Orange Vanilla Sugar!

English instructions at the bottom!

Jeg hadde egentlig tenkt å vente med å dele denne oppskriften til det ble juletider, men jeg ble så fornøyd med den her at jeg nesten bare må gjøre det nå! Det er tross alt ikke så fryktelig mye som minner om sommervær ute akkurat nå, så en kopp kakao eller sterk kaffe med en skje eller to av dette her er vel ikke bare å anbefale, men nesten obligatorisk…

Jeg fikk en idé her om dagen, om at man kunne bruke smakssatt sukker til kakao, når man lager kakao fra bunnen av vel og merke. Eller i brownies, eller muffins, eller til kremer, eller alle andre steder man bruker sukker, eller vaniljesukker for den saks skyld.

Men det jeg tenkte da, var at man kunne lage en liten christmas edition av dette sukkeret og blande inn appelsinskall! Og ved å gni sukkeret og appelsinskallet sammen ville oljene i appelsinskallet blande seg med sukkeret og lage en nydelig aroma som ville komplimentere vaniljen ganske så godt!

Er ikke merkelappen på glasset fin forresten? Jeg elsker sånne merkelapper, og denne her er faktisk en chalkboard lapp som man kan tegne eller skrive på med kritt-penn. Jeg var så heldig å få tilsendt en pakke av disse her fra Honey Oak, en nettbutikk med så og si alt du trenger til fest og partydekor. Du skal ikke se bort ifra at det kommer flere små artikler fra Honey Oak med på bildene her på bloggen, de hadde nemlig veldig god kvalitet og et rustikk preg som jeg er skikkelig sucker for!

Men tilbake til sukkeret! Det kunne ikke vært enklere å lage, og jo lenger du lar sukkeret stå i boksen, jo mer kommer det til å smake.

Jeg vurderer nesten å legge dette sukkeret i små skåler rundt om i huset, det dufter så utrolig godt!

 Du trenger / Ingredients: 

300 gram hvitt sukker / 300 grams white sugar

1 ts vaniljepulver / 1 teaspoon ground vanilla bean

1 ss finrevet appelsinskall, helst fra økologiske appelsiner / 1 tablespoon orange zest, preferably from organic oranges

 

Du gjør:

Ha sukkeret i en medium stor bolle.

Vask 2 store appelsiner og tørk av med papirhåndkle.

Finriv appelsinskallet og mål opp 1 ss, som du blander inn i sukkeret.

Tilsett vaniljepulveret og bruk fingrene dine til å blande alle ingrediensene godt sammen, til sukkeret skifter farge til lyst brunt, sukkeret blir såvidt fuktig i konsistens, og du begynner å kjenne appelsin og vanilje duft.

Ha sukkeret over i et luftett glass, og oppbevar enten i kjøleskap eller på kjøkkenbenken. Rør rundt i glasset en gang eller to om dagen for å forhindre klumper og mugg.

 

English Instructions:

Place your sugar in a medium sized bowl.

Rinse 2 large oranges, and dry them off with a kitchen towl.

Finely grate the orange peel into zest, measure up 1 tablespoon of the zest and place it in the bowl with the sugar.

Measure up the ground vanilla bean and put that in the bowl as well.

Using your hands, rub together the sugar, vanilla and orange zest. Rubbing the ingredients together, as opposed to just stirring them in, will release the oils from the orange zest making the mixture more aromatic and fragrant.

The sugarmixture will become light brown and somewhat moist as the ingredients mix.

Transfer the flavoured sugar to an airtight container, and keep at room temperature. Be sure to stirr the sugar every once in a while to prevent lumps and mould.

 

#sukker #appelsin #vanilje #bakeblogg #matblogg #kakeblogg #dessert #hjemmelaget #mat #matbloggsentralen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg