Tropiske pasjonsfruktbarer med kokosbunn!

Det er så gøy å endelig føle seg litt inspirert igjen, og denne gangen kom inspirasjonen fra en Instagram konto som heter OmgDigg, som drives av en veldig hyggelig jente med ALT for mye digge matbilder! Hun hadde nemlig laget sitronbarer, og de så såppas gode ut at jeg fikk lyst å lage en variant med pasjonsfrukt, kokos og selvfølgelig litt ekte vanilje!

Etter litt prøving og feiling kom jeg frem til denne oppskriften her, og den er helt latterlig god. Absolutt noe jeg ville laget til 17. Mai om jeg skulle komme med et bidrag til kakebordet!

Barene er søte, syrlige, fruktige og sinnsykt gode. Dessuten er de enkle å lage, og kan lages både en og to dager i forveien om du skulle ønske det, de har bare godt av en natt i kjøleskapet.

En kake á 20×20 cm

Bunn:

115 gram smør, usaltet, romtemperert

120 gram hvetemel

35 gram revet kokos

1/4 ts salt

2 ss melis

Fyll:

2 egg, str L

150 gram sukker, hvitt

1 dl pasjonsfrukt puré

1 ss sitronsaft

1/2 ts vanilje ekstrakt

1 ss hvetemel

Glaze:

100 gram hvit sjokolade

1/2 ts kokosolje

 

Instruksjoner

Bunn:

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, og bland til en jevn deig.

Kle en kakeform a 20×20 cm med bakepapir og trykk ut deigen i bunnen.

Forstek bunnen på 175 grader, i ca. 10 minutter mens du lager fyllet.

Fyll:

Pisk sammen alle ingrediensene og sil over i et litermål slik at du enkelt kan helle over bunnen. (Du trenger ikke å bruke et litermål, men det gjør det enklere å fordele røren over bunnen. Du kan også sile fyllet rett over bunnen.)

Ta paibunnen ut av ovnen og ha fyllet direkte over, før du setter inn formen igjen med en gang, og steker i ytterlige 15-20 minutter.

Du ser at paien er ferdig når fyllet er stivt og ikke lenger disser når du beveger på formen.

La paien avkjøle helt i formen før du skjærer i barer og ringler over sjokolade, sett gjerne en natt i kjøleskapet.

Glaze:

Smelt sammen grovhakket hvit sjokolade og kokosolje. (kokosoljen kan sløyfes)

Ringle over helt avkjølte barer.

Oppbevares i kjøleskap.

#pai #paibarer #pasjonsfrukt #tropisk #17mai #festkake #matbloggsentralen #matblogg #kakeblogg #dessertblogg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg