Vanillabean MangoSwirl NoChurn Icecream!

English instructions at the bottom!


Det er sommer, det er sommer!

Det var så nydelig vær her om dagen, at jeg ble inspirert til å lage iskrem til bloggen! Det var jo nesten 25 grader, og det er absolutt sommervær!

Her har jeg tatt inspirasjon fra denne nydelige pasjonsfrukt og oreo-iskremen jeg laget i fjor, men forandret litt på oppskriften etter hva jeg hadde i skapet, og hva jeg hadde lyst på akkurat der og da.

Dette er en nydelig søt iskrem, med ekte vanilje og masse god tropisk mango. Perfekt på en varm sommerkveld! 

Ingen E-stoffer, ingen kunstige farger, og ingen kunstige smaker. Bruk gjerne økologiske ingredienser, det gjør jeg, og jeg syns jeg merker forskjell, spesielt når det kommer til egg!

Denne isen er dessuten lett å lage, og krever ingen dyr iskremmaskin, eller annet fancy utstyr utenom en håndmixer og det tror jeg de fleste av oss har liggende ett eller annet sted på kjøkkenet.

Server gjerne med frisk mango, eller annen frukt og bær!

 

Du trenger ( ca. 1 Liter iskrem) : / Ingredients ( roughly 1,5 pints):

 

5 eggeplommer  str. L / 5 large eggyolks

250 gram hvitt sukker / 250 grams white sugar

10 gram vaniljepasta eller vaniljeekstrakt / 10 grams vanillabean paste

300 gram mangopuré / 300 grams mango puré

3,5 dl kremfløte / 1,4 cup whippingcream

 

Du gjør:

Pisk eggeplommer, sukker og vanilje til en jevn masse og sett til side.

Pisk kremfløten stiv og bland inn i eggeplommemiksen.

Rør inn halvparten av mangopuréen og overfør til boksen du skal fryse isen i. Dette kan være en kakeboks, en brødform, eller en plastboks.

Fordél resten av mangopuréen i flekker over iskrembasen. Sett i fryseren.

Frys iskremblandingen i 2-3 timer, rør med en slikkepott, eller en stor skje 2-3 ganger i timen. På denne måten blir isen mer kremete, og du får en fin swirl av mango gjennom isen. Jo mer du rører, jo mindre iskrystaller former seg, og jo mer av mangopuréen blir blandet inn.

 

English Instructions:

Whip together the eggyolks, white sugar and vanillabean paste. Set aside.

Whip the whippingcream and fold gently into the eggmixture.

Stirr in half of the mango puré and transfer the icecream base to the box you’re going to use to freeze the icecream. For instanse a nonstick browniepan or a plastic box.

Scoop the remaining mango puré in random blobs over the icecream base.

Refrigerate for 2-3 hours, stirring the mixture 2-3 times per hour. This will make the icecream creamier and make that mango swirl pattern.

The more you stirr, the creamier the icecream gets.

 

#iskrem #is #hjemmelagetis #icecream #mango #vanilje #bakeblogg #matblogg #kakeblogg #dessertblogg #dessert #mat #sommer #sommerinspo

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg