hits

Tropiske pasjonsfruktbarer med kokosbunn!

Det er s gy endelig fle seg litt inspirert igjen, og denne gangen kom inspirasjonen fra en Instagram konto som heter OmgDigg, som drives av en veldig hyggelig jente med ALT for mye digge matbilder! Hun hadde nemlig laget sitronbarer, og de s sppas gode ut at jeg fikk lyst lage en variant med pasjonsfrukt, kokos og selvflgelig litt ekte vanilje!

Etter litt prving og feiling kom jeg frem til denne oppskriften her, og den er helt latterlig god. Absolutt noe jeg ville laget til 17. Mai om jeg skulle komme med et bidrag til kakebordet!

Barene er ste, syrlige, fruktige og sinnsykt gode. Dessuten er de enkle lage, og kan lages bde en og to dager i forveien om du skulle nske det, de har bare godt av en natt i kjleskapet.

En kake 20x20 cm

Bunn:

115 gram smr, usaltet, romtemperert

120 gram hvetemel

35 gram revet kokos

1/4 ts salt

2 ss melis

Fyll:

2 egg, str L

150 gram sukker, hvitt

1 dl pasjonsfrukt pur

1 ss sitronsaft

1/2 ts vanilje ekstrakt

1 ss hvetemel

Glaze:

100 gram hvit sjokolade

1/2 ts kokosolje

 

Instruksjoner

Bunn:

Ha alle ingrediensene i en kjkkenmaskin, og bland til en jevn deig.

Kle en kakeform a 20x20 cm med bakepapir og trykk ut deigen i bunnen.

Forstek bunnen p 175 grader, i ca. 10 minutter mens du lager fyllet.

Fyll:

Pisk sammen alle ingrediensene og sil over i et literml slik at du enkelt kan helle over bunnen. (Du trenger ikke bruke et literml, men det gjr det enklere fordele rren over bunnen. Du kan ogs sile fyllet rett over bunnen.)

Ta paibunnen ut av ovnen og ha fyllet direkte over, fr du setter inn formen igjen med en gang, og steker i ytterlige 15-20 minutter.

Du ser at paien er ferdig nr fyllet er stivt og ikke lenger disser nr du beveger p formen.

La paien avkjle helt i formen fr du skjrer i barer og ringler over sjokolade, sett gjerne en natt i kjleskapet.

Glaze:

Smelt sammen grovhakket hvit sjokolade og kokosolje. (kokosoljen kan slyfes)

Ringle over helt avkjlte barer.

Oppbevares i kjleskap.

#pai #paibarer #pasjonsfrukt #tropisk #17mai #festkake #matbloggsentralen #matblogg #kakeblogg #dessertblogg

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

Marie H. Roald -TheVanillaMonologues

31, Brum

Dette er en blogg om alt jeg baker, mikser, tester og lager. Her vil du finne blant annet egne oppskrifter, egne matfoto, og produkttester av snacks og godteri. Kontakt: thevanillamonologues@hotmail.com Instagram: @TheVanillaMonologues

Finalist 2016 - Norges Beste Bakst Finalist 2015 - Norges Beste BakstFollow Follow on Bloglovin matbloggsentralen_logo1

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...