Enkel sommerkake med moreller, vanilje og et hint av kanel!


 

N som du faktisk kan f kjpt moreller i butikken uten mtte selge en nyre s tenkte jeg det var p sin plass med en morell-oppskrift! 

Denne kaken er myk, saftig, vakkert gylden p toppen og med masse smakfulle moreller. Perfekt varmet med en kule vaniljeis til, eller med masse krem!

Jeg har brukt mrk lnnesirup i tillegg til vanlig hvitt sukker for ste kaken, og dette gir en utrolig saftig kake.

Om jeg skulle ha gjort en liten endring n i etterkant s hadde det vrt hakket opp morellene i litt mindre biter, og strdd dem over toppen av kaken fr steking istedenfor vende dem inn med en slikkepott. De sank nemlig til bunnen og gjorde den litt smsoggy selvom jeg vendte dem i mel frst, og det hadde muligens vrt bedre om de var litt mer spredt rundt i kaken tenker jeg. Da hadde jeg unngtt en soggy bunn, mens jeg fremdeles holdt p saftigheten i resten av kaken.

Her kommer oppskriften!

Du trenger (til en firkantet form 20x20x5 cm, eller en springform 20 cm) :

200 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts kanel 

1/4 ts salt

200 gram smr

100 gram hvitt sukker

1 dl mrk lnnesirup

1 1/2 ts vanilla bean paste eller 1 ts vaniljeekstrakt og 1 ts vaniljepulver

3 egg str M-L

---

450 gram moreller uten stener, jeg brukte frossne som jeg hadde fjernet stenene fra fr frysing

1-2 ts hvetemel

Instruksjoner:

Rens morellene og fjern stenene. Rr sammen med 1-2 ts hvetemel s hvert br er dekket med et tynt lag mel. Sett til side mens du lager kakedeigen.

Sikt sammen mel, bakepulver, salt og kanel. Sett til side.

Rr smr og sukker hvitt og luftig. Jeg rrer frst lett sammen, og pisker s p hy hastighet.

Pisk inn eggene ett og ett.

Pisk inn den mrke lnnesirupen, og vaniljen.

Bland inn melet i to omganger og pisk til en jevn rre.

Vend inn morellene med en slikkepott, og overfr deigen til kakeformen du skal bruke.

Smr og mel en kakeform. Jeg brukte en firkantet form 20x20x5 cm, men du kan ogs bruke en springform 20 cm.

Stek p 180 grader i ca. 1 time og ti minutter, eller til en prvepinne kommer ut uten deig.

Avkjl 10 minutter i formen, og avkjl s helt p rist.

Eventuelt kan du servere lun med en god kule iskrem eller pisket krem!



#moreller #sommer #sommerbakst #bakst #kake #sommerkake #morellkake #cherry #matblogg #dessertblogg #kakeblogg #dessert #matbloggsentralen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

30, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits