Vegan Yoghurt Orange Muffins + White chocolate flakey crust!

Etter at jeg laget det veganske tebrødet så fikk jeg veldig lyst å lage veganske muffins med de samme smakene, bare enda tydeligere yoghurt og appelsinsmak, og en mer muffin-aktig konsistens (mer spongy og saftig) så jeg muffinfiserte oppskriften og den ble supergod! Dette er absolutt helgemuffins eller kanskje til og med påsketur på fjellet muffins? De er uansett kjempegode og inneholder i grunn ingen vanskelige ingredienser som du ikke finner i en vanlig matbutikk.

Disse muffinsene er like sin tebrød-bror på den måten at de ikke ser så fancy ut men har mye smak pakket i seg! Bildene er med andre ord ikke så fancy, men vi snakker appelsin, vi snakker hvit sjokolade, vi snakker lønnesirup, vi snakker syrlig og saftig yoghurt muffin og ikke minst: en knasende karamelisert topping!

Jeg bruker veldig ofte amerikanske mål fordi jeg leser veldig mange amerikanske oppskrifter, så om du vil lage mye fra denne bloggen anbefaler jeg absolutt å kjøpe Cup-mål, det gjør ting ekstremt mye enklere, så slipper du å regne om hele tiden! Jeg har to sett med cup- mål, ett sett er formet som ender (ja ender…som i ducks) og ett er kombinert dl mål og cup mål som jeg kjøpte på Meny.

 

Muffinrøre ( Amerikanske mål):

2 cups hvetemel

1 ts bakepulver

1/2 ts natron

2 ts kanel

1/4 ts salt

1 ss brunt sukker

1 dæsj  vaniljepulver

2 ts finrevet appelsinskall

1/2 cup mørk lønnesirup

1 1/2 cup soya yoghurt naturelle

1/2 cup vegetabilsk olje

1 dl appelsinsaft

1 ts vanilje ekstrakt

2 toppede ss tørket tranebær

3-4 ss vegansk hvit sjokolade, hakket

Topping:

3 ss brunt sukker

3 ss vegansk hvit sjokolade i biter

3 ss kaldt vegansk smør

2 ss hvetemel

1/2 ts kanel

 

Du gjør:

Bland sammen mel,bakepulver, natron, kanel og salt i en bolle og sett til siden.

I en større bolle legger du det brune sukkeret, vaniljepulveret og appelsinskallet. Rør rundt med en slikkepott og gni appelsinskallet inn i sukkeret for å frigjøre oljen i skallet og dermed også smaken.

I sukkeret blander du inn lønnesirup, yoghurt, nypresset appelsinsaft, og vaniljeekstrakt.

Bland det tørre i det våte og tilsett til slutt tranebær og hvit sjokolade.

Fordel i muffinsformer.

Bland sammen alle ingrediensene til toppingen og smuldre over muffinrøren. Pass på at muffinsformene ikke er helt fulle da toppingen vil smelte utover.

Stek på 180 grader i ca. 30 minutter, eller til en prøvepinne kommer ut uten deig.

Avkjøl på rist. Muffinsene er enklere å få ut av formene sine når de har stått noen timer i kjøleskapet. Da kan du eventuelt gi dem en liten runde i mikroen og servere varme med is eller krem.

 

#vegancupcakes #veganmuffins #veganskbakst #vegansk #vegan #whatveganseat #bakst #muffins #yoghurt #lønnesirup #yoghurtmuffins #søndagsbakst #mat #matblogg #thevanillamonologues #dessert #crueltyfree #polkadot #retro #pastel #foodporn #kake 

4 kommentarer

Siste innlegg