Vertikal Rullekake med Mascarponekrem, Pasjonsfruktcurd og Jordbær + Finalist i Bake’s Sommerkonkurranse!


 

Her kommer oppskriften som var mitt bidrag til Magasinet Bake og Opplysninskontoret for Brød og Korn sin sommerkonkurranse! Det var utrolig gøy å bli en av seks hovedfinalister og få kaken min trykket i Bake, og jeg har gledet meg lenge til å kunne legge ut denne oppskriften på bloggen! Må ærlig innrømme at jeg er litt stolt akkurat nå!

Konkurransen fungerte sånn at man sendte inn oppskrift og bilde av sin beste sommerkake, og så ville de 6 hovedfinalistene få kaken sin bakt av en proffesjonell konditor, og få kaken fotografert av en proff fotograf. Hovedbildet i bladet er med andre ord ikke jeg som har tatt, men det lille bildet på siden er mitt, og alle bilder i dette blogginnlegget er også mine, bare sånn for å ha det på det rene.


 

Både bilde av kaken og oppskrift er å finne i det nyeste Bake.

Der finner du også de 5 andre toppbidragene, deriblant den nydelige vinnerkaken. Så løp og kjøp!

Oppskriften på selve kakebunnen i denne supergode sommerkaken kommer faktisk fra min farmor. Jeg tror, med hånden på hjertet, jeg aldri har spist noe hun har laget som jeg ikke har likt. Aldri. Så da er det jo bare naturlig å spørre damen om råd når jeg skal sette sammen en kake med litt wow-faktor. 

 
 

Dette ble da altså det jeg kom opp med, og jeg håper dere liker den like mye som jeg gjør!

 

Du trenger

Kakebunn:

4 egg, økologiske

120 gram sukker

120 gram hvetemel

1 ts bakepulver

2 ts vaniljeekstrakt

sukker til rulling

 

Pasjonsfrukt Curd:

5 egg størrelse XL (jeg bruker alltid økologiske egg fra frittgående høns)

200 gram pasjonsfrukt puré (jeg kjøpte ferdig frossen puré uten sukker)

200 gram hvitt sukker

120 gram meierismør (med salt)

1 ts vaniljefrø (både fra stang og på boks fungerer bra)

 

Mascarpone krem:

200 gram hvit sjokolade

335 gram mascarpone

150 gram smør

250 gram melis

2 ts vaniljeekstrakt

2 ts sitronsaft

—-

200 gram jordbær

 

Du gjør:

Kakebunn:

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Sikt sammen mel og bakepulver og bland godt inn i egedosisen.

Spre røren tynt utover en bakepapirkledt stekeplate, og stek på 225 grader, i 10 minutter.

Strø sukker i et tynt lag over kaken mens den enda er varm. Legg et bakepapir over, så en stekeplate over der igjen, og snu hele kaken over på den nye platen.

Avkjøl kaken helt på den nye platen før du begynner å dele opp kaken og sette sammen elementene.

Oppskriften er nok til 1 langpanne, som til slutt blir en liten lagkake á 15-19 cm avhengig av hvor mye fyll man bruker.

Pasjonsfruktcurd:

Ha eggene i en stor mikserbolle, sett til side.

Ha pasjonsfruktpuré, sukker, smør og vaniljefrø i en tykkbunnet kjele og smelt sammen til du har en jevn røre som såvidt har begynt å koke.

Ta kjelen av varmen når blandingen har nådd kokepunktet, og la den av kjøle i ca. 5 minutter.

Pisk eggene fluffy, dette tar ca 5 minutter med kjøkkenmaskin eller håndholdt elektrisk visp. Eggene skal doble i størelse og bli lyse i fargen.

Mens vispen går heller du forsiktig den varme sirupen ned i eggene og pisker godt til det hele er rørt sammen.

Ha så hele røren over i kjelen igjen og pisk konstant med en ballongvisp til røren har tyknet og er blitt litt mørkere i fargen. Dette tok ca. 15 minutter for meg. Røren skal småputre men ikke fosskoke.

Ta frem en stor bolle og sil blandingen over i denne. La avkjøle helt på kjøkkenbenken. Rør noen ganger for å forhindre snerk på toppen.

Sett i kjøleskapet for å tykne i ca. 30 minutter.

Mascarpone hvit sjokolade-krem:

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad.

Ha romtemperet mascarpone, romtemperert smør, og vanilje essens i en stor bolle.

Miks til en jevn krem.

Bland inn den smeltede sjokoladen.

Tilsett melis og rør til kremen er fluffy og klumpfri.

Er kremen for løs til å pynte med setter du den i kjøleskapet i 30 minutter. Da blir den festere og lettere å bruke.

Montéring:

Bruk en skarp kniv eller en pizzarulle og skjær bunnen i to like lange, og like brede, deler. Bruk gjerne linjal.

Lengde og bredde kommer ann på om du ønsker en høy smal kake, eller en kort bred kake. Lag rette linjer og rene skiller.

Bre et lag av mascarponekremen over hver kakebunn.

Bre så over pasjonsfruktcurden, og strø over jordbærskivene.

Rull kaken forsiktig sammen, fest den ene rullen med litt krem, der den andre slutter, og fortsett å rulle.

Sett kaken på høykant på et kakefat og sett i kjøleskapet for å bli fast.

Om det virker som kaken skal skli fra hverandre kan du surre plastfilm rundt kaken og feste med et par biter tape. Denne «skreller» du lett av igjen når kaken er fast nok til å pyntes ferdig.

Bre et godt lag krem rundt hele kaken og pynt med dragefrukt, jordbær, physalis og pasjonsfrukt.

 

#sommerkake #sommer #bakst #festkake #rullekake #vertikalrullekake #bake #bakeblogg #dessertblogg #matblogg #dessert #mat

 

 

6 kommentarer
    1. Hei!
      Denne ser så utrolig god ut, så jeg tenkte å prøve meg på denne snart, men ser ut om om oppskriften på pasjonsfruktcurden mangler?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg