This my Jam; hjemmelaget jordbærsyltetøy på to måter!

Tidligere har jeg lagt ut et innlegg om hvordan man lager jordbærsyltetøy og jordbærsirup samtidig, men denne gangen skal jeg kun fokusere på syltetøyet. Det er en super liten syssel for helgen!

Det er ikke store forandringen man gjør, man koker rett og slett bare bærene lenger, og i litt mer væske. Resultatet blir et nydelig smoothe og smakfult syltetøy uten tilsetningsstoffer, gelatin eller syltepulver, med konsistens som minner om marmelade.

Når jeg leter på nett etter inspirasjon savner jeg somregel oppskrifter som benytter seg av små mengder, så har jeg laget en liten porsjon, nok til et mindre glass. Det er jo tross alt ikke alle av oss som har en hel familie å fõre med syltetøy.

Det er en perfekt måte å bruke opp bær som synger på siste verset, uten å måtte løpe i butikken for å kjøpe inn ekstra ingredienser. Jeg har brukt Norske jordbær, som jeg hadde glemt at jeg hadde i kjøleskapet. De er utrolig søte og gode! Jeg glemmer alltid hvor gode Norske bær er i forhold til andre, helt til jeg smaker på ett og smaken eksploderer i munnen min.

Nå har jeg laget syltetøy på to måter, både med og uten sukker, og jeg må si at jeg nesten ikke kjenner forskjell. Eneste er at den med sukker kanskje har hakket mer intens søtsmak.

Jeg tilsetter forresten vanilje for å få en rund og dypere sødme, men om du ikke liker det er det bare å utelate.

Jordbærsyltetøy med Sukker (ca. 2-3 dl syltetøy):

1 kurv jordbær (ca. 6 dl oppkuttet)

100 gram hvitt sukker (gjerne mindre, avhengig av hvor søte bærene er)

3-4 dl vann

1 ts vaniljepulver

Sukkerfritt Jordbærsyltetøy (ca. 2-3 dl syltetøy):

1 boks norske jordbær (ca. 6-7 dl)

3,5 dl vann

2 ss sukrin gold

1 ss sukrinmelis

1 ts vaniljepulver

Du gjør:

Kutt opp jordbærene i biter, små jordbær i to og store jordbær i fire. 

Ha jordbær, søtning (enten sukker eller sukrin gold og sukrinmelis), vann og vaniljepulver i en kjele og kok opp.

La puttre i ca. 1 1/2 time om du bruker sukker, og ca. 50 minutter om du bruker sukrin gold og sukrinmelis.

Rør en gang i blant.

Ta gjerne syltetøyet av ovnen før tiden har gått om den har ønsket konsistens. 

Jo lenger du koker, jo mer konsentrert blir smakene.

Ha syltetøyet over i en passende beholder. Jeg brukte et gammelt godteriglass.

La syltetøyet kjøles helt, før du setter på lokk.

Oppbevar i kjøleskapet.

 

#syltetøy #norskebær #hjemmesyltet #hjemmelaget #jorbær #jorbærsyltetøy #jam #thismyjam #vegan #veganfriendly #allnatural #mat #dessert #kake #mat #matblogg #kakeblogg #dessertblogg #matbloggsentralen #sukkerfri #sukkerfritt #sukkerfrittsyltetøy #funksjonellmat #sukringold #sukrin #sukrinmelis 

4 kommentarer

Siste innlegg