Chocolate chunk Brownies with White chocolate Lemon Zest Cream Cheese Frosting!

Forrige helg fikk jeg middagsbesøk av en god venninne, og da tenkte jeg at jeg hadde lyst å lage noe skikkelig godt til henne, som vi kunne spise til dessert. Meeeen så var jeg også ganske sliten og orket ikke lage middag en gang, så da ble det nydelig take out fra min favoritt indiske restaurant ( Aroma på Bekkestua), og til dessert laget jeg denne enkle og smakfulle brownien.

Det som er så supert med denne er at den ser så innbydende og mumsig ut, og like vel er den superenkel å lage, og etterlater ikke kjøkkenet helt bomba i prosessen. Den er i grunn ganske perfekt til venninnekvelder, kaffebesøk, eller når du har lyst å kose deg med noe skikkelig godt, som ikke tar en evighet og masse innsats å lage. 

Den mørke brownien blir spekket med masse store sjokoladebiter, og dekket med en søt og syrlig frosting med både hvit sjokolade, kremost og sitron! Nam! Så kan du pynte det hele med hvilke frukter og bær du vil, og avslutte med et dryss sjokoladespon. Fest i munnen!

Du trenger jo heller ikke å kline til med den kremen her heller, det hadde også vært godt med bare pisket krem for eksempel. Det er det som er så fint med brownies, de er et blankt lerret for smakstilsetninger; nøtter, tørket frukt, sjokoladebiter, krem, fancy frosting, melis, hva nå enn du måtte ha lyst på.

 

Ingredienser:

100 gram smør, med salt

2 egg

110 gram hvetemel

150 gram hvitt sukker

4 ss bakekakao

1 ts vaniljepulver

1/2 ts bakepulver

55 gram grovhakket sjokolade, gjerne mørk

 

White Chocolate Cream Cheese Frosting:

175 gram hvit sjokolade

150 gram smør

200 kremost

1 ts sitronskall, revet

1 ss sitronsaft

150 gram melis

 

Instruksjoner

Brownies:

Smelt smør og sett til side.

Sikt sammen hvetemel, sukker, bakekakao, vaniljepulver og bakepulver i en stor bolle.

Ha smøret i melblandingen og rør et par ganger. Det trenger ikke å blandes helt inn.

Ha i ett og ett egg og rør godt til du har en deig som er jevn og fin.

Hakk opp sjokolade og rør dette inn til sist.

Stek på 200 grader i forvarmet ovn, i ca. 20 minutter.

Bruk en tynn kniv eller en trepinne til å teste kaken underveis. Du vil at den skal være nesten ferdig, men fremdeles litt klissete. Eventuelt kan du lage den ekstra klissete om du liker det best, ved å redusere steketiden med 5-10 minutter.

Avkjøl i formen.

White Chocolate Cream Cheese Frosting:

Hakk opp den hvite sjokoladen, og smelt over vannbad eller i mikrobølgeovn på lav varme. Rør ofte så den ikke brenner seg. Sett til side.

Ha romtemperert smør i en bolle og miks med en elektrisk håndvisp eller kjøkkenmaskin til smøret er hvitt.

Ha i romtemperert kremost og miks til en klumpfri blanding.

Tilsett melis og miks jevn.

Tilsett sjokoladen og miks jevn.

Vask en stor sitron og tørk godt av.

Finriv skallet og tilsett til frostingen sammen med sitronsaften.

Miks godt og bre over kalde brownies.

Synes du frostingen er for løs kan du sette den i kjøleskapet en halv til en time, da vil den tykne og bli fastere, men den vil ikke bli helt hard.

 

#brownies #creamcheesefrosting #frosting #krem #fest #17mai #venninnekveld #dessert #matblogg #dessertblogg #kake

6 kommentarer

Siste innlegg