Suksessrull på Påskeaften!

Wow.. nå har det vært så lenge siden jeg har skrevet et innlegg at jeg nesten har glemt hvordan jeg gjør det. Det er alt for lenge! Så hva passer vel bedre enn å legge ut en skikkelig god kake på selve påskeaften?

Vi kan si det sånn at det har vært noen relativt hektiske måndter både før og etter jul, så dette er første gang på veldig veldig lenge jeg har fått testet ut en idé på kjøkkenet som ikke har vært en bestilling eller et oppdrag. Ikke at jeg klager på oppdrag, jeg elsker å jobbe freelance, og denne oppskriften ble faktisk inspirert av et oppdrag jeg gjorde for Coop Extra for litt siden. Jeg skal passe på å legge det ut på Instagram når det blir lagt ut på nett, så får dere sett!

Men over til denne oppskriften! Dette er en rullekake med suksesskrem som jeg kaller det, den gule kremen som brukes til Suksessterte. Jeg syns den er så innmari god, og når man brer den utover en nystekt rullekakebunn med både mandler og hasselnøtter i deigen, så har man en uslåelig kombinasjon! Det kan kanskje bli litt vel søtt for noen, så et godt tips er å strø over noen bringebær før man ruller sammen kaken, og servere med masse friske bær. Men til akkurat denne anledningen er kaken blitt pyntet med de skjønneste små påskeegg, og fargerike sprinkles!

Perfekt nå som vi nærmer oss Mai, den store kakemåndten, for ikke å snakke om nå i påsken!

Ingredienser

Bunn:

5 egg, str M-L

120 gram hvitt sukker

1 ts vaniljeekstrakt

120 gram hvetemel

75 gram mandler

75 gram hasselnøtter

1 ts bakepulver

Suksesskrem:

6 eggeplommer

150 gram hvitt sukker

2 dl kremfløte

2 ts vanilla bean paste (eventuelt frøene fra en vaniljestang + 1 ts vaniljepulver)

125 gram meierismør

 

Instruksjoner

Bunn:

Finhakk mandler og hasselnøtter, bruk gjerne en kjøkkenmaskin.

Sikt sammen mel og bakepulver, og vend inn de finhakkede nøttene. Sett til side.

Ha egg og sukker i en stor bolle og visp sammen til du har en lys og luftig masse, tredoblet i volum.

Visp inn vaniljen, og vend forsiktig inn mel- og nøtteblandingen. Prøv å beholde så mye som mulig av luften i deigen.

Kle en langpanne med bakepapir og spray med bakespray. Bre deigen utover, nesten helt ut til kanten.

Stek på 200 grader i 8-10 minutter.

Ta ut av ovnen og vend over på et kjøkkenhåndkle kledd med et bakepapir. 

Dra av bakepapiret mens kaken er varm, og legg over et fuktig kjøkkenhåndkle. La avkjøle.

Suksesskrem:

Ha egg, sukker, kremfløte og vanilla bean paste i en medium stor kjele og visp sammen under oppvarming.

Visp kontinuerlig mens eggekremen når kokepunktet. Det skal småboble og tykne til ca. yoghurt tykkelse.

Ta eggekremen av varme og sil den over i en bolle. Når du siler kremen får du luket ut eventuelle eggebiter, skall eller snerk, og kremen blir utrolig fin og myk.

La eggekremen avkjøles til romtemperatur, og pisk så inn romtemperert smør litt og litt.

Når alt smøret er tilsatt skal du ha en lys gul og fyldig krem med fine små svarte vaniljefrø innimellom.

Montéring:

Bre suksesskremen over rullekakebunnen, nesten ut til kantene men ikke helt.

Rull forsiktig sammen og pakk stramt sammen i bakepapir. Legg kaken i kjøleskapet et par timer, da blir den enklere å skjære skiver av.

Servér med friske bær, eventuelt et melisdryss.

 

#suksessterte #suksesskake #eggekrem #rullekake #kake #bakst #bakeblogg #kakeblogg #matbloggsentralen #dessertblogg #dessert #påske #påskebakst #påskekake

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg