Mine Beste Brownies med Fløyelsmyk Sjokolade- og Kremostglasur!

Brownies; så enkelt å lage, og så sinnsykt godt. Til denne oppskriften trenger du hverken kjøkkenmaskin eller mixmaster, kun en liten kjele til å smelte smør, to mikseboller, en visp og litt håndkraft!

Vet du, jeg kaller disse “Basic Brownies” fordi de er så lette å lage, og dette er virkelig en grunnoppskrift man kan variere i det uendelige, MEN ikke la det lure deg til å tro at de er kjedelige! Disse browniene er mektige, fyldige, og med en sinnsykt god sjokolade- og kremostglasur som er både søt og bittelitt syrlig.

Jeg liker å tro at jeg innehar en viss mengde selvkontroll, men det viste seg relativt kjapt at den selvkontrollen forsvant rett ut vinduet det sekundet jeg tok den første biten av de her. Fy flate, sier jeg bare.

Ingredienser (én form på 20×20 cm)

Brownies

100 gram meierismør (både med og uten salt går fint)

180 gram sukker, hvitt

2 egg, str. M-L

145 gram hvetemel

4 ss bakekakao

1 1/2 ts vaniljesukker

1/2 ts bakepulver 

Sjokolade- og Kremostglasur

175 gram meierismør, romtemperert

100 gram Philadelphia Ost, Original, romtemperert

200 gram Dronningsjokolade/kokesjokolade

50 gram melis

 

Instruksjoner

Brownies

Mål opp hvetemel, bakekakao, vaniljesukker og bakepulver i en medium stor bolle. Sett til side.

Smelt smør i en medium stor kjele. Avkjøl et par minutter.

Rør inn sukker, og så eggene ett av gangen.

Ha smørblandingen over melblandingen og rør sammen til en tykk elastisk deig.

Fordél i en bakepapirkledd stekeform på 20×20 cm.

Stek på 200 grader, i ca. 15 minutter. En prøvepinne skal komme ut med litt fuktighet når du tester browniene.

Avkjøl på kjøkkenbenken mens du lager glasuren.

Sjokolade- og Kremostglasur

Ha smør og kremost i en bolle, pisk sammen.

Smelt sjokoladen, avkjøl noen minutter og hell så over i smørblandingen. Pisk sammen til en jevn glasur.

Pisk inn melis til slutt, og hell direkte over de fremdeles lune browniene.

Sett hele formen med brownies og glasur inn i kjøleskapet for å stivne, la dem gjerne stå over natten.

Glasuren vil være veldig myk, men vil stivne helt når den blir kald.

Oppbevar i kjøleskap.

#brownies #kremostglasur #frosting #kake #sjokoladekake #sjokolade #matblogg #kakeblogg #dessertblogg #matbloggsentralen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg