Halloween Monster Fudge!


English Instructions at the bottom!

Noen av ingrediensene i denne oppskriften er tilsendt, men innlegget er ikke betalt.

Her kommer oppskriften jeg la ut teaser til på Instagram tidligere denne uken!

Jeg har begynt å forberede meg til Halloween, og da følger godteri med! Jeg skal lage et samleinnlegg med alle Halloweenoppskriftene mine nermere selve dagen, men til da kan dere kose dere med denne kjempeenkle og gode oppskriften på hvit sjokolade fudge med vanilje og appelsin!

Den både smaker godt, og ser veldig spooky og Halloweenete ut, I love it!

Selve basisoppskriften er kun to ingredienser, hvorav én av dem er søtet kondensert melk jeg har vært så heldig å få tilsendt av Oluf Lorentzen AS. Det er et genialt lite produkt om du liker å lage din egen konfekt. Spesielt i denne oppskriften her hvor du kun trenger å smelte den sammen med hvit sjokolade for å få den mykeste deiligste fudgen.

Oppskriften krever bare at du smelter og rører. Så kan du legge til topping du liker, og røre inn matfarge for en mer festiv fudge. Jeg valgte å lage et swirly grønt mønster i fudgen, og legge til tenner og øyeballer i gummigodt for å imitere et Frankenstein monster som har smeltet!

Følg meg gjerne på Instagram!

Der kommer det somregel oppdateringer før de kommer på selve bloggen. Og jeg deler også flere bilder, og Halloween inspirasjon fremover som for eksempel idéer til hvordan man kan pynte gresskar! 

Bare se her, ble det ikke litt fint sånn her også, istedenfor bare oransje? Jeg syns det ble akkurat passe spooky og akkurat passe dekorativt!

Et tips til morsomt Halloweengodteri er å gå innom Nille. Der har de både pynt og godteri i mange variasjoner!

Men tilbake til fudgen!

 

 Du trenger/ You need:

397 gram søtet kondensert melk ( Nestlé) / 397 grams Sweetened Condensed Milk (1 can)

400 gram hvit sjokolade / 400 grams white chocolate

1 ts vanillabean paste (vaniljeekstrakt fungerer også helt fint) / 1 teaspoon of vanillabean paste (extract also works) 

1/2 ts lime eller appelsinskall, finrevet / 1/2 teaspoon finely grated lime or orange zest

1/2 ts grønn matfarge, Wilton Leaf Green / 1/2 teaspoon green food color, Wilton Leaf Green

Assorterte gummigodteri i Halloween stil, jeg kjøpte på Nille / Assorted halloween gummy candies

Wilton Halloween sprinkles

 

 

Du gjør:

Knekk opp sjokoladen. Hakk den gjerne i mindre biter.

Ha sjokoladen, sitrus skall og den søte kondenserte melken i en kjele som er stor nok til at du kan røre en del uten å skvulpe ut ingrediensene.

Smelt sammen sjokoladen og melken over lav varme, rør ofte.

Når du har en jevn masse rører du inn vaniljen. Rør godt. 

Tilsett matfargen og rør såvidt så du får et snirklete mønster.

Nå skal massen være helt jevn og tykk, men elastisk. 

Kle en liten form med stekepapir og smør den lett.

Ha massen i formen og trykk den lett ned så overflaten blir flat.

Ha over sprinkles og pynt,  og trykk de godt ned i fudgen.

La fudgen avkjøles på kjøkkenbenken.

Pakk så formen inn i plastfilm og sett i kjøleskapet i 2 timer.

 

English Instructions:

Prepare a 15 x 15 cm brownie pan with parchmentpaper and bakingspray. Set aside.

Break up your chocolate into smaller pieces and place in a medium sized pot, with the sweetened condensed milk and the citrus zest.

Melt together over low heat, stirring continiously with a heatproof spatula.

When the chocolate and condensed milk is melted together evenly, stirr inn your vanilla.

Add your foodcolor and stirr just a few times, for that uneaven squiggly pattern.

Transfer your fudge mixture into your brownie pan.

Add sprinkles, gummy eyes and whatever else you want to decorate with. Be carefull, as it will be very hot.

Let the fudge cool for about an hour, and then wrap the whole pan in plasticwrap and place it in the fridge for about two hours, or over night.

To serve, cut into cubes. They will keep their shape at room temperature.

If you don’t eat it all at once, keep the fudge in the fridge, covered in plasticwrap.

 

#fudge #halloween #halloweeninspo #bakeblogg #matblogg #hjemmelaget #kakeblogg #dessert #godteri

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg