Sensommer-Pai med Moreller og Kanel!


 

Jeg har hatt lyst å lage denne paien i hele sommer, og nå ble det endelig tid og ork!

Gylden, sprø skorpe og et smakfullt fyll av moreller og kanel. Dessuten er det blandet inn en god dose aromatisk vanilje, som gjør smaken ekstra fyldig. Det høres kanskje litt snodig ut med kanel til moreller, men det blir veldig godt, og er du ekstra eventyrlysten kan du til og med tilsette litt ingefær!

Den ble dessverre ikke like pen som jeg hadde ønsket meg, men dette er tross alt første gang jeg prøver å lage en pai hvor man pynter toppen/skorpen, så jeg regner med at det er en læringskurve!


 

Et tips fra meg til deg; servér denne paien med en god kule vaniljeis eller en klunk vaniljesaus. Du vil ikke angre!

Ingredienser

Bunn:

300 gram hvetemel

225 gram smør, kaldt

1 ss sukker

1/4 ts salt

1 ss iskaldt vann

Fyll:

560 gram moreller, eller søte kirsebær ( frossne bær går også bra)

1 ss hvetemel

2 ss sukker

1/2 ts vaniljepulver

1/2 ts vaniljeekstrakt

1/2 ts kanel

 

Instruksjoner

Paifyll:

Fjern steinene fra morellene.

Ha moreller, mel, sukker, kanel og vanilje i en bolle, og vend sammen til morellene er dekket.

Sett til side.

Morellene kan komme til å slippe en del væske mens de venter på å bli puttet i fyllet (spesielt om du bruker frossne bær) , men det gjør ingen ting. Fyllet kommer til å stivne litt under steking, og enda mer når det kjøles etter steking.

Deig:

Mål opp mel, sukker og salt, og vend sammen.

Kutt kaldt smør i terninger, og jobb fort sammen med melblandingen. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin til dette.

Tilsett bittelitt iskaldt vann for å samle deigen.

Del deigen i to, 2/3 til bunnen, og 1/3 til lokket. Form hver del til en flat sirkel og pakk inn i plastfolie. 

La hvile i kjøleskap i 1-2 timer.

Kjevle ut paibunnen og kle en paiform på ca 25 cm. Dytt deigen ned i formen og opp etter sidene.

Ha over paifyllet.

Kjevle ut den resterende deigen, og stikk ut hjerter med en pepperkakeform. Legg dem rundt kanten av paien.

Sett paien i kjøleskapet i ca. 1 time.

Ta paien ut av kjøleskapet, og pensle med et lett pisket egg. Strø over sukker.

Stek på 180 grader i ca. 50 minutter. Fyllet skal boble lett rundt kanten når paien er ferdig.

La avkjøle på kjøkkenbenken.

Oppbevar i kjøleskap.

#pai #kirsebærpai #moreller #kirsebær #kanel #høst #sensommer #matblogg #dessertblogg #kake #dessert #bakst

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg