Er du klar for en skikkelig god vegansk konfekt?
Kremete nougatfyll, crunchy røstede hasselnøtter og søt sjokolade. Trenger man egentlig mer?
Denne konfekten er så enkel å lage, kun 3 ingredienser, og så gode at jeg rett og slett må kalle dem de beste veganske konfektene jeg har laget til nå. Jeg syns de smaker som Ferrero Rocher, og i min verden er det umulig å misslike Ferrero Rocher.
Ingredienser
150 gram vegansk melkesjokolade
200 gram vegansk nøtte- og sjokoladepålegg a la Nutella (tenk Valsoia la Crema)
40 gram hasselnøtter
Hasselnøtter til pynt
Instruksjoner
Sett ovnen på 175 grader, og fyll en ildfast form med 40 gram hasselnøtter, i ett lag.
Sett formen midt i ovnen og la nøttene varmes til skinnet begynner å sprekke, 10- 15 minutter.
Pakk hasselnøttene inn i et kjøkkenhåndkle og la dem dampe i ett minutt før du gnir skinnet av hasselnøttene med kjøkkenhåndkleet de ligger i.
Hakk 50 gram av de røstede nøttene.
Ha nøtte- og sjokoladepålegget i en bolle, rør inn de hakkede nøttene og sett til side.
Hakk sjokoladen i mindre biter og smelt i microbølgeovn på medium til lav varme.
Smelt i 15 sekunder av gangen og rør mellom hver gang for å unngå å brenne sjokoladen.
Sett muffinsformer av papir i en muffinpanne som får plass i kjøleskapet ditt.
Fordél 1 ts eller 1 ss, avhengig av størrelsen på formen, med smeltet sjokolade i hver form.
Vend på formen så sjokoladen også dekker sidene, eller bruk håndtaket på en skje til å dra sjokoladen litt opp på sidene av formen for å skape “vegger” til fyllet.
Sett i kjøleskapet for å stivne, ca. 10 minutter.
Når formene er stive fyller du nesten helt opp med fyll i hver form. Du kan bruke en skje, eller fylle en sprøytepose med fyllet og så bare sprøyte ut direkte ned i formene. Pass på å kutte stort nok hull i posen så nøttebitene ikke tetter igjen hullet.
Fyll så opp med sjokolade i hver kopp, så du lukker inn fyllet på alle kanter, og på toppen.
Sett i kjøleskapet for å stivne, ca. 30 minutter.
Fyllet kommer til å holde seg mykt, mens sjokoladen rundt skal stivne.
Konfekten oppbevares best i en lufttett boks i kjøleskapet i opp til to uker, selv om jeg tviler sterkt på at de kommer til å vare så lenge!
Det så utrolig godt ut 🙂
Iselin Renée: Så bra at du synes det! De var utrolig gode!
Nammm, de så veldig gode ut:)
oldbenew: Tusen takk 🙂 Synes de ble innmari gode!
Dette var kjempefint!Skjekk gjerne også ut vår blogg, vi legger ut mange enkle og kjempegode oppskrifter!:)
http://yummylife.blogg.no/
yummylife: Tusen takk for det 🙂 Jeg skal ta en titt!