No-Bake Chocolate Oreo Cherry Pie

I dag kommer det et kjapt lite innlegg som både er veldig tasty og veldig lett å lage!

Oppskriften har jeg fra http://www.mowielicious.com

Om du vil ha originaloppskriften på engelsk så ligger den her: http://www.mowielicious.com/home/2012/06/no-bake-oreo-chocolate-cherry-tarts.html

Denne er for flere små terter/paier, men jeg laget en stor, det gikk helt fint.

 

Jeg har oversatt oppskriften til Norsk etter beste evner og den er som følger:


Paibunn

2 pakker Oreos (28 stykker) OBS! I originaloppskriften står det 35, men 28 gikk helt fint.

100 gram smør

 

Fyll

200 gram mørk sjokolade (jeg brukte Freia Dronningsjokolade)

200 ml kremfløte

4 ss sirup til søt bakst

1 og en halv pose moreller (de små ferdigfyllte plastikkposene du får på Meny)

 

Du gjør:

Først deler du alle Oreo kjeksene og skraper ut fyllet med en skarp kniv. Deretter putter du kjeksene i en kjøkkenmaskin og svirrer rundt til de minner om sand. Smelt smøret og bland med sand-smulene. Trykk ut i en paiform og sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.

For å lage fyllet knekker du sjokoladeplatene dine i mindre biter og legger i en kjele sammen med kremfløten og sirupen. Smelt over lav varme til blandingen er glatt og tyknet.

Ta paibunnen ut av kjøleskapet og hell på fyllet. Plasser deretter morellene rett på fyllet i hvilket mønster du måtte ønske og sett i kjøleskapet en time eller to. Jo lenger den står, jo fastere blir den.

Jeg lot stilken bli på sånn som på originalen, syntes det laget en litt kul effekt. Men skal du gjøre denne paien mer “spisevennlig” kan du nok ta av stilkene og dele morellene i to for å ta ut steinene før du legger dem i paien.

Slik ble min pai:

Jeg brukte moreller selv om oppskriften spør etter kirsebær. Litt usikker på om moreller også noen ganger kalles cherries i USA da det ofte står “Cherries” på disse ferdigfyllte posene man får med moreller på for eksempel Meny og Rimi.

Har du lyst å ta litt av kan du servere med pisket krem, men paien er også god alene.

Det var alt for i dag, håper du lager denne paien og forteller meg hva du syns! ^^

 

#pai #terte #pie #cherrypie #morellpai #sjokoladepai #oreo #oreopie #oreopai #oreokake #summerbaking #sommerbakst #sommer #oreobunn #moreller #bakst #mat #moreller #ganache #sjokoladeganache

Mango Vanilje Cupcakes med Havremel!

Jeg laget disse til en konkuranse på www.passionforbaking.com for tja.. to år siden? Jeg husker ikke helt hvorfor jeg brukte havremel, jeg tror kanskje.. nei vet du hva jeg husker ikke, helt blåst. Uansett, det var kjempegodt! Disse cupcakesene er søte, saftige og litt chewy. Tilfeldigvis er vist havremel veldig bra for kolestrolet og gir et jevnere blodsukker enn vanlig hvitt mel, så spis en ekstra! Til disse laget jeg en enkel smørkrem med vanilje og litt rosa/peach konditorfarge fra Wilton.

 

Du trenger:

100 gram sukker

100 gram smør

2 egg

100 gram havremel

1 ts vaniljesukker

1ts bakepulver

2 små beger Yoplait L’amour Mango yoghurt

 

Du gjør:


Kjør sammen smør og sukker til det er hvitt. Bland i eggene, ett og ett.

Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker i smørblandingen. Jeg pleier somregel ikke å ta meg bryet med å sikte mel, hva kan jeg si, jeg er lat. Men siden havremel er litt grovere enn vanlig mel kan det være en god idé.

Mix it up.

Now, bland i to beger med mangoyoghurt. Visp sammen, og fordel i 12 muffinsformer med en iskrem scooper, ca. 2 scoops per form.

Stek på 200 grader i 15-17 minutter, eller til cupcakesene er brune rundt kanten og faste.

Bruk en skje til å løfte cupcakesene forsiktig ut av formen og over på en rist.

Disse kommer til å være veldig saftige rett ute av ovnen så la dem stå litt, for å sette seg ordentlig. Gjør dette selv om du skal servere dem lunkne med is eller noe sånt. De kommer til å være saftige når de har kjølnet også, bare fastere.

Så til frostingen. Jeg laget en smørkrem. Denne blir veldig myk når du lager den og bør stå i kjøleskapet ca. en halv time før du skal bruke den så den får tyknet/ blitt fastere.

 

Du trenger:

100 gram mykt smør

300 gram melis

1-2 dråper vanilje essens

1 knivspiss konditorfarge

 

Du gjør:

Miks smør, sukker og vaniljedråper til alt er godt blandet. Miks deretter inn fargen du vil ha, du trenger ikke bruke mye. Ta heller litt og litt til du får fargen du ønsker. Jeg bruker vanligvis en bitteliten knivspiss med farge. Miks massen fluffy.

Når du skal pynte er det lurt å vente til både frostingen og cupcakene er helt avkjølt, ellers risikerer du at frostingen smelter og/eller mister fasongen.

Jeg valgte å pynte med frosting og et par hvite sjokolade dråper.

Ok jeg greide ikke å bestemme meg, så du kan enten gjøre det sånn som på bildet over….

Cute right? Jeg sendte med pappa et brett av de med hvite sjokoladedråper på jobben, oooooog jeg sparte den med Oreo til meg selv, det var godt!

Gå og lag disse, link til meg, vis meg bilder av dem og fortell meg hva du syns!

 

#cupcakes #muffins #mangomuffins #mangocupcakes #cupcakefrosting #smørkrem #frosting #oreo #yoghurt #yoghurtmuffins #mat #bakst # 

Produkttest: Dr. Oetker Cupcake Topping

I dag skal jeg skrive et lite innlegg om Dr. Oetker Cupcake Topping.  Jeg er veldig veldig glad i å prøve nyheter som kommer i matbutikken og jeg har ment å prøve denne toppingen i flere måndter nå, men det har liksom aldri passet seg. Jeg har jo bakt, det er ikke det, men jeg pleier somregel å lage min egen frosting som jeg vet nøyaktig hvordan smaker og “oppfører” seg i bruk. Denne gangen skulle jeg bake litt flere cupcakes så jeg tenkte at jeg kunne velge ut noen av dem og prøve denne toppingen på.

 

Jeg syns pakken er veldig søt, lys lilla med fine cupcakes på. Praktisk design med tanke på påføring, da det følger med 4 forskjellige “tuter” man bare trenger å skru på festet på toppen av posen. Entusiasmen for dette produktet stopper imidlertid her… 

Toppingen var tykk og tørr, nesten litt smuldrete. Den luktet ingen ting og smakte veldig lite.. jeg vil si at den smakte som melis glasur bare mindre. Den var ok å påføre men igjen, alt for tørr. Så tørr, faktisk, at det ikke gikk ann å feste hverken chocolate chips, perler eller annen cupcake pynt i toppingen. Etter en natt i kjøleskapet datt faktisk all toppingen av og smuldret opp. Not good.

En annen ting jeg la merke til var at det står på pakken at det er nok til 12 cupcakes. Det er ikke i nærheten av riktig en gang. Det kommer sikkert ann på hvordan man har tenkt å pynte, men generelt vil jeg si at denne lille posen dekker max 4 cupcakes.

Oppsummeringsvis vil jeg si at dette var et skuffende produkt. Jeg hadde kanskje litt høye forventninger, men det er bare fordi jeg synes Dr.Oetker vanligvis har ganske gode produkter, og designet på dette produktet var såppas fint at det satt en viss forventning til selve innholdet. Tror denne kanskje er mer gøy for barn som skal pynte frihånd og tegne med toppingen i motsettning til å pynte etter en spesifik stil. med andre ord: ingen gjennkjøp! Jeg bruker heller hjemmelaget frosting.

Her er de to små cupcakene jeg pyntet, det skal forøvrig forestille blomster.

Har du noen erfaringer med Dr. oetker Cupcake Topping?

Strawberry Cheesecake Dip – Nydelig dip til frukt eller søte kjeks!

Så, jeg hadde ikke tenkt å poste noe før Yoghurt muffinsene jeg skal lage, men så fant jeg denne oppskriften, and I got excited. Dessuten så hadde jeg en kurv jordbær i kjøleskapet som ikke var brukt. Det var ikke noe galt med dem, de hadde bare blitt overfallt av en kartong med melk i handleposen på vei hjem og var derfor en tanke smooshed. Med andre ord cooking strawberries, ikke eating strawberries. Det er en greie jeg har. Store fine jordbær blir vasket og spist akkurat som de er, små jordbær som har fått seg en liten dunk blir brukt i yoghurt, muffins and so on.

Strawberry Cheesecake Dip, har du hørt om det før? Ikke jeg heller. It’s basically frosting, bare at du får lov å spise den uten kake, med kjeks, eplebiter eller mer jordbær. Jeg tenker at denne dippen også kunne vært kjempegod som fyll i sandwich cookies eller som frosting på bløtkake, oh! eller på brownies! Uansett, bloggen jeg fant oppskriften på heter http://www.chocolatemoosey.com/ og jeg anbefaler å stikke en tur innom!

Denne dippen ble mye tynnere enn jeg hadde tenkt meg, men det jeg fant ut siden var at den var super til å fryse ned som is, så prøv det!

Jeg gjorde et par forandringer på original oppskriften, you know me, can’t like well enough alone.. så dette gjorde jeg:

  • jeg silte ikke jordbørpuréen før jeg blandet den med kremen, halvveis fordi jeg liker jordbærfrø, halvveis fordi jeg glemte det.
  • jeg la til et par dråper vaniljeessens, philadelphia ost smaker jo ikke så mye i seg selv.
  • da jeg hadde blandet alt godt sammen og egentlig var ferdig så syns jeg det smakte litt… endimensjonalt, så jeg la til et par squeezes med sitron, jeg tror faktisk jeg kunne lagt til enda mer men det her skal jo smake jordbær.
  • jeg la til hvite sjokolade chips, can’t hurt.
  • jeg byttet ut Graham Crackers man skulle dyppe i med Oreos, bare fordi jeg var i et Oreo humør og den mørke sjokoladen i Oreo kjeks virket som en bedre kontrast til de søte jordbærene og kremosten.

En annen ting med denne oppskriften er at den er i amerikanske mål. Jeg har heldigvis et par målebeger med amerikanske mål så jeg slapp å regne ut cups=desiliter i dag. Eneste jeg måtte finne ut av var hvor mye 8 ounces er i gram, og det var tilfeldigvis bittelitt over 200 gram bare (226,67something), som er nøyaktig en hel pakke av philadelphia ost. Nedenfor skal jeg skrive oppskriften med mine forandringer. Originaloppskriften finner du her http://www.chocolatemoosey.com/2013/06/06/strawberry-cheesecake-dip/ .

Du trenger:

2 kopper jordbær

1/2 kopp kremfløte

1 kopp + 1 ts melis

8 ounces (ca. 200 gram) philadelphia light eller annen krem ost

Saften av 1 stor båt sitron

3-4 dråper vaniljeessens

1 neve hvite sjokolade chips

1 pakke Oreo kjeks til dypping

Ekstra jordbær til dypping

 

Du gjør:

Kutt jordbærene i små biter. Små jordbær i 4, store i 8 eller mer. Tenk at bitene skal være på størelse med tomatbitene i salsa.

Ta halvpartene av jordbærbitene og kjør dem i en kjøkkenmaskin til de er puré. Sett et dørslag eller en sil over en bolle og sil jordbærpuréen. Sett jordbær “sausen” til side.

Pisk 1/2 kopp kremfløte til den er myk. Tilsett 1 ts melis og pisk kremen stiv.

I en annen bolle pisker du 1 kopp melis og boksen med philadelphia ost.

Tilsett vaniljeessens og jordbær “sausen” i kremostblandingen til det er godt blandet.

Vend kremen inn i kremost og jordbærblandingen, og vend til slutt inn resten av de hakkede jordbærene, og de hvite sjokolade chipsene. Smak til med sitronjuicen.

På dette tidspunktet er dippen ganske flytende, noe den etter original oppskriften ikke skulle være. Jeg lurer på om det kan være fordi man egentlig skal bruke “heavy whipping cream”, noe vi ikke har i Norge, pluss at jeg skulle nok ha brukt full fat Philadelphia. Uansett ble den god på smak, bare litt for flytende. Jeg fordelte forøvrig det som ble igjen av dippen i små isbegre og satt i fryseren, og det ble kjempegod is!

Slik ble resultatet:

Tada!

 

#oreo #oreos #strawberrycheesecake #cheesecake #jordbær #jordbærostekake #ostekake #dip #fruktdip #sommer #pocky #frukt #mat #dessert #is #iskrembasis #iskrembase #hjemmelagetis

Blåbærmuffins med Yoghurt og Havregryn!

Her er noen litt sunnere og veldig saftige muffins. Jeg sier de er sunnere fordi du kan sløyfe sukkeret, og fordi det er havregryn i dem, noe som er gunstig for blodsukkeret og vistnok også kolestrolet. De er full av god blåbærsmak fra både blåbær yoghurt og ferske blåbær, og de er veldig enkle å lage, bare se her:

Du trenger:

100 gram smør (jeg bruker bremykt)

100 gram sukker (kan sløyfes)

100 gram mel (jeg bruker økologisk, det er ikke like hvitt som vanlig mel, men det er fordi det ikke er bleket, hvilket er bra!)

60 gram lettkokte havregryn (ingen ting som stopper deg fra å velge økologisk her heller)

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

2 små beger blåbæryoghurt (jeg brukte L’Amour da jeg har hatt god erfaring med den før, men den inneholder en del sukker så om du er bekymret for dette kan du velge en yoghurt uten tilsatt sukker)

2 egg (igjen, økologisk er ikke dumt!)

 

Du gjør:


Putt smør og sukker i en bolle. Visp det fluffy med en håndmikser. 

I en annen bolle blander du mel, vaniljesukker, bakepulver og havregryn. I smør og sukkerblandingen blander du i eggene, ett og ett.


Bland eggeblandingen i bollen med det tørre. Bruk en skje eller en bitteliten slikkepott ( jeg har sett noen på Åhléns, de er kjempesøte) og skrap ut så mye som mulig av to yoghurt bokser. Miks i røren og bruk en iskrem scooper til å legge scoops av røre i muffinsformer, ca. to scoops per form.


Putt på et par-tre ferske blåbær på toppen av hver form og stek i 15-20 minutter, på 200 grader. Jeg brukte ferske blåbær men det er sikkert også helt greit å bruke frossne, ta det du har.

De ser ikke så fancy ut men de er gode, sprø på toppen og saftige inni, og veldig blåbærete!

Følg med på Søndag, da skal jeg bake mer med yoghurt, en oppskrift jeg fant på en vinter: Mango og vanilje yoghurt muffins med havremel!

Jeg ser forresten at Manuela fra www.passionforbaking.com også bruker L’amour yoghurt i det siste innlegget sitt så titt innom der også for supergode og fancy cupcakes med yoghurt.

 

#muffins #cupcakes #blåbærmuffins #blåbærcupcakes #blåbær #mat #matblogg #kakeblogg #dessertblogg #bakeblogg