Rullekake med Strawberry Buttercream og hint av Pasjonsfrukt!

Jeg har laget min første rullekake! Woop woop!

Jeg har alltid kviet meg for å lage det, hva om den knekker, hva om den ikke ruller, hva om den… hva om den… ja. Men dette var jo så mye lettere enn jeg hadde trodd at det skulle være. Den rullet helt fint, og skivene man skjærer av ble skikkelig snurrete og nydelige, jeg er litt stolt jeg altså!

Her har jeg brukt en oppskrift min farmor ga meg, og lagt til litt vanilje og litt pasjonsfruktpuré. Pasjonsfrukten er nesten umerkelig, men den gir et veldig mildt og godt hint av noe tropisk og søtt. Sammen med smørkrem med friske jordbær blir dette rett og slett skikkelig kos. Også så enkelt da! Tror kaken tok meg maks 40 minutter fra jeg begynte til jeg kunne skjære meg en bit, og det er jo ikke å forakte!

Med andre ord, fra nå av, og fremover når jeg lager rullekake, this is going to be how I roll! Og dere skal ikke se bort ifra at jeg kommer til å gå litt crazy og lage masse forskjellige typer rullekake fremover, for dette var gøy!

Denne kaken inneholder forresten ingen kunstige fargestoffer. Kakebunnen får sin bleke gulfarve fra eggeplommene i økologiske egg, og jordbærsmørkremens nydelige rosafarge kommer kun fra søte og aromatiske røde jordbær. Kan du tenke deg denne rullen når de norske jordbærene kommer eller? Jordbærfest!

Jeg brukte forresten en blondeserviett som jeg kuttet  i flere biter og la på rullekaken, før jeg drysset med melis. Jeg hadde trodd mønsteret kom til å bli litt mer tydelig, men hei, øvelse gjør mester antar jeg. Og for et første forsøk er det absolutt bra nok!

 

Du trenger

Rullekake:

4 egg, str. M-L.

120 gram hvitt sukker

120 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljeekstrakt

30 gram pasjonsfruktpuré

 

Jordbærsmørkrem:

200 gram smør

250 + 50 gram melis

1,5 ts vaniljeekstrakt

165 gram ferske jordbær, relativt finhakket

Melis til pynt

 

Du gjør

Kakebunn:

Sett stekeovnen på 200 grader, og gjør klar et stekebrett med bakepapir.

Bland pasjonsfruktpuré og vaniljeekstrakt i et lite glass og sett til side.

I en stor bolle mikser du egg og sukker med håndmixer, eller i en kjøkkenmaskin, til blandingen blir lysere og øker ca. 3 ganger i volum.

Hell pasjonsfruktpurémiksen i eggemiksen mens vispen går.

Sikt sammen hvetemel og bakepulver og miks forsiktig inn i eggemiksen.

Det er ikke krise om du mikser litt på ekstra svak hastighet istedenfor å bruke for eksempel en slikkepott, men prøv å bevare så mye som mulig av luften i røren.

Spray bakepapiret på stekebrettet og hell røren over på papiret.

Bre ut med en slikkepott, eller en vinklet spatula og bre ut til et jevnt lag, som dekker hele platen, nesten ut til kanten.

Stek på 200 grader i 10 minutter.

Ta stekebrettet ut av ovnen og strø hvitt sukker over kaken. Legg på et nytt stekepapir og flipp kakebunnen over på en rett overflate, som en kjøkkenbenk, en annen stekeplate eller et skjærebrett. 

Dra forsiktig av stekepapiret som kaken ble stekt på, og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over bunnen. La den avkjøle helt.

Jordbærsmørkrem:

Bruk romtempererte ingredienser, da minsker du sjansen for at kremen skiller seg, og den blir lettere å blande sammen.

Ha smør i en medium stor bolle og miks til smøret er glatt og lysnet.

Miks inn 250 gram melis og vaniljeekstrakten.

Ha i de finkuttede jordbærene og miks med håndmixer eller kjøkkenmaskin til de fleste jordbærene er knust og kremen er sammenhengende men litt kornet.

Miks inn de siste 50 grammene med melis, dette bør gi en tykk, elastisk krem, som ikke lenger er kornet.

Montéring:

Bre jordbærsmørkremen over kakebunnen, nesten ut til kanten, men ikke helt.

Bruk en skarp kniv, eller en pizzarulle, og kutt rett av endestykkene på hver kortside.

Begynn å rulle forsiktig fra den ene kortsiden, bruk gjerne papiret som guideline, eller bare bruk hendene til å glatte ut og få en så stram rull som mulig, uten at fyllet tyter ut.

Pakk rullen inn i bakepapiret den lå på, og sett i kjøleskapet i 20 minutter, eller til du skal servere kaken.

Like før servering skjærer du forsiktig av endestykkene, så de blir rette og fine. Du kan pynte med melis, som jeg har gjort, eller med pisket krem og mer bær.

Enjoy!

 

#rullekake #tradisjonsbakst #swissroll #jordbærkrem #jordbær #sommer #matblogg #bakeblogg #dessertblogg #mat #dessert #kake #summerinspo #sommerinspo

 

 

 

2 kommentarer

Siste innlegg