Souvlaki aka Gresk Kyllingspidd!

Jeg har en veninne som er i Hellas nå og hun legger ut ørtenhundreogførti fantastiske bilder per dag både av mat og natur og sol og sommer og… sukk… så derfor bestemte jeg meg for å lage Souvlaki i dag! Hanne, om du leser dette, denne er til deg!

Første gang jeg var i Hellas var det på en bitteliten øy som het Spetses. Første kvelden spiste jeg pizza, den var så som så, men så andre kvelden kvinnet jeg meg kraftig opp og prøvde en lokal rett som het Souvlaki. To uker senere var det fremdeles det eneste jeg hadde spist til middag, nuff said.

Souvlaki er enkelt og greit et grillspidd med kjøtt og grønnsaker på, marinert i olje og krydder. Jeg liker best kylling, men er ekstremt sær på grønnsakene mine så det ble i grunn bare løk.

Har forresten tatt dagens bilder med min ikke fullt så fantastiske mobiltelefon så er dere advart!

Hva trenger du:

(to porsjoner)

2 stk kyllingfilet

1/2 løk

olje (jeg bruker ris-olje)

hvitløk

persille

eventuelt andre krydder du måtte ønske

 

Hva gjør du:

Bland krydder og olje i enn bolle. 

Skjær kyllingfiletene i striper og løken i like brede striper, sånn at løkbitene ikke løfter spiddet opp fra varmen når den skal stekes. Når bitene er like brede så stekes spiddet jevnere.

Vend kjøttet i marinaden og tre på spidd, kjøtt og grønnsaker (løk) annenhver gang.

Jeg har lært at om du skal bruke tre-spidd så er det lurt å legge dem litt i vann først, dette hindrer dem fra å bli svidd i pannen eller ta fyr på grillen.

Stek så spiddene på høy varme, ca.1-2 minutter på hver side. Deretter senker du varmen og setter lokk på enten panne eller grill og lar spiddene bli gjennomstekt. Det kommer vel litt ann på tykkelse på kjøtt hvor lang tid dette tar, jeg brukte ca. 15 minutter til sammen.

 

Server med salat og Pommes frittes! Det går sikkert ann å servere med ris også men jeg spiste det med pommes frittes da jeg var liten så da har jeg alltid laget det til.

Disse kyllingspiddene er suverene til grilling, og det er sånn de opprinnelig er blitt tilberedt, men de blir også veldig gode tilberedt i stekepanne.

 

#souvlaki #sommermat #hellas #grill #kyllingspidd #mat #middag #sommer #kylling #winnerwinnerchickendinner

Chocolate Peanutbutter Trifle

Så i går la jeg ut noen fantastiske muffins med Manuela’s Kakemix, peanutbutter og frosting. Siden jeg hullet ut muffinsene for å få plass til enda mer yuminess så blir det jo en del muffinsbiter til overs, og det går ikke ann å kaste bort vel? Så da er spørsmålet, hva skal man gjøre med restene? Mange av dere vil nok svare: cakepops! Jeg har aldri vært spesielt glad i cakepops, they’re kinda boring.. Although jeg kan se for meg at de er superfestlig for barn, for akkurat cakepops handler jo en god del om sprinkles og farger og pynt, syns nå jeg.

Anywhoosals, jeg er mer her: layer it and call it a trifle!

For å lage en trifle så trenger vi dette:

Muffins rester

Peanutbutter

Frosting

Peanøtter

Kanskje et jordbær eller to.

Alt du gjør er å legge ingrediensene i lag og toppe med peanøtter, frukt, bær eller krem, hva du vil.

Tada!

 

 

#dessert #festdessert #peanutbutter #peanøttsmør #sjokoladekake #sjokolade #trifle #snickers #peanøtter #sommer #manuelaskakemix #lovemanuela #mat #sommerdessert

Produkttest: Manuela’s Kake Serie og Chocolate Peanutbutter Cupcakes.

I dag har jeg testet en del av Manuela’s Kakeserie! Har prøvd vaniljemuffinsene og white fluffy frosting før, og i dag ble det mørke sjokoladecupcakes med mørk sjokolade fluffy frosting med min egen lille vri. For de av dere som ikke vet hvem Manuela er så er det damen som har denne bloggen, som jeg har fulgt i mange år: http://www.passionforbaking.com/ Forøvrig en av boggene som inspirerte meg til å lage min egen!

Jeg la til fyll av peanøttsmør og blandet litt peanøttsmør i frostingen for å få fine striper i rosene jeg laget på toppen av muffinsene. Strødde også på salte peanøtter til slutt. I ettertid så tenker jeg det at det hadde heller ikke vært forferdelig å legge til flytende karamell en eller annen plass her.

Jeg fulgte enkelt og greit oppskriften bakpå pakkene og har tatt step-by-step bilder for å vise hva jeg gjorde. De kommer her:


Kjør 100 gram smør til det blir hvitt, og bland kakemixen med smøret, 1,5 dl kremfløte og 2 egg. Det var forresten en liten overaskelse i form av små chocolate chips i kakemix posen, det likte jeg!

 


Et smart triks jeg har lært av å følge www.passion4baking.com er å bruke en iskrem scooper til å fylle muffinsformene. Fyll formene 3/4 full og stek på 200 grader i 20 minutter. Ta ut og avkjøl på rist. De turkise muffinsformene er forøvrig også fra Manuela’s kakeserie, veldig søte!

Mens muffinsene avkjøles kan du lage frostingen sånn at den kan få stå og kose seg litt i kjøleskapet til muffinsene blir kalde. Jeg liker å sette frostingen en stund i kjøleskapet før jeg skal bruke den fordi jeg syns den da blir lettere å jobbe med. Denne var veldig lett å lage, du mikser kun pulveret med 1,5 dl kald melk til du får ønskelig tykkelse.


Når muffinsene er ferdig avkjølt kan du gå over til den morsomme delen, nemlig fylling og pynting! Jeg brukte en potetskreller til å hule ut muffinsene, mer eller mindre fordi jeg ikke fant den uthule-tingen man faktisk skal bruke. Når du gjør det så husk på at du ikke skal treffe bunnen, du kan lage et kjegleformet hull, så slipper du å bekymre deg for å gå helt gjennom den stakkars lille cupcaken.

Deretter fyllte jeg en sprøytepose med peanøttsmør og fyllte igjen hullene.

Så hadde jeg tenkt å prøve et triks jeg så på tv om å først dekke innsiden av sprøyteposen med et lag peanøttsmør og så fylle frosting på der igjen for å få striper i frostingen når den kommer på muffinsene. Deeeeet fungerte ikke så bra, det synes bare bittelitt, men hei da har jeg i det minste prøvd! Til slutt drysset jeg litt salte peanøtter på toppen. 

 

Jeg kaster inn en liten produkt review mens jeg først er i gang! Cupcakene var lette og rike på smak, jeg ble overasket over at de smakte såppas mørk sjokolade som de gjorde. Det samme gjelder for frostingen, mye mørkere på smak enn det jeg forventet. Men jeg klager ikke, det gjorde bare at de passet enda bedre til peanøttsmøret! Frostingen er vel den på markedet med dypest smak og var veldig enkel å lage, så pluss for det. Alt i alt veldig fornøyd, men kommer nok til å holde meg til min favorittfrosting som jeg lager fra bunnen av, chocolate cream cheese frosting. Den hadde vært perfekt til disse cupcakesene… hvorfor tenkte jeg ikke på det… Ja ja, another day, another cupcake!

P.S

Du får unnskylde den evige blandingen av ordene muffins og cupcakes i dette innlegget, jeg er av den gamle skolen som kaller alt i små søte former for muffins. En muffins er bare en cupcake uten frosting!

 

#muffins #cupcakes #sjokolademuffins #sjokoladecupcakes #peanutbutter #peanøttsmør #manuelaskakemix #manuelaskakeserie #lovemanuela #passion4baking

The Ultimate Banana Cake/ Upside Down Banana Cake!

I’m writing todays post in english because I will be sharing it with some english speaking friends.

Taste is a funny thing. When I was a kid I never liked bananas. I didn’t even like things with banana flavouring like cough sirup, hard candies or that horrible yellow stuff the dentist puts on your teeth when you’re a kid. And the thought of mashing up bananas and putting them in any other foods never even crossed my mind. Until one morning a couple of years ago I woke up and was like: Bananabread sounds delicious, let’s get our banana on! After that I’ve made bananabread, banana chocolate chip muffins and banana pancakes, so when I saw this recipe over at http://acozykitchen.com/ I really wanted to make it.

Here is a link to the original recipe: http://acozykitchen.com/banana-upside-down-cake/

Couple of things; my cake turned out nothing like the picture, pluss it was dry and the bananas were all spread around randomly, again nothing like the picture… Also the caramel totally bubbled over and into my oven which had to be cleaned for like an hour afterwards.. I think it’s safe to say that I failed.. misserably.


My first try…

This actually bothered me the whole week after, I felt like that stupid bananacake had actually won over me! So when the weekend came I stocked up on bananas and brown sugar and made it again. I also made a few adjustments to the original recipe and I really think those were what made it work for me. So hah! Take that, cake!


My second, and best try!

The changes I made:

  1. I didn’t use Bourbon.
  2. I added 2-3 small mashed bananas to the batter.
  3. I sliced the bananas into thin circles, not lenghtwise like the original recipe said.
  4. I used salted butter (Bremykt), instead of unsalted butter and then adding salt.
  5. I transfered the bananatopping and the batter into a round baking pan instead of baking it in the skillet.
  6. I didn’t use all the batter for one cake, I made one big cake and one little loaf so the cake had room to rise and not bubble over.

The outcome? The best banana cake I’ve ever had. It’s ridiculuosly moist and the caramel and banana topping adds a sticky and chewy texture to compliment the soft spunge.

If you’ve never made a banana cake or banana bread, this is the one to make. It takes a little preparation, and I’d advise you to cut up the bananas in advance and have every ingrediant on hand while making this. Read the recipe thoroughly and don’t freak out over the different stages of making the batter and the caramel topping.

Here is the recipe after the changes I made:

Cakebatter

2 cups flour (hvetemel)

1 3/4 teaspoon baking powder (bakepulver)

1/2 cinnamon (kanel)

4 ounces salted butter (smør, Bremykt)

1/2 cup white sugar (vanlig sukker/Farin)

2 large eggs

1 teaspoon vanilla extract

3/4 cups whole milk (H-Melk)

2-3 small bananas, mashed

Banana Caramel Topping

4 tablespoons salted butter (smør, Bremykt)

1/2  cup light brown sugar (lyst brunt sukker)

2-3 medium sized bananas, sliced, not cut lengthwise

How to:

Preheat your oven to 350 degrees Fahrenheit, which is 175 degrees Celsius, that we use here.

In a medium bowl mix together the flour, baking powder, and cinnamon.

In a new, bigger bowl, cream together butter and sugar, using a handmixer or a standmixer, until light and fluffy. Add the eggs and vanilla extract to the sugar and butter mix.

After mixing the sugar, butter, eggs and vanilla, mix in half of the flour mixture. Add the milk and then the remaining flour mixture. Add the mashed bananas. Set the bowl with the batter aside while you make the caramel topping.

The original recipe calls for a cast iron skillet. I’ve found that when making the caramel and banana topping, a cast iron pot is actually somewhat better. It all depends on the size of the skillet and how far up the sides go. So use a pot or a skillet, whichever you prefer, the most important thing is that it will fit all the caramel and the bananas.

Take your cast iron pot, or skillet, and melt the butter at medium heat. Mix in the brown sugar. You can also add some extra vanilla extract at this point if you want, I did, and it tasted great. Stir slowly until the sugar begins to bubble, it’ll take about a minute or so. Add the bananas, stir for about a minute or two, and then turn off the heat.

Now, butter a round cakepan and transfer the banana caramel topping into the pan. Add most of the batter, I’d say about 2/3, and bake in the oven for about 35-45 minutes. 

Cool your cake for about 5 to 10 minutes. I’m assuming this is to allow the caramel and the cake itself to set a little bit before being turned around.

Turn your cake over on a serving plate and either allow to cool or cut yourself a slice and eat it warm with vanilla ice cream. I vote for the latter.

I hope you enjoy this recipe as much as I did!

 PS. I realize the measurements are American, but there are lots of websites that can help you convert those into European measurements. Just remember that fluid cups are not the same as solid ones!

 

#bananacake #upsidedowncake #banankake #oppnedkake #matblogg #dessert #mat #kake #karamel #banan 

Produkttest: Iskaffe Zero med Stevia!

I dag kommer det en kort post om den nye iskaffen til Tine, nemlig Iskaffe Zero Caffe Latte.

Den nye iskaffen har fått navnet Zero fordi den ikke inneholder sukker, men kun søtning fra stevia planten, som er en veldig kalorilett søtningskilde.

Jeg syns alltid det er gøy å vurdere nye produkter, og syns det er interessant å se at det kommer mer og mer produkter med stevia på markedet.  Har sett produkter både fra Nora, Nutrilett, Doc og nå Tine. Tror nesten stevia er i ferd med å bli den neste sukrin!

Pakkningen er grei nok, den er veldig lik den vanlige Caffe Latte’n til Tine, bortsett fra et grønt Zero merke, og et mer utpreget mønster.

Bildene er lånt fra tine.no.

Smaken er ørlitegrann mer bitter enn originalen og en snodig søt-aktig ettersmak som nesten klør litt på tunga, men er du glad i iskaffe så går denne ned på høykant uansett! Kalori innholdet er også nesten likt da Zero har 44 kalorier pr 100 gram vare og originalen har 61 kalorier pr 100 gram vare. Er det forresten bare jeg som syns det er rart at kaloriinnholdet oppgis i gram når det er snakk om et flytende produkt?

Gjennkjøp? Litt usikker.. jeg er veldig glad i Starbucks sin iskaffe for tiden, synes den både smaker bedre, har mer praktisk innpakkning (de har sugerør) og er mer riktig størelse (litt mindre enn Tine’s), men kanskje!

Vil du lese hva Tine selv skriver om det nye produktet så kan du se her: http://www.tine.no/produkter/melk/iskaffe/tine-iskaffe-zero-caffe-latte

Hva syns du om utviklingen innenfor Stevia produkter i Norge?

Hvit sjokolade og sitron ostekake-pai!

Ja i dag er det strake motsetningen av i går, en fancy liten sammensetning av en pai-kake med masse styr! Sånn er det når det er 17. Mai.

Så her kommer den, min egen oppfinnelse!:

Hvit sjokolade og sitron ostekake-pai!

Bunn:
400 gram digestive kjeks
130 gram smeltet smør
2 ss finhakkede pecan nøtter

Glaze:
1/2 glass Robertsons Lemon Curd (sitronmarmelade)

Fyll:
200 gram hvit sjokolade
1 boks lett philadelphia ost
200 gram mykt smør
200 – 300 gram melis
3 ss sitronsaft

 

Kjør kjeks i en foodprocessor til de er smuler. Smelt smøret og bland sammen smør, nøtter og kjekssmuler til de blir som fuktig sand.
Trykk ut i en paiform og prikk den med gaffel jevnt over flaten.
Stek i ovn på 160 grader i 20 minutter. Avkjøl

Smelt den hvite sjokoladen og avkjøl til den ikke er rykende varm.

I en bolle miks alle ingrediensene til fyllet, til massen blir glatt.
Massen vil være veldig myk, nesten flytende, men vil bli helt fast i kjøleskapet.

Når paibunnen er avkjølt legg et tynt lag med lemon curd, jeg brukte en slikkepott. Legg så på fyllet, her kan du også bruke en slikkepott.

 

Om ønskelig kan du pynte med litt finrevet lime skall. Jeg skulle pynte med lime skall men jeg fant ingen rive…

 

Sett i kjøleskapet i 2-3 timer. 

Paien holder seg fint 1 dag i kjøleskapet.

Tro det eller ei men dette tok faktisk to timer, herlighet.. Anywho, nå står den i kjøleskapet og venter spent på å bli spist i morgen.

God 17.mai!

 

 

#hvitsjokolade #pai #terte #hvitsjokoladepai #sitronpai #sitron #sommerbakst #summerbaking #17mai #søttendemai #ostekake #ostekakepai #cheesecake #cheesecakepie #mat #dessert

Blogg oppstart og Mamma-Muffins!

Så jeg har tenkt på hvordan jeg burde starte bloggen. Om jeg burde lage noe super fancy med flotte bilder, lage en kake, muffins, makroner (selv om jeg ikke liker makroner), eller en middagsrett. Til slutt bestemte jeg meg for å slutte og tenke og heller bare.. bake.  Så i dag ble det noen muffins jeg liker å kalle for “Mamma-Muffins”. Ikke fordi mamma lager dem, men fordi jeg ser for meg at mødre har ekstra mye å gjøre og derfor setter pris på en veldig kjapp og veldig god oppskrift. Og det blir ikke lettere enn dette, du trenger bare å kjøpe tre ting i butikken, og en av dem er en ferdig pose med muffins mix. Dette er ikke fancy cupcakes med intrikat pynt, dette er spisemuffins. Stapp helst halve i munnen på en gang.

Kall det gjerne juks, men det er ikke alltid man trenger å være Martha Stewart og diske opp med kaker med 25 ingredienser bare i første laget. Noen ganger er det faktisk nok å slenge sammen noe du vet du kommer til å like, og som alltid blir bra. Så her presenterer jeg da altså Mamma-Muffins! Også kjent som Sommermuffins, må-ha-noe-nå muffins, eller pokker-familien-kommer-om-en-time-og-jeg-er-ikke-en-gang-hjemme-fra-jobb-muffins. Puh!

Du trenger:

1 pose Toro Lyse Muffins miks (jeg har prøvd mange men denne er perfekt til disse muffinsene)

1 pakke ferske bringebær

1 pakke ferdig vaniljekrem (Jeg liker den fra Piano)

Du gjør:

Miks muffinsrøren som det står på pakken, det vil si du blander miksen med 1,5 dl vann og 1 dl matolje, rører rundt og fordeler i 6 store eller 12 små muffinsformer. Så tar du 1 ss vaniljekrem på toppen av hver form, holder nok med 1 ts om du lager små muffins, jeg liker å lage store. Deretter putter du så mange bringebær du vil rundt vaniljekremen. Jeg pleier å ta 4 bringebær per store muffins.

Stek deretter i 15-25 minutter, avhengig av størelse. Og avkjøl på rist.

Det var det for i dag, i morgen kommer det muuuuuligens en aldri så liten fancy-kake-pai!