Sukkerfri Eplemuffins med Hasselnøtt Streussel!

Jeg vet at dette er andre sukkerfrie oppskrift på rad, men jeg har gått og tenkt på denne oppskriften og lurt på om den kunne funke. Og det gjorde den jo, kjempefint faktisk! Og nå som de norske eplene er i butikkene, så er det en ypperlig mulighet for å gjøre litt baking!

Disse små muffinsene er ikke oversøte, men akkurat passe søtet, med hint av vanilje og kanel, og med masse masse deilige epler! Sprø utenpå og myke inni, som bittesmå eplekaker toppet med fyldig strø av blant annet hasselnøtter. Det som er ekstra bra er at de holder seg myke og gode selv dagen etter steking!

Jeg hadde egentlig lyst å ha havregryn i streusselet, men plutselig kunne jeg ikke finne posen med havregryn, så da ble det en versjon uten. Det ble veldig godt på denne måten også! Men tilsett gjerne 3-4 ss havregryn til streusselet om du ønsker litt mer å tygge på.

Muffinrøre:

100 gram smør

40 gram Sukrin Gold

30 gram Fibersirup Gold

2 egg, str. L

90 gram hvetemel

1/2 ts bakepulver

1 ts kanel

1 ts vaniljepulver

1/4 ts salt

1 1/2 ts vaniljeekstrakt

2 medium store epler, gjerne økologiske

 

Hasselnøtt Streussel:

50 gram hasselnøtter

70 gram hvetemel

1 liten håndfull lettkokte havregryn ( 3-4 ss )

50 gram smør, kaldt

25 gram Fibersirup Gold

1/2 ts vaniljeekstrakt

1/2 ts kanel

1/8 ts salt

 

Du gjør:

Hasselnøtt Streussel:

Grovhakk nøttene, sett til side.

Ha hvetemel, havregryn, og salt i en medium stor bolle.

Del det kalde smøret i kuber og smuldre sammen med melblandingen.

Tilsett fibersirup og vanilje, og rør godt.

Rør til slutt inn nøttene, og sett blandingen i kjøleskapet mens du lager muffinsrøren.

 

Muffinsrøre:

Sikt sammen hvetemel, bakepulver, kanel og vaniljepulver. Sett til side.

Pisk sammen romtemperert smør, sukrin gold og fibersirup.

Pisk inn ett og ett egg. Røren vil kunne bli noe kornete.

Pisk inn vaniljeekstrakt.

Ha i melblandingen litt og litt, og rør godt til en jevn deig.

Grovhakk eplene og vend dem i deigen med en slikkepott.

Fordél 2 ss røre i hvert muffinspapir og smuldre over streusselet. Du kan også bruke en cookie scooper og ta en scoop i hver form.

Stek på 180 grader, i 20-25 minutter minutter, til muffinsene er gylne utenpå og fyllet er fast. Du kan sjekke om muffinsene er faste ved å stikke en tynn trepinne i midten av muffinsen. Om den kommer ut uten røre er de ferdige.

 

#muffins #eple #eplemuffins #høst #sukkerfri #sukkerfribakst #bakst #funksjonellmat #matblogg #dessertblogg #bakeblogg #diy #dessert 

18 kommentarer

Siste innlegg