To veganske iskremer for å hjelpe deg gjennom varmen! / Two vegan icecream recipes to get you through the heat!

English instructions at the bottom!

 

Holy crap det er varme dager for tiden!

Jeg klager absolutt ikke, jeg sier bare at vel.. denne typen varme krever iskrem. Så da har jeg like så godt gravd litt i arkivet og funnet frem to av mine beste veganske iskremer til dere. En ganske sunn og en ikke fult så sunn, sånn for balansens skyld.

Og siden det antakeligvis ikke bare er jeg som blir litt slapp av denne varmen, så er en av dem en enkel ispinne som er gjort i en fei. Nydelige ispinner laget på kokosmelk og friske bær, søtet med lønnesirup. Det er så og si sunt! Du kan bruke både muffinsformer i papir, engangskopper, plastglass eller iskremformer, ta det du har!

Sjokoladeisen derimot er fantastisk over the top med hjemmelagede peanutbutter cups og kremete konsistens. Her trenger du en litt større form, gjerne en brødform eller en brownie form. Eventuelt kan du faktisk også kjøpe fine pappbokser på både Claes Ohlson og Jernia, som er laget for akkurat hjemmelaget iskrem. Veldig kjekt!

Forresten! Jeg har laget min egen hashtag på Instagram, så om du lager noe fra bloggen har jeg kjempelyst at du bruker hashtaggen #vanillamademedoit og viser meg hva du har laget! Tag også gjerne selve kontoen @thevanillamonologues, så er jeg sikker på at jeg får det med meg! 

Over til oppskriftene!

 

Vegan Cocoberry Popsicles

Du trenger / Ingredients :

1 boks økologisk kokosmelk (jeg brukte full-fat) / 1 can full fat organic cocnut milk

2 ss mørk lønnesirup / 2 tablespoons dark maple syrup

2 ss sitronsaft / 2 tablespoons lemonjuice

0,5 ts vanilla bean paste (vaniljeekstrakt eller vaniljepulver fungerer også) / 0,5 teaspoon vanillabean paste

——

100 gram blåbær / 100 grams blueberries

50 gram bringebær / 50 grams raspberries

1 ts vaniljeekstrakt / 1 teaspoon vanilla extract

 

Du gjør:

Visp sammen kokosmelk, lønnesirup, sitronsaft og paste til en jevn røre. Har du ikke vanilla bean paste kan du bruke vaniljeekstrakt eller vaniljepulver.

Kjør blåbær, bringebær og vaniljeekstrakt til en jevn masse i en kjøkkenmaskin.

Fordel kokosmelk røren og bærene lagvis i isformer. Jeg brukte små plastglass til disse for å få små porsjoner.

Rør rundt et par ganger om du vil ha et swirly mønster.

Sett i ispinner, jeg brukte papirsugerør fra Green Gate.

Sett ispinnene i fryseren til de har stivnet, gjerne natten over.

For å få ut ispinnene av formen kan du ha litt varmt vann på sidene av formene og så dra ut isen.

 

English instructions for Cocoberry Popsicles:

Whisk together the coconutmilk, maple syrup, lemonjuice and vanilla, and set aside. I prefer using room temperatured ingredients, the batter just comes together more easily that way.

Mash the blueberries, raspberries and vanilla into a paste, and set aside.

Layer the popsiclebatter and the berry sauce in popsicle moulds and place a pospicle stick in each mould. I used paper straws, but you can also use wooden sticks or plastic spoons.

Use your pospicle stick to swirl together the batter and the berries.

Place your popsicles in the freezer for atleast 3 hours, or over night if you prefer.

Done and done!

 

 

Vegan Chocolate Peanutbutter Cup Icecream

Du trenger ( 500 ml/ 0,5 liter) / Ingredients for about 1 Pint :

400 ml (1 boks) full fat kokosmelk / 400 ml (1 can) full fat organic coconutmilk

4 ss bakekakao / 4 tablespoons cocoa powder ( not chocolate milk mix)

4 ss sukker / 4 tablespoons white sugar

1 ts vanillabean paste (bruk vaniljeessens eller vaniljefrø om du ikke har paste) / 1 teaspoon vanillabean paste

4-5 vegan chocolate peanutbutter cups

 

Du gjør:

Visp sammen kokosmelk, bakekakao, sukker og vanilje til du får en jevn masse som har tyknet såvidt.

Hell så over i iskrem-maskin og la gå i ca. 40 minutter, eller til isen er som fast soft-is.

Hakk opp peanutbutter cup’ene og rør inn i isen.

Ha isen over i en passende boks, jeg bruker iskrembokser av papp.

Sett i fryseren minst en time.

Oppbevares i fryser.

Har du ikke iskrem-maskin?

Visp sammen kokosmelk, bakekakao, sukker og vanilje til du får en jevn masse som har tyknet såvidt.

Hakk opp peanutbutter cup’ene og rør inn i isen.

Ha over i en passende beholder og sett i fryseren.

Rør godt om ca. hvert 20. minutt til isen har en fast konsistens, jo mer du rører, jo færre iskrystaller danner seg.

Oppbevares i fryser.

 

English instructions for Vegan Chocolate Peanutbutter Cup Icecream:

Place coconutmilk, cocoa powder, sugar and vanilla in the bowl of a standmixer, or use a handmixer.

Whisk together on low speed, then whip it until it thickens, about 2-3 minutes.

Transfer the icecream batter into an icecream-maker and let it run for about 40 minutes.

Roughly chop your peanutbutter cups and stirr into the batter, using a spatula.

Transfer the icecream into what ever box you see fit for freezing. I’ve had success using a browniepan covered with plastic wrap, a breadpan and storebought paper cups with lids. Pint-cups with lids can be purchased on Etsy.

Freeze your icecream for atleast an hour, and keep in the refrigerator until ready to serve.

If you find the icecream is too hard to scoop, allow to soften in room temperature for 20 minutes before serving.

No icecream maker? Just transfer the icecreambatter directly into the box you choose to freeze and store your icecream, and stirr every 20 minutes or so, while in the freezer.

The more you stirr, the smoother your icecream will set.

 

 

#iskrem #is #hjemmelagetis #hjemmelaget #sommerinspo #diy #matblogg #kakeblogg #dessert #bakeblogg #kokosmelk #sunnis #vegan

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg