Små Eplepaier med Mors Hjemmebakte Eplefyll!

I dag har jeg slått to fluer i én smekk og fått bakt, og gjort en produkttest på samme tid! Jeg har nemlig brukt nyheten Eplefyll fra Mors Hjemmebakte til å lage små eplepaier med butterdeig!

Disse små paiene er enkle å lage, og kjempegode!

Fyllet kommer i en pose på 330 gram, og kan enten trykkes ut rett fra posen, eller så kan du gjøre som jeg gjorde og ha det i en bolle og mikse inn litt krydder. Det er nemlig ukrydret fra før av, og jeg synes smaken ble litt vel søt. Det smaker godt av epler, og det er fin størelse på eplebitene i posen, men for min del kunne smaken vært enda litt mer kraftig, og ikke fult så søt.

På den positive siden er dette et perfekt produkt å bruke om du liker å legge til en personlig touch når du baker. Her har jeg tilsatt kanel, ingefær og bittelitt vanilje for å komplimentere eplesmaken, og det gjorde seg absolutt!

Fyllet i seg selv er mykt men ikke rennende, og holder formen når det bakes, det vil si at det ikke renner utover, og det er bra!

Det kan faktisk godt hende at jeg kjøper inn dette fyllet igjen om jeg skal lage pai, eller epleboller, men jeg kommer nok til å legge til krydder!

Dette fyllet er med andre ord et godt utgangspunkt, som både har god kvalitet og er enkel i bruk! Litt i søteste laget kanskje, men til sammen med butterdeigen ble dette en god og høstlig smaksopplevelse!

Du trenger (til 5 små paier) :

1 pakke frossen butterdeig (5 plater)

1 pose Mors Hjemmebakte Eplefyll (330 gram)

2 ts kanel

1 ts malt ingefær

1 klype vaniljepulver

1 egg 

3 ss hvitt sukker

 

Du gjør:

La butterdeigsplatene tine i ca. 30 minutter.

Kjevle ut platene til dobbel lengde og del dem i to på midten, loddrett.

Visp sammen egget og pensle kantene av halvparten av butterdeigsplatene.

Ha eplefyllet i en bolle og bland det med kanel, ingefær og vanilje.

Fordél ca. 1 ss med fyll på halvparten av platene, de som er penslet med egg.

Trykk ut et hjerte på de deigplatene som skal være lokk. Har du ikke hjerteutstikker kan du skjære et hull.

Legg lokkene over hver paibunn med fyll og bruk en gaffel til å trykke ned og forsegle kantene.

Pensle med egg og strø sukker over hver pai.

Stek på 200 grader i ca. 20 minutter.

Avkjøl på plate eller rist.

Server med vaniljesaus eller is!

 

#morshjemmebakte #butterdeig #puffpastry #applepie #handpies #eplepai #fall #autumn #produkttest #cinnamon #matbloggsentralen #godtno #bakemag #tarasmak #matblogg #matbloggerne #bakeblogg #matfoto #foodphotography #sebloggen #hjemmebakt #pai

4 kommentarer
    1. Vi synes disse små eplepaiene ser skikkelige fristende ut, og kjempesøte med et lite hjerte i midten! Det er riktig at fyllet er nøytralt med tanke på krydder, slik at det kan brukes i flere typer kaker og bakst. Det er derfor helt perfekt å gjør slik du har gjort i disse eplepaiene, nemlig å tilsette krydder selv 🙂 Disse må prøves!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg