Lemon Cookies + Marshmallow Frosting!

Min mamma fant denne oppskriften på Joy of Baking og ønsket seg disse fra hun kom hjem fra maraton i Stockholm, og da må man bake da! Vel fortjent også.

Jeg hadde definitivt ønsket meg noe mer fancy om jeg hadde løpt maraton, men det er absolutt ingen ting galt med en god cookie!

Disse kjeksene er buttery, sitronete og minner om shortbread, og med en dært toasted marshmallow frosting blir de absolutt ikke dumme!

Du trenger (ca. 30-35 cookies):

135 gram sukker

2 ss revet sitronskall (originaloppskriften krever kun 1 ss, men jeg syntes det ble litt lite sitronsmak så derfor 2!)

200 gram usaltet smør

2 store eggeplommer

260 gram hvetemel

1/4 ts salt

 

Du gjør:

Bland sukker og revet sitronskall i en bolle. 

Bland det ordentlig godt for å frigjøre oljene fra sitronskallet.

I en større bolle mikser du smør og og sitronsukkeret glatt.

Miks inn eggeplommene. Skrap ned sidene og miks igjen.

Tilsett melet og miks helt til du får en klumpete blanding.

Velv deigen ut på kjøkkenbenken og form den til en pølse.

Pakk pølsen inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 4 timer. Gjerne over natten, men maks 5 dager.

Skjær skiver av pølsen ca. 1 cm tykke, og legg på en bakeplate med bakepapir.

Stek på 180 grader i ca. 15 minutter, eller til kjeksene blir gylne rundt kanten. De skal ikke bli brune.

Når kjeksene er stekt tar du dem av platen med en stekespade og lar dem avkjøle helt på en rist.

De er ikke helt stive når de er nystekte, men de stivner etterhvert som de blir kalde.

Jeg pyntet mine med en dott Swiss Meringue som jeg toastet, men du kan også lage en tynn glasur av sitronjuice og melis, eller bare spise dem som de er.

 

#cookies #kjeks #hjemmelaget #dessert #kake #matblogg #kakeblogg #dessertblogg #lemoncookies #sitronkjeks #lemonmeringue #marshmallow #marshmallowfrosting

 

6 kommentarer

Siste innlegg