I dag skal jeg dele noe veldig enkelt og veldig godt med dere; sjokoladepannacotta! Vel.. det står sjokoladepannacotta, men det er en her som insisterer på at pannacotta er lettere og mer fluffy, og dette var mer mykt og hadde mer konsistens som vaniljekrem. Ikke at jeg klager, det var innmari godt.
Denne oppskriften fant jeg da jeg surfet litt rundt på nett etter forskjellige matblogger. Et skikkelig inspirasjonskick! Fant 17 nye matblogger med masse godt og masse fantastiske bilder, elsker når det skjer! Blant disse nye matbloggene jeg fant var blant annet en svensk blogg som heter Made By Mary. Snakk om nydelige bilder.
Her finner du originaloppskriften!
Jeg fulgte for en gangs skyld oppskriften omtrent til punkt og prikke. Eneste forskjellen jeg gjorde var å tredoble oppskriften og bytte ut en tredel av sjokoladen med 70% mørk sjokolade for en sterkere smak. Det er forresten ikke sant, jeg utelot også olivenolje da det er en smak jeg virkelig ikke kan utstå… det er forøvrig mange som bedyrer at sjokolade og oliven er utrolig godt sammen, så er du eventyrlysten så prøv gjerne det!
Jeg serverte min sjokoladepannacotta med pisket krem, og pyntet med YumNuts, geniale nøtter ristet med sjokoladesmak!
Sjokoladepannacotta (4 glass á 2 dl )
Du trenger:
6 dl kremfløte
3 ss hvitt sukker
200 gram Dronningsjokolade
100 gram Kokesjokolade 70%
1 1/2 plate gelatin
Du gjør:
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Mål opp kremfløten og kok opp sammen med sukkeret.
Hakk opp sjokoladen i mindre biter, ha i en stor bolle og hell over kremfløten.
La sjokoladen “trekke” i kremfløten et minutt eller to og visp så sammen til en glatt røre.
Fordel i 4 glass, 2 dl i hvert glass.
#pannacotta #sjokolade #sjokoladepannacotta #italienskdessert #dessert #matblogg #kakeblogg #dessertblogg #chocolate #matbloggsentralen
Så utrolig fin blogg du har. Det ga mye inspirasjon å ta turen innom, så tusen takk!
martheeeee: Det var veldig hyggelig å høre! Så selv tusen takk 🙂
Å herlighet!! Det så godt ut 😀
Åh….det så godt ut… Har laget mye pannacotta, men ikke sjokoladepannacotta:) God idè
Linda Taylor: Hihi jeg liker sånne reaksjoner! Takk 🙂
Min matgale verden: Jeg har faktisk aldri laget pannacotta, dette var min første gang.. du som har laget det et par ganger, hvordan skal konsistensen egentlig være? 🙂
Det så utrolig godt ut!
Det ser deilig ut. Må bare prøves.
Mvh. Cathrine
Blir som en pudding, litt mykere kanskje. Så det var litt mindre gelatin her enn jeg bruker 🙂
Andrea Ramstad Aatlo: Tusen takk, jeg syns det var innmari godt!
Cathrine: Du må gjerne gi meg tilbakemelding om du prøver altså 🙂 De falt ivertfall veldig i smak her i huset!
Min matgale verden: Ja jeg har sett litt rundt på forskjellige oppskrifter og det er definitivt mindre gelatin i denne.. men fremdeles veldig god!
Ho hei! Jeg elsker det også når jeg treffer på nye blogger som inspirerer og som jeg bare må følge, slik som din! 🙂 Denne oppskriften så spennende ut, I might try it – en helg, vel og merke. 🙂
Johnsine: Så gøy at du syns min er en sånn blogg!! ^^ Ja hehe, disse er definitivt en helgesøtsak, veldig mektig 🙂
Dette så fantastisk ut!:) Skal absolutt prøve en dag:)
cathrine: Tusen takk 🙂 Så gøy at du vil prøve!