Vegansk konfekt med sjokoladekrem og røstede hasselnøtter! (Vegansk Ferrero Rocher)

Er du klar for en skikkelig god vegansk konfekt?

Kremete nougatfyll, crunchy røstede hasselnøtter og søt sjokolade. Trenger man egentlig mer?

Denne konfekten er så enkel å lage, kun 3 ingredienser, og så gode at jeg rett og slett må kalle dem de beste veganske konfektene jeg har laget til nå. Jeg syns de smaker som Ferrero Rocher, og i min verden er det umulig å misslike Ferrero Rocher.

Ingredienser

150 gram vegansk melkesjokolade

200 gram vegansk nøtte- og sjokoladepålegg a la Nutella (tenk Valsoia la Crema)

40 gram hasselnøtter

Hasselnøtter til pynt

 

Instruksjoner

Sett ovnen på 175 grader, og fyll en ildfast form med 40 gram hasselnøtter, i ett lag.

Sett formen midt i ovnen og la nøttene varmes til skinnet begynner å sprekke, 10- 15 minutter.

Pakk hasselnøttene inn i et kjøkkenhåndkle og la dem dampe i ett minutt før du gnir skinnet av hasselnøttene med kjøkkenhåndkleet de ligger i.

Hakk 50 gram av de røstede nøttene.

Ha nøtte- og sjokoladepålegget i en bolle, rør inn de hakkede nøttene og sett til side.

Hakk sjokoladen i mindre biter og smelt i microbølgeovn på medium til lav varme.

Smelt i 15 sekunder av gangen og rør mellom hver gang for å unngå å brenne sjokoladen.

Sett muffinsformer av papir i en muffinpanne som får plass i kjøleskapet ditt.

Fordél 1 ts eller 1 ss, avhengig av størrelsen på formen, med smeltet sjokolade i hver form.

Vend på formen så sjokoladen også dekker sidene, eller bruk håndtaket på en skje til å dra sjokoladen litt opp på sidene av formen for å skape “vegger” til fyllet.

Sett i kjøleskapet for å stivne, ca. 10 minutter.

Når formene er stive fyller du nesten helt opp med fyll i hver form. Du kan bruke en skje, eller fylle en sprøytepose med fyllet og så bare sprøyte ut direkte ned i formene. Pass på å kutte stort nok hull i posen så nøttebitene ikke tetter igjen hullet.

Fyll så opp med sjokolade i hver kopp, så du lukker inn fyllet på alle kanter, og på toppen.

Sett i kjøleskapet for å stivne, ca. 30 minutter.

Fyllet kommer til å holde seg mykt, mens sjokoladen rundt skal stivne.

Konfekten oppbevares best i en lufttett boks i kjøleskapet i opp til to uker, selv om jeg tviler sterkt på at de kommer til å vare så lenge!

6 kommentarer

Siste innlegg