S’Mores! Amerikas favoritt grilldessert!
Ah S’Mores… grillet marshmallows, smeltet sjokolade, sprø kjeks… det blir jo ikke bedre enn det!
Bortsett fra at det gjør det faktisk! For nå har jeg puttet alle de smakene i en nydelig terte, og lagt til bittelitt salt. Fordi vi vet alle hvor mye jeg elsker søtt og salt sammen.
Så her har vi da en nydelig terte med søt og salt bunn laget av Digestive – og Ritz kjeks. Crunchy, søtt og litt salt.
Bunnen toppes med Nutella fyll og marshmallow frosting som får en fantastisk god grillet skorpe etter en runde under grill-elementet i stekeovnen. Eller så kan du bruke en sånn brenne ting som du holder i hånden, som jeg ikke husker hva heter akkurat nå.. du vet.. sånn du smelter sukker med… anyways.
Da setter vi i gang da?
Du trenger:
Kjeksbunn:
145 gram Digestive kjeks
35 gram Ritz kjeks ( eller annen salt kjeks )
100gram smør (gjerne med salt)
Nutellafyll:
200 gram Nutella
2,5 dl melk (hvilken som helst melk, plantemelk, kumelk, lettmelk, helmelk, ta det du har)
1,5 ss Maizenna maisstivelse (den gule boksen)
Marshmallowkrem ( Kilde)
4 eggehviter, str. L
200 gram hvitt sukker
1/4 ts sitronsaft
1 ts vaniljeekstrakt
Du gjør:
Kjeksbunn:
Knus begge typer kjeks i en blender, kjøkkenmaskin, eller morter.
Smelt smøret og rør inn i kjekssmulene.
Hell deigen over terteformen og trykk ut til et jevnt lag, og opp på sidene av formen.
Sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Nutellafyll:
Pisk ut maisstivelsen i en liten bolle sammen med melken.
Ha Nutella i en kjele og kok opp sammen med maisstivelse/melke-blandingen, mens du hele tiden pisker med en flat visp så det ikke brenner seg.
La småputtre i ca. 5-6 minutter under kontinuerlig pisking, til blandingen er tyknet til vaniljekremkonsistens.
Hell over tertebunnen og sett i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten. Til fyllet har stivnet.
Marshmallowkrem:
Ha eggehviter, sukker og sitron i en varmesikker miksebolle.
Sett bollen over puttrende vannbad og rør konstant mens blandingen varmes opp og sukkeret smelter. Dette tar ca. 5 minutter.
Når blandingen er hvit og sukkeret har smeltet tar du bollen av varmen og mikser med håndmikser eller kjøkkenmaskin til en fluffy stiv krem, som former topper.
Dette tar ca. 5-10 minutter, avhengig av hastigheten du mikser på.
Montéring:
Bre kremen over terten.
Før servering setter du terten helt øverst i ovnen (kald ovn), skrur på 200 grader og grillelement og griller til du får en gylden skorpe, 3-5 minutter.
Liker du litt en litt ekstra grillet marshmallowsmak lar du terten stå et par minutter ekstra, men pass på, når det først begynner å grille så går det fort!
Noen ganger kan kremen ta fyr, slik vanlige marshmallows kan gjøre når du griller dem. Det er ikke noe problem, bare blås ut flammen og server.
#smores #pai #terte #grill #dessert #bakeblogg #matblogg #dessertblogg #dessert #bakst #hjemmelaget #nutella #marshmallows
Åh guri malla! For en kake! Dette må jo være drømmekaka! Jeg elsker kombinasjonen av salt og søtt, så denne skal prøves 😀
Margrethe: Tusen takk, så gøy at du likte den! Du må gjerne fortelle meg hvordan det gikk om du prøver deg på den, den er kjempegod! Om du har Instagram kan du jo tagge bloggen der om du vil 🙂