hits

Bananabread Muffins med salt og crunchy Nugattihjerte!

La meg bare starte med si at de her ble s mye bedre enn jeg hadde trodd, skikkelig skikkelig gode. Ste, fyldige, bittelitt salte (pga. saltet i Nugattifyllet) , med myk fluffy innside, og nydelig seig og spr topp. Om du er skeptisk til bake med banan, s er dette absolutt stedet starte!

Til denne oppskriften brukte jeg Nugatti Krnsji siden den bde inneholder ntter og litt salt krnsj som er utrolig godt mot alt det ste. Innlegget er ikke sponset.

Det skjer jo egentlig hver gang; jeg kjper for mange bananer enn jeg greier spise opp fr de blir brune og en tanke mindre delikate, og siden jeg strengt tatt bare takler bananer nr de er nesten helt grnne s...

Men det er her disse muffinsene kommer inn! Det var s lenge siden jeg hadde bakt med banan at jeg fikk lyst prve meg igjen. 

Jeg tok utgangspunkt i oppskriften min p saftig (og mektig) banankake, og gjorde et par justeringer. Dessuten har disse muffinsene ftt et hjerte av Nugatti, fordi kun banan virket litt kjedelig i gjerningsyeblikket. N er jeg ganske glad for det, for det ble nemlig latterlig godt, og sammen med et dryss pecanntter p toppen ble dette bare rett og slett herlig!

Like gode i tursekken som p kakebordet ville jeg tro!

 

Ingredienser (ca. 12 mellomstore muffins) 

100 gram smr

100 gram hvitt sukker

100 gram brunt sukker

2 egg, str. L

2 ts vaniljeekstrakt

250 gram godt moden banan, most

200 gram hvetemel

1/2 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts kanel

100 -150 gram Nugatti Krnsji (avhengig av hvor mye du vil fylle muffinsene)

1 hndfull sjokoladeknapper eller grovhakket sjokolade

1 hndfull pecanntter (kan slyfes)

 

Fremgangsmte:

Ha smr, hvitt sukker og brunt sukker i en stor miksebolle og pisk til blandingen lysner og blir luftig.

Tilsett vanilje, og pisk inn ett og ett egg.

Sikt sammen mel, kanel, bakepulver og natron. 

Rr inn melblanding og most banan vekselsvis i to omganger (Mel, banan, mel, banan) til en relativt jevn rre. Litt klumper vil det vre med mindre du kjrer bananen med en stavmikser.

Fyll muffinsformene halvveis opp med rre.

Legg ca. en teskje Nugatti i midten, og fyll p med en teskje eller to med rre. Formene skal ikke vre fyllt til toppen, men ca. 3/4 eller bittelitt mer.

Topp med sjokoladeknapper og hakkede ntter om nskelig.

Stek p 190 grader i ca. 15-20 minutter, avhengig av strrelsen p muffinsene. De skal vre godt gylne p toppen, og en testpinne skal komme ut uten deig.

 

#bananmuffins #muffins #banankake #nugatti #dessert #dessertblogg #bakeblogg #matblogg #matbloggsentralen

 

3 kommentarer

24.04.2018 kl.21:43

Hva er grunnen til at du bruker sukker i tillegg til banan? Blir ikke det veldig kvalmende?
Anonym: Hei! Det er absolutt ste muffins. Personlig syns jeg ikke de er kvalmende, spesielt pga saltet i nugatti fyllet, men du kan jo prve halvere sukkeret i oppskriften?

26.04.2018 kl.00:30

Ja, det er en id. Takk :)

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

31, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...