Sukkerfritt Jordbærsyltetøy med hint av Vanilje!


Innlegget inneholder tilsendte produkter, men er ikke betalt.

Nå som sommeren er på hell er det på tide å preservere alle sesongens nydelige frukt og bær, så man kan kose seg med dem utover høsten!

Dette syltetøyet er søtt, bittelitt syrlig, og med et nydelig hint av vanilje. Nydelig på vafler, sammen med yoghurt, eller på havregrøt.

Det er superlett å lage, og holder seg i flere uker. Det kan faktisk også fryses!

Det blir forresten kanskje feil å si “sukkerfritt”, jordbær inneholder jo naturlig fruktsukker, men det jeg mener er at jeg ikke har tilsatt noe ekstra sukker under tilberedelsen av syltetøyet. Jeg har brukt diverse sukrinprodukter, pluss ekte vaniljepulver (som er sukkerfritt), for ekstra sødme og en nydelig rund aroma.

Så, sett i gang! Lager du dette syltetøyet, eller noe annet fra bloggen så vil jeg gjerne se! Tag meg på Instagram med @thevanillamonologues, og vis meg hva du lager!

PS. Nydelige Ball Mason Jars som er perfekte til å oppbevare syltetøy er fra nettbutikken Honey Oak. Der finner du flere typer glass i samme serie!

Sukkerfritt Jordbærsyltetøy (ca. 3 dl syltetøy):

1 kurv norske jordbær (ca. 6-7 dl)

3,5 dl vann

2 ss sukrin gold

1 ss sukrinmelis

1 ts ekte vaniljepulver

Du gjør:

Kutt opp jordbærene i biter, små jordbær i to og store jordbær i fire.

Ha jordbær, søtning, vann og vaniljepulver i en kjele og kok opp.

La puttre i ca. 50 minutter.

Rør en gang i blant.

Ta gjerne syltetøyet av ovnen før tiden har gått om den har ønsket konsistens.

Jo lenger du koker, jo mer konsentrert blir smakene, og jo tykkere blir syltetøyet.

Ha syltetøyet over i en passende beholder.

La syltetøyet kjøles helt, før du setter på lokk.

Oppbevar i kjøleskapet.

 

#syltetøy #norskebær #hjemmesyltet #hjemmelaget #jorbær #jorbærsyltetøy #jam #vegan #veganfriendly #allnatural #mat #dessert #kake #mat #matblogg #kakeblogg #dessertblogg #matbloggsentralen #sukkerfri #sukkerfritt #sukkerfrittsyltetøy #funksjonellmat #sukringold #sukrin #sukrinmelis

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg