Julecookies med Maarud honning og salt cashewnøtter og melkesjokolade chunks!

Annonse

Nå som Halloween er vel overstått er det mange som begynner å glede seg til jul! Og selv om det fremdeles er nesten to måndter til selve juleaften, og det er liiiiiitt tidlig å for eksempel begynne å drikke julebrus, så er det like vel lov å begynne å tenke på hva man har lyst å bake!

Selv har jeg vært så heldig å få smake på Maarud potetgull sine julenyheter, de er allerede å få tak i på Coop sine butikker, og de inspirerte meg til å lage noe skikkelig godt. 

En av nyhetene var en fin liten pose med honningrøstede og saltede cashewnøtter. De kan selvfølgelig spises som snacks rett fra posen, men jeg har puttet dem i cookies sammen med store biter av melkesjokolde, og dét anbefaler jeg deg å gjøre også! Har du lyst å gjøre cookiene enda mer julete så kan du tilsette både litt kanel og litt malt ingefær i deigen. Eller kanskje du vil bytte ut melkesjokoladebitene med røde og grønne Non Stop?

Bare husk på at denne deigen skal hvile i kjøleskapet i minst tre timer før de skal stekes, det er det som gir den nydelige seige konsistensen med de sprø kantene. Deigen kan også lages på forhånd og overnatte i kjøleskapet, så er den klar til å bakes ut når det passer deg.

 

Ingredienser (ca. 15 store cookies) :

115 gram smør

100 gram hvitt sukker 

55 gram brunt sukker

2 ts vanilla bean paste eller vanilje ekstrakt 

1 egg, stort

160 gram hvetemel 

1/2 ts natron

1/4 ts salt

150 gr melkesjokolade

1 pose Maarud cashewnøtter med honning og salt

 

Instruksjoner:

Grovhakk nøtter og sjokolade, og sett til siden.

Pisk romtemperert smør hvitt, og tilsett brunt og hvitt sukker. Pisk luftig.

Tilsett egget og vaniljen, og pisk lett inn.

Sikt sammen hvetemel, natron og salt, og rør godt inn i smørblandingen.

Rør inn sjokolade og nøtter med en slikkepott. Deigen vil være ganske fast.

La deigen hvile i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten. Dekk til med plastfilm.

Varm ovnen til 175 grader.

Sett emner av kjeksdeigen på en bakepapirkledd stekeplate, ha godt mellomrom, ca. 6 kjeks per plate.

Stek i 15 minutter og avkjøl ca. 5 minutter på platen før du overfører til rist. Kjeksene vil være helt myke når de kommer ut av ovnen, men stivner etterhvert som de kjøles.

15 minutter i ovnen gir kjeks som er sprø i kantene og seige inni. Om du ønsker en helt spør kjeks kan du steke i ca. 3 minutter til.

 

#cookies #kjeks #sjokolade #jul #julebakst #bakst #nøtter #maarud #annonse 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

30, Bærum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits