hits

Vegan Berry Dream Cookies!

Det er bare gjre seg klar, du skal nemlig bake i helgen!

Iden til disse cookiene kom etter at jeg hadde snakket med bestevenninnen min ( Hei Ida! ), og hun hadde fortalt meg om hva som pleide vre favorittkjeksen hennes fr hun ble veganer. Det var "Skogsbrdrm" fra Cafbakeriet/ Stre, og jeg tenkte at det m da g ann veganisere dem, og gjre dem MINST like brdrmmete som originalen! Spoiler alert: de ble latterlig gode.

Utfordringen var finne bde vegansk "melke"sjokolade og hvit sjokolade som smaker skikkelig digg, men jeg har testet en del forskjellige merker, og kommet frem til at iChoc sine sjokolader absolutt er innafor! I tillegg til obskne mengder sjokolade inneholder disse cookiene ogs masse trkede blbr, og trkede tranebr som bidrar med bde fruktighet og litt syre mot alt det ste. 

Spr utenp, litt seige i midten og stappfull av deilig sjokolade og trkede br, dette er absolutt en cookie du br prve! Kanskje noe ha med i tursekken i psken?

 

Ingredienser (ca. 12 store cookies) :

115 gram vegansk smr

110 gram hvitt sukker 

45 gram brunt sukker

1 ts vaniljeekstrakt

1 ts vaniljepulver

140 gram hvetemel 

1/2 ts natron

1/4 ts salt

50 gram vegansk melkesjokolade

50 gram vegansk hvit sjokolde

50 gram trkede blbr

60 gram trkede tranebr

 

Instruksjoner:

Grovhakk trkede br og sjokolade, og sett til siden.

Pisk romtemperert vegansk smr lyst og luftig sammen med begge typene sukker. 

Tilsett vaniljen, og pisk lett inn.

Sikt sammen hvetemel, natron og salt, og rr godt inn i smrblandingen i to omganger.

Rr inn trkede br og ntter med en slikkepott.

La deigen hvile i kjleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten. Dekk til med plastfilm.

Varm ovnen til 175 grader.

Sett emner av kjeksdeigen p en bakepapirkledd stekeplate, ha godt mellomrom, ca. 6 kjeks per plate. Deigen kan vre litt smuldrete, men vil "smelte" sammen mens den steker.

Stek i ca. 17 minutter, og trykk cookiene litt ned p midten nr det er ca. 3 minutter igjen. La dem steke ferdig, og avkjl ca. 5 minutter p platen fr du overfrer til rist. Kjeksene vil vre myke nr de kommer ut av ovnen, men stivner etterhvert som de kjles.

 

#cookies #blbr #vegansk #veganskbakst #vegan #vegetar #kjeks #pske #pskebakst #matbloggsentralen #sjokolade #dessertblogg #bakeblogg #matblogg

2 kommentarer

SIRI ALVR

21.03.2018 kl.20:35

Ser gode ut!
SIRI ALVR: Tusen takk! De er supergode :-)

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

31, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...