Min Vinterkrydderkake-oppskrift i Maison Mat & Vin!

Jeg synes det er veldig stas å kunne fortelle at jeg har bidratt med en oppskrift i nyeste Maison Mat & Vin!

Jeg har tatt frem en av mine beste vinterkaker, med masse godt krydder, cream cheese frosting med kanel, og glaserte pecannøtter på toppen.

Den er akkurat passe krydret, og får sin myke konsistens fra gresskarpuré.

Like vel smaker den ikke utpreget gresskar, men mer som en godt krydret gulrot kake!

Har du ikke en bundtcake-form stekes den like bra i en brødform, eller en springform. Og du velger selv hvor pyntet den skal være, slik at den passer like godt til hverdags som til fest!

Du trenger:

Kake:

300 gram gresskarpuré

100 gram brunt sukker

50 gram hvitt sukker

1, 25 dl olje (jeg brukte risolje)

1 ts kanel

1 ts chai spice

1 ts vanilje (ekstrakt, pulver)

175 gram hvetemel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts natron

1/4 ts salt

2 egg

Glaze:

200 gram Philadelphia Original

170 gram melis

1 ss vaniljeekstrakt

2 ts kanel

Nøtteblanding:

3  ss mørk lønnesirup

1 ss brunt sukker

1 ss kanel

1 ts vaniljepulver

70 gram pecannøtter

30 gram tørkede tranebær

 

 

Du gjør:

Formkake:

Pisk sammen gresskarpuré, brunt sukker og hvitt sukker.

Tilsett olje og rør godt.

Sikt sammen Mel, kanel, chai spice, vanilje, bakepulver, natron og salt.

Bland i sukkerblandingen, og rør godt.

Rør til slutt inn eggene og pisk godt sammen.

Smør en |12 cup Bundtcake form eller en 20 cm springform og ha i deigen.

Stek på 160 grader i ca. 45 minutter.

La avkjøle i formen i 20 minutter før du velver kaken over på en rist og lar den kjøle helt der.

Oppbevares i kjøleskap.

Kanel Glaze:

Pisk kremosten i en bolle til den er jevn. 

Tilsett melis, vaniljeekstrakt og kanel og pisk til en glatt, tynn krem.

Oppbevares i lukket boks, eller frysepose i kjøleskapet.

Glaserte Tranebær Pecannøtter:

Ha brunt sukker, mørk lønnesirup, kanel, vanilje og salt i en bolle og rør sammen.

Ha i nøttene og tranebærene og bland godt.

Kle en ildfast form med bakepapir og ha over nøtteblandingen. Bruk alt av sukkerblandingen.

Stek på 175 grader i ca. 15 minutter. Rør tre ganger under stekingen.

La avkjøle i formen, og brekk så opp blandingen med hendene.

Oppbevares i lukket boks i romtemperatur.

 

 

#godtno #matbloggsentralen#matblogg #bakeblogg #kakeblogg  #winterinspo #fallinspo #gingerbreadspice #foodphotography #matfoto #formkake #gresskarkake #kake #godhelg #diy #vinter #høst #jul

4 kommentarer

Siste innlegg