmaskin) / No Churn vanillabean roasted strawberry icecream!



English instructions at the bottom!

Etter det som føles som to uker med konstant regn så ble det plutselig varmt igjen, og alle hjerter gleder seg! Dette hjertet gledet seg spesielt over at det nå fristet å lage hjemmelaget iskrem igjen, og siden det var kommet norske jordbær i butikken passet det perfekt å teste ut noe jeg hadde sett på nett, nemlig ovnsbakte jordbær! Jeg har jo laget jordbæris før, i pinne-form ( De finner du HER!) Men jeg tenkte det ville gi en ekstra kraftig og rund jordbærsmak i isen å bruke jordbær bakt i ovnen.

Her har jeg bakt jordbær sammen med mørk lønnesirup, litt sukker og ekte vanilje. Det som skjer da er at jordbærene blir helt myke og slipper masse saft, som så blander seg med søtningen og vaniljen, og blir en litt mer konsentrert jordbærsirup. 

Sirupen og de myke bærene blandes så inn i kremfløte pisket med søtet kondensert melk og enda litt mer vanilje for et ekstra smakfullt resultat.

Det du ender opp med er en myk og god iskrem, som kan scoopes rett fra fryseren ( helt uten at du trenger iskrem-maskin!) med herlig smak av både jordbær og vanilje, og med deilige biter av jordbær. De som ofte synes iskrem kan bli litt for søtt oppfordres til å røre inn både litt sitronsaft og finrevet sitronskall før frysing. Denne isen blir nemlig veldig søt, men også VELDIG god!

 

Ingredienser ( ca. 1,3 L is) / Ingredients ( about 6 cups of icecream)

1 kurv jordbær, ca 440 gram etter rensing / 1 basket of strawberries, about 440 grams after removing tops

1 ss mørk lønnesirup / 1 tablespoon dark maple syrup

85 gram hvitt sukker / 85 grams white sugar

1 ts vanillabean paste, eller en halv ts vaniljepulver og 1 ts vaniljeekstrakt / 1 teaspoon vanillabean paste, or half a teaspoon vanilla powder and 1 teaspoon vanilla extract

--

1 boks kremfløte (3,3 dl) , godt avkjølt / 1,4 cups of heavy whipping cream, well chilled

1 boks søtet kondensert melk ( 395 gram), godt avkjølt / 1 can of sweetened condensed milk (395 grams) , well chilled

1 ts vanillabean paste, eller en halv ts vaniljepulver og 1 ts vaniljeekstrakt / 1 teaspoon vanillabean paste, or half a teaspoon vanilla powder and 1 teaspoon vanilla extract

Valgfritt, for en friskere iskrem / Optional, for a less sweet icecream:

1 ts sitronsaft / 1 teaspoon lemonjuice

1 ts finrevet sitronskall/ 1 teaspoon finely grated lemon zest

 

Instruksjoner

Ovnsbakte jordbær:

Sett ovnen på 175 grader, og kle en stekepanne med bakepapir.

Skyll og rens jordbær, og del hvert bær i to. Strø bærene utover bakepapiret og ringle over lønnesirup, sukker og vanilje.

Stek i 35 minutter, skru temperaturen opp til 200 grader, og stek i ytterligere 10 minutter, eller til sirupen bobler.

La avkjøle på kjøkkenbenken mens du lager iskrembasen. Det er viktig at bærene er romtempererte når du skal røre dem inn, ikke varme.

Iskrem:

Pisk kald kremfløte til en myk krem og tilsett søtet kondensert melk og vanilje.

Pisk til en jevn og lett luftig masse. Den vil ikke bli like luftig som vanlig kremfløte, så ikke stress om du ikke synes du får den fluffy nok.

Rør inn de ovnsbakte bærene, med sirupen. Du skal ha en jevn, lett rosa masse, med biter av bær.

Ønsker du å tilsette sitron så gjør du det nå.

Hell over i en passende boks, jeg brukte en plastboks med lokk, og sett i fryseren i minst tre timer, helst over natten.

Oppbevares i lufttett boks, i fryser.

 

English instructions

Vanillabean roasted strawberries:

Clean your strawberries, and slice them in two, discarding the green tops.

Spread the berries evenly across a roasting pan covered in parchment paper and drizzle over maple syrup, vanilla and sugar.

Bake at about 350 degrees F for 35 minutes, then turn the heat up to 392 degrees F and roast for an additional 10 minutes.

The strawberries will let go of their juices during the baking time, and the maple syrup and sugar will melt together with those juices and form a syrup. You want the berries to be completely soft and the strawberry syrup to bubble and darken.

Chill on the counter until room temperature.

Icecream:

Whip the cream to soft peaks, and add the sweetened condensed milk and vanilla.

Whip until a smoothe and slightly fluffy icecream batter forms. It won't be as fluffy as regular whipped cream, so don't worry if it doesn't look super fluffy.

Fold in the cooled strawberries and the strawberry syrup and stirr until a smoothe slightly pink icecream batter forms. There will be little lumps of strawberries.

If you want to add lemon juice and zest, stirr that in now.

Transfer your icecream batter into a container with a lid, I used a plastic container, and freeze for a minimum of 3 hours, preferably over night.

Keep sealed in the freezer until ready to eat.

 



 

 

#iskrem #hjemmelagetis #is #sommer #jordbær #jordbæris #dessert #matblogg #dessertblogg #bakeblogg

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

30, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits