I dag skal jeg dele en oppskrift med dere som jeg eksperimenterte meg frem til her om dagen, noe jeg har valgt å kalle Chocolate Coconut Cream Dessert! Den er ganske mektig, er kremete og med smak av sjokolade og et hint av kokos. Ikke er den spesielt vanskelig å lage heller, så den er grei å slenge sammen før middag så har du noe til kveldsko(ko)sen.
Det krever forresten litt planlegging, i og med at boksen med kokosmelk skal stå i kjøleskapet en dag eller to før du åpner den og samler kokoskremen på toppen.
Den er også superlett å lage vegansk, det er bare å bruke vegansk sjokolade!
Du trenger:
250-300 gr kokoskrem ( det tykke laget på toppen av boksen med full fat kokosmelk når du åpner boksen)
1/2 dl kokosmelk
1/2 ts vaniljepulver
2 ss Smelt Mørke sjokoladedråper (bruk vegansk sjokolade for en vegansk versjon)
2 ss Smelt Lyse sjokoladedråper (bruk vegansk sjokolade for en vegansk versjon)
1/2 ts sukker (kan sløyfes)
Du gjør:
I en større bolle blander du kokoskremen du har tatt ut av kokosmelkboksen, kokosmelk fra samme boks, vaniljepulver og eventuelt sukker. Pisk lett sammen.
Smelt så sjokoladen og pisk i kokoskremenn.
Fordel i to glass og la stå i kjøleskapet et par timer eller over natten, til det har stivnet.
Jeg pyntet med kokos og revet sjokolade, men det var også utrolig godt med litt ekstra smeltet sjokolade.
#kokos #kokoskrem #kokosmelk #sjokolade #sjokolademousse #mat #dessert #matblogg #matbloggsentralen #vegan #vegansk #whatveganseat #sjokoladepudding #smelt #bakeblogg
mmh så nydelig ut!
Mmmmm! Skal prøves! :-)) Takk for at du deler!!!
rosabonde: Bare hyggelig det! 🙂
Kaizermafia: Så hyggelig at du syns det ^^
Dang, det så digg ut. Elsker desserter med kokos
EasyCook: Why thank you 🙂 Stakk innom siden din også, I like it!
Det er så godt å lage sjokoladedesserter med kokosmelk! En super måte å få i seg litt ekstra, sunt fett i kvardagen 🙂 Innbyrdende og flotte bilder, det såg virkelig godt ut!
Linda Marie Stuhaug: Tusen takk, det var veldig hyggelig å høre! 🙂 Jeg driver faktisk og lurer på en sukkerfri versjon også.. og kanskje en vegansk! Bare at jeg vil gjøre den til en kake 🙂