Den Internasjonale Vaffeldagen! Norske Vafler med krem, granateplefrø og karamell!

English instructions at the bottom!

Det er den internasjonale vaffeldagen! Og selv om jeg vet mange av dere syns det er litt teit med alle disse dagene for forskjellige matretter eller ingredienser, så sier jeg ikke nei takk til en dag som gir meg en unnskyldning for å spise vafler. Dessuten er det fredag OG påskeferie så.. da blir det vafler da!

Det er egentlig litt rart at jeg har greid å unngå å legge ut en vaffeloppskrift her på bloggen med tanke på hvor godt jeg syns det er, det nermeste var vel i fjor da jeg la ut en oppskrift på belgiske vaffler, men det er faktisk gjærbakst og ikke det samme i det hele tatt. Utrolig gode er de, men det er noe helt eget over nystekte norske vaffler, gjerne med syltetøy, brunost, eller krem om du føler deg fancy.

Her har jeg toppet vaflene med pisket krem, karamell og granateplefrø. Søtt, bittelitt syrlig og veldig veldig godt!

Denne oppskriften er forresten en litt redigert versjon av den som har hengt på mamma’s kjøkken i alle år, så her får dere en liten bit nostalgi.

 

Norske vaffler ca. 8-10 store plater / Norwegian Waffles (about 8-10 big waffles) :

3 dl hvetemel / 180 grams AP flour

2 ss sukker / 2 tablespoons white sugar

2 ss vaniljesukker / 2 tablespoons vanilla sugar

1 ts bakepulver / 1 teaspoon baking powder

1 ts kanel / 1 teaspoon cinnamon

1/2 ts kardemomme / 1/2 teaspoon cardemom

1/2 ts salt / 1/2 teaspoon salt

2 egg, str. M-L / 2 eggs, size M-L

3 dl melk / 300 ml milk

2 dl lettrømme / 200 ml sour cream

Topping:

3 dl kremfløte / 300 ml heavy whipping cream

1 ss sukker / 1 tablespoon white sugar

1 håndfull granateplefrø / 1 handfull pomegranate seeds

karamellsaus, jeg liker denne fra Hershey’s / caramel sauce, I like Hershey’s Sundae Syrup

 

Fremgangsmåte:

Sikt sammen hvetemel, sukker, vaniljesukker, bakepulver, kanel, kardemomme og salt i en stor bolle. Sett til side.

I en annen bolle pisker du lett sammen egg, melk og lettrømme.

Hell det våte i det tørre og pisk til en klumpfri røre.

La røren svelle i ca. 30 minutter, og stek så i et smurt vaffeljern. Jeg liker å bruke smør, men bakespray går også.

Avkjøl på rist, eller spis varme.

Til toppingen pisker du godt avkjølt kremfløte med 1 ss sukker, og danderer etter eget ønske, sammen med granateplefrø og karamellsaus.

Vaflene kan oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet et par dager, og kan også fryses, men jeg synes de er best nystekt.

 

English instructions:

In a large bowl sift together the flour, sugar, vanilla sugar, baking powder, cinnamon, cardemom and salt. Set aside.

In a medium bowl whisk together eggs, milk and sour cream.

Pour the wet ingredients into the flour mixture and whisk together until smoothe.

Let the batter thicken for about half an hour in room temperature.

Butter a waffle iron and bake.

For the topping; whisk well chilled heavy whipping cream with 1 tablespoon of white sugar and spread over chilled waffles. Sprinkle with pomegranate seeds and drizzle with caramel.

Waffles will keep for a couple of days in an airtight container, but are best served fresh.

 

Enjoy!

 

#vaffeldagen #internationalwaffleday #vaffler #norskevaffler #krem #påske

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg