hits

The BEST Vegan Pecan Chocolate Chunk Cookies!

Oi oi to cookie-oppskrifter rett etter hverandre, gitt! Kanskje ikke s rart i og med at de forrige cookiene faktisk var inspirasjonen til disse.

Jeg har lenge hatt lyst prve lage en skikkelig god vegansk cookie oppskrift, som ikke bare er god, men wow-god, og disse er akkurat det; WOW-gode! Derfor har de ogs ftt tittelen "The BEST vegan pecan chocolate chunk cookies!". Jeg burde forresten putte pecan ntter i alle cookiene mine fra n av for de blir skikkelig gode og toasty nr de stekes, og gir en deilig fylde sammen med sjokoladen som karamelliseres lett under steking.

Hemmeligheten til den nydelige spr skorpen, og den chewy midten ligger i fremgangsmten. Frst pisker man vegansk smr, og to typer sukker, luftig og lyst. Etter ha tilsatt de andre ingrediensene fr deigen hvile i kjleskapet over natten slik at cookiene blir bde spr OG chewy mens de steker i ovnen. Ikke hopp over dette steget, det er det som gir den deilige konsistensen! Steker du kjeksene med en gang vil de bli helt flate og spr. (Om du liker helt spr cookies kan du selvflgelig steke dem med en gang!).

Smret jeg har brukt i denne oppskriften er Berit Nordstrand smremyk rapskokos, et tips jeg fikk fra stemoren til en god venninne. Hun hadde brukt smret i en fantastisk god vegansk kake, og jeg skrev en liten mental huskelapp p at den skulle jeg teste neste gang jeg skulle bake vegansk. Om du leser dette, tusen takk for tipset, det er det beste veganske smret jeg har brukt! Jeg har nemlig ikke vrt superbegeistret for annet vegansk smr jeg har brukt, jeg er generelt sr nr det kommer til smak, men dette slo ann.

Et lite juletips fra meg til deg er bytte ut melkesjokolade med hvit sjokolade og trkede tranebr, og tilsette litt kanel for en skikkelig nydelig julecookie!

 

Ingredienser (ca. 10 store cookies) :

115 gram vegansk smr

110 gram hvitt sukker 

45 gram brunt sukker

2 ts vanilla bean paste eller vanilje ekstrakt 

140 gram hvetemel 

1/2 ts natron

1/4 ts salt

100 gram vegansk melkesjokolade

100 gram pecan ntter

 

Instruksjoner:

Grovhakk ntter og sjokolade, og sett til siden.

Pisk romtemperert smr hvitt, og tilsett brunt og hvitt sukker. Pisk luftig.

Tilsett vaniljen, og pisk lett inn.

Sikt sammen hvetemel, natron og salt, og rr godt inn i smrblandingen.

Rr inn sjokolade og ntter med en slikkepott.

La deigen hvile i kjleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten. Dekk til med plastfilm.

Varm ovnen til 175 grader.

Sett emner av kjeksdeigen p en bakepapirkledd stekeplate, ha godt mellomrom, ca. 6 kjeks per plate. Deigen kan vre litt smuldrete, men vil "smelte" sammen mens den steker.

Stek i ca. 17 minutter, og trykk cookiene litt ned p midten nr det er ca. 3 minutter igjen. La dem steke ferdig, og avkjl ca. 5 minutter p platen fr du overfrer til rist. Kjeksene vil vre myke nr de kommer ut av ovnen, men stivner etterhvert som de kjles.

#cookies #kjeks #veganskecookies #veganskbakst #vegan #vegetar #jul #julebakst

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

30, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...