Nektarin Pai!

Nå er det snart helg! Okei det er bare Onsdag, men det gir deg tid til å handle inn det du trenger til å bake til helgen!

Det florerer av rabarbra oppskrifter på alle matbloggene for tiden, men jeg er ikke superbegeistret for rabarbra, så jeg benytter meg i dag derfor av en annen matvare man finner i butikkene for tiden, nemlig nektarin! Litt søt og mye mer syrlig nå enn den blir nærmere midten av sommeren!

Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften, og byttet ut fyllet for å få en en deilig sommerlig pai med masse fyll og god skorpe. Og for de av oss som er ekstra glad i skorpen, yay us, for denne paien har både skorpe og “lokk” av smuldret paideig.

Smuldret blir forresten kanskje litt feil å si, fordi slik jeg laget den, ble det ikke en smuldrepai, men det er et lokk som ikke er helt tett, om man kan si det sånn. Jeg la til et ekstra egg for å få en glattere deig som minner veldig om cobbler for de som har spist det. 

Deilige biter av nektarin, sukker og kanel dukker opp her og der og bobler rundt kanten som en sticky glasur… mmm..

Fantastisk servert varm med vaniljeis eller en dott marengs, eller begge deler.

 

Du trenger:

Deig:

375 gram hvetemel

200 gram sukker

1 ts bakepulver

1/4 ts salt

225 gram usaltet kaldt smør

2 små egg

 

Fyll:

5-6 nektariner

100 gram hvitt sukker

4 ts maisstivelse

1 ts kanel

1 ts vaniljeekstrakt

saften av en stor sitron

 

Du gjør:

Deig:

Forvarm ovnen til 190 grader.

I en stor bolle visper du sammen mel, sukker, bakepulver og salt. Kutt smøret i biter og jobb inn smøret med hendene til du får en smuldrete deig. Bland inn eggene.

Del deigen i to og trykk ut halvparten i en paiform, eller en annen ildfast form på 22 cm.

Forstek i 10 minutter og la stå på kjøkkenbenken mens du lager fyllet.

Fyll:

I en annen stor bolle visper du sammen sukker, maisstivelse, kanel, vaniljeekstrakt og sitronsaft.

Kutt opp nektarinene i skiver og vend i sukkerblandingen.

Legg fyllet over paibunnen og hell over den ekstra saften som blir igjen i bollen. Jeg var litt skeptisk til så mye væske i en pai, jeg trodde bunnen ville bli soggy, men den ble faktisk helt fint stekt. Jeg regner med at det er fordi jeg forstekte bunnen litt.

Fordel den andre halvparten av deigen i klumper over toppen av fyllet.

Stek på 190 grader i 45-50 minutter, eller til fyllet bobler og deigen er gylden.

 

#pai #nektarinpai #fruktpai #bakverk #sommer #dessert #matblogg #kakeblogg #dessertblogg #nektarin #matbloggsentralen #pie #sommerbakst

4 kommentarer

Siste innlegg